Obvestilo o varovanju zasebnosti

Veseli nas, da ste izkazali zanimanje za našo družbo in naše izdelke. Skupina Whirlpool (kot je opredeljena v nadaljevanju) vaše pravice do varovanja osebnih podatkov jemlje zelo resno in je zavezana k izboljšanju vaše uporabniške izkušnje v skladu z vsemi veljavnimi predpisi varstva podatkov. V spodnjem Obvestilu o varovanju zasebnosti vam bomo podrobneje pojasnili kako obdelujemo vaše osebne podatke.

 

* * * * *

 

Smo KitchenAid Europa, Inc., družba ustanovljena po pravu Belgija, s poslovnim naslovom Nijverheidslaan 3, box 5, 1853 Strombeek-Bever, Belgiumin smo del skupine podjetij Whirlpool (»Whirlpool«, »mi« oziroma »naš«). Kot upravljavec osebnih podatkov nameravamo uporabnikom naših spletnih strani, naših aplikacij in / ali naših gospodinjskih aparatov, ki imajo možnost internetne povezave (»Spletna stran«, »Aplikacija« in »Pametne naprave«) in vsem drugim uporabnikom, ki komunicirajo z nami (»Uporabniki«, »vi« ali »vaš«) te spletne strani (»Spletna stran«), predstaviti informacije o načinu zbiranja in obdelave osebnih podatkov, v skladu z evropsko Splošno uredbo o varstvu podatkov št. 679/2016 (»Uredba«) in katerimikoli drugimi lokalnimi zakoni in predpisi.

»Skupina Whirlpool« pomeni družbo Whirlpool Corporation iz Delawara, s sedežem na naslovu 2000 M-3 Benton Harbor, MI 49022, ter njene hčerinske družbe.INFORMACIJE, KI JIH ZBIRAMO

Zbiramo (1) osebne podatke, ki ste jih z nami delili, (2) podatke, ki smo jih zbrali ob sklenitvi prodajnih in storitvenih poslov z vami, (3) podatke, zbrane v naših klicnih centrih, (4) podatke o vaši uporabi Spletne strani, Aplikacije ali podatke o uporabi Pametnih naprav, (5) podatke, ki jih prejmemo ali zberemo iz drugih virov. 

Posebnih vrst osebnih podatkov, ki se nanašajo na vas (npr. podatkov o zdravju ali pravosodnih podatkov), ne zbiramo. 

Za več informacij kliknite tukaj

  

KAKO UPORABLJAMO VAŠE PODATKE

Vaše osebne podatke uporabljamo za izvajanje storitev, vključno z, vendar ne omejeno na stik z vami v primeru varnostnih težav, povezanih z vašim gospodinjskim aparatom, omogočanje brskanja po Spletni strani, uporabe Aplikacije in/ali Pametnih naprav, odziv na zahteve in interakcijo z našimi storitvami. 

Zgolj z vašim soglasjem lahko obdelujemo tudi vaše osebne podatke za pošiljanje prilagojenih marketinških sporočil, vključno z našimi ponudbami in popusti ter ponudbami in popusti naših zanesljivih partnerjev, ter zabeležimo vaše telefonske klice v naš klicni center. 

Za več informacij kliknite tukaj

  

NA KAKŠNI PODLAGI UPORABLJAMO VAŠE PODATKE

Vaše podatke uporabljamo le, če obstaja zakonita pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov, kot so na primer:

 • Omogočanje uporabe Spletne strani, Aplikacije ali Pametnih naprav in za izvajanje ustreznih storitev, kot tudi za izpolnjevanje vaših zahtev;
 • izpolnjevanje zakonskih obveznosti oziroma za zaščito zakonitih interesov Whirlpoola; ali
 • vaše soglasje.

Za več informacij kliknite tukaj.

  

KAKO DOLGO HRANIMO VAŠE PODATKE

Vaše osebne podatke bomo uporabljali le tako dolgo, kolikor bo nujno potrebno za izpolnitev namena njihove uporabe.

Za več informacij kliknite tukaj.

  

KAKO ŠČITIMO VAŠE PODATKE

Varnost vaših osebnih podatkov je za nas prednostnega pomena. S tem namenom smo uveljavili ustrezne administrativne, tehnične in fizične ukrepe za varstvo vaših osebnih podatkov pred izgubo, krajo in nepooblaščeno uporabo, razkritjem ali spremembo.

Za več informacij kliknite tukaj.

  

S KOM SI IZMENJUJEMO VAŠE OSEBNE PODATKE

 

 

Vaše osebne podatke bomo morda posredovali (1) ponudnikom storitev, (2) družbam Skupine Whirlpool in (3) javnim organom, kadar nam to dovoljujejo veljavni predpisi.

Na podlagi vašega soglasja bomo morda vaše osebne podatke posredovali tudi našim zaupanja vrednim partnerjem za izvajanje njihovih marketinških aktivnosti. 

Za več informacij kliknite tukaj.

  

PRENOS VAŠIH PODATKOV IZVEN EGP

Vaši osebni podatki bodo morda preneseni subjektom, ki se nahajajo izven Evropskega gospodarskega prostora (EGP). Kljub temu pa vedno zagotovimo, da so izvedeni ustrezni zaščitni ukrepi, skladni z Uredbo.  

Za več informacij kliknite tukaj.

  

VAŠE PRAVICE

Med drugim imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov, pravico do prenosljivosti ter pravico do dopolnitve, spremembe in izbrisa vaših osebnih podatkov.

Za več informacij kliknite tukaj.

  

KONTAKT

Z nami lahko stopite v stik prek kontaktnega obrazca ali nam pišete na naslov KitchenAid Europa, Inc., Nijverheidslaan 3, box 5, 1853 Strombeek-Bever, Belgium.

Na našo pooblaščeno osebo za varstvo podatkov se lahko obrnete prek kontaktnega obrazca ali nam pošljete elektronsko sporočilo na global_privacy@whirlpool.com ali po pošti na zgoraj navedeni naslov s pripisom »v vednost pooblaščeni osebi za varstvo podatkov«. 

 

To obvestilo o zasebnosti lahko spremenimo ali posodobimo tudi zaradi skladnosti z veljavno zakonodajo.

 

 

1. VRSTE OSEBNIH PODATKOV, KI JIH OBDELUJEMO

 

Whirlpool bo obdeloval naslednje kategorije osebnih podatkov.

 

 1. Osebni podatki, ki se nanašajo na vas

 

Whirlpool obdeluje osebne podatke o vas, ki jih zberemo ali prejmemo iz različnih virov, vključno z, vendar ne omejeno na :

 1. osebne podatke, ki nam jih posredujete sami ob odprtju uporabniškega računa in/ali registraciji kupljenega izdelka in/ali ko nam pošljete povpraševanje, prošnjo za pomoč ali naročilo Whirlpoolovih izdelkov v spletni trgovini, in sicer obdelujemo podatke kot so ime, priimek, naslov prebivališča, elektronski naslov in telefonska številka;

 2. osebne podatke, ki nam jih neposredno posredujete ali so bili pridobljeni z vašimi telefonskimi klici v naše klicne centre namenjene potrošnikom, ki jih je mogoče posneti zgolj z vašim soglasjem, vključno z datumi/časi klicev, kontaktnimi podatki klicatelja in podatki o naročilih strank;

 3. osebni podatkih v sliki, avdio in/ali video posnetkih, ki jih oddate ali omogočite njihovo zajemanje v Aplikaciji ali Pametnih napravah;

 4. osebni podatki, ki jih zagotavljajo drugi izdelki ali storitve, ki jih povežete preko Aplikacije ali Pametnih naprav.

 

Takšne osebne podatke obdelujemo le kolikor je to potrebno da dosežemo namene obdelave, ki so določeni v tem Obvestilu o varovanju zasebnosti. Whirlpool bo osebne podatke, ki jih za namene obdelave ne potrebuje v obliki, ki bi omogočala identifikacijo posameznika, na katerega se podatki nanašajo, hranil v anonimizirani obliki oziroma jih bo izbrisal.

 

 1. Podatki o pogodbah

 

Whirlpool obdeluje osebne podatke o Uporabnikih, ko ti kupujejo Whirlpoolove izdelke in storitve, vključno z imenom, naslovom, državo, kontaktnimi podatki, kot sta telefonska številka in elektronski naslov. Whirlpool polega tega zbira tudi podatke o kupljenih napravah in naročenih storitvah, vključno z zahtevami za storitve iz garancije.

 

 1. Podatki o brskanju in porabi

 

Spletna stran, Aplikacija in Pametne naprave zbirajo osebne podatke Uporabnikov iz tehničnih razlogov ter za zagotovitev funkcionalnosti. Teh podatkov ne zbiramo z namenom identifikacije Uporabnika, temveč na identifikacijo Uporabnika lahko napotujejo, če bi jih, na primer, primerjali s podatki, ki jih hranijo tretje osebe.

 

Med takšne podatke sodijo: (i) IP naslov in domensko ime Uporabnikovega računalnika; (ii) ID Pametnih naprav, model in serijska številka; (iii) IP naslov vašega domačega preusmerjevalnika, kadar Pametno napravo povežete z našim omrežjem; (iv) vrsto uporabljenega brskalnika in operacijskega sistema; (v) fizično lokacijo vaše naprave ali Pametne naprave (kot je določeno, na primer z uporabo satelita, telefonskega stolpa in signalov WiFi); in (vi) druge informacije o vaši spletni seji, kot so URI (Uniform Resource Identifier oziroma enotni identifikator vira) naslov zahtevanega vira, čas zahteve, uporabljen način pošiljanja zahteve strežniku, velikost datoteke, prejete kot odgovor na zahtevo, številčno šifro, povezano s statusom odgovora, prejetega od strežnika, in druge parametre, povezane z operacijskim sistemom Uporabnikove naprave. Potem, ko povežete Pametno napravo z našim omrežjem, lahko samodejno zbiramo informacije, redno pridobljene iz Pametne naprave, vključno s stanjem (na primer, ali je Pametna naprava izključena ali vklopljena in podrobnosti o ciklu ali funkciji, ki jo izvaja), navodili, ki so bila vnesena v Pametno napravo, kodami napak in podatki okolice, ki lahko vplivajo na njeno delovanje (na primer vhodna napetost, moč signala in temperatura zraka). Zbiramo in spremljamo lahko podatke o uporabi Aplikacije, kot so datum in čas dostopa Aplikacije do naših strežnikov, katere informacije so bile prenesene v Aplikacijo in navodila, poslana v Pametno napravo.

 

Podatke s Spletne strani uporabljamo zgolj za zbiranje anonimnih statističnih podatkov o uporabi Spletne strani in za nadzor njenega pravilnega delovanja, podatke pa hranimo v skladu z našimi pravili hrambe evidenc. Podatki se lahko uporabijo tudi za ugotovitev odgovornosti v primeru računalniškega kriminala proti Spletni strani, Aplikaciji in/ali Pametni napravi.

 

Če ne želite, da bi Whirlpool zbiral podatke iz vaših Pametnih naprav, morate prekiniti povezavo med vašo Pametno napravo in brezžičnim usmerjevalnikom, ter na napravi izklopiti gumb za brezžično povezavo. Z izključitvijo (odklopom) pametne naprave z omrežja, boste onemogočili tudi uporabo Pametne naprave in Aplikacije, tudi v primeru če vaš povezani račun ostane aktiven. Če samo deaktivirate svoj račun, Pametne naprave pa ne izključite (odklopite) iz omrežja, se podatki, ki ne vključujejo ter niso povezani z vašimi osebnimi podatki in vas ne identificirajo posebej, še naprej prenašajo v Whirlpool.

 

Prav tako lahko osebne podatke na naši Spletni strani zbiramo s pomočjo različnih kategorij piškotkov, kjer je to primerno, potem ko ste za to dali aktivno soglasje. Za več informacij o piškotkih prosimo obiščite Obvestilo o piškotkih.

 

2. NAMENI OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV

 

Vaše osebne podatke, ki smo jih zbrali ali so nam bili posredovani, bomo po potrebi obdelovali za naslednje namene:

 

 1. z namenom omogočiti vašo registracijo na Spletni strani ali v Aplikaciji tako, da ustvarite uporabniški račun, registracijo izdelka na Spletni strani in nakup izdelka na Spletni strani;

 2. z namenom zagotavljanja Smart Appliance storitev, vključno z obvestili za namene pomoči in vzdrževanja ter komunikacijo, potrebno za uporabo vašega računa ali vaše Pametne naprave, vključno s tistimi, povezanimi s storitvami strankam in z garancijo;

 3. za dokončanje spletnega nakupa izdelka in za zagotovitev dodatnih storitev (poprodajne storitve, podaljšano garancijo, preprečitev prevar, upravljanje z vračili, kontakt z vami v primeru varnostnih težav, povezanih z vašim gospodinjskim aparatom);

 4. za dostavo naših izdelkov na dom in za izvedbo katerihkoli naročenih storitev;

 5. z namenom urediti popravilo vašega izdelka;

 6. za upravljanje s povpraševanji, ki jih prejmemo od vas, vključno z obravnavo pritožb in sporočil, prejetih prek naše storitve interaktivnega klepeta;

 7. za uvrstitev v nagradno promocijo/tekmovanje;

 8. za zagotovitev skladnosti z zakonskimi določbami in predpisi ter za izvršitev naših pravic pred sodišči;

 9. za elektronsko pošiljanje prilagojenih marketinških sporočil, povezanih z našimi produkti in storitvami (vključno z uporabo elektronske pošte, SMS in MMS sporočil, obvestil na družabnih omrežjih ter mobilnih aplikacij). Trženje preko elektronske pošte temelji na privolitvi. Kljub temu pa lahko nekatere dejavnosti trženja po elektronski pošti temeljijo na zakonitih interesih Whirlpoola (»soft opt-in«), odvisno od države, v kateri se nahajate;

 10. za kontakt z vami prek telefona (z uporabo neavtomatiziranih klicev) ali prek navadne pošte z namenom izvajanja trženjskih aktivnosti, razen če vaše soglasje izrecno umaknete. Takšna obdelava lahko temelji na vašem soglasju ali zakonitem interesu Whirlpoola (v takem primeru imate pravico do zavrnitve – »opt out«);

 11. z namenom pošiljanja sporočil z uporabniško podporo glede produktov, ki ste jih registrirali ali za katere ste izkazali zanimanje, ter za namen izvajanja anket o zadovoljstvu uporabnikov;

 12. na podlagi vašega soglasja za posredovanje vaših osebnih podatkov našim izbranim zaupanja vrednim partnerjem, kot je določeno v oddelku 6 spodaj;

 13. za izvajanje aktivnosti, uporabnih za prenos podjetja ali njegovih delov, prevzemov, združitev, razdružitev ali drugih preoblikovanj, ter za izvedbo tovrstnih poslov;

 14. za namene internega usposabljanja, dokumentiranje in nadzor/zagotavljanje kakovosti lahko poslušamo posnete telefonske klice, opravljene v naših klicnih centrih, ki so namenjeni potrošnikom.

 

3. PRAVNA PODLAGA ZA OBDELAVO OSEBNIH PODATKOV

 

 1. Posredovanje osebnih podatkov za namene iz točk a), b), c), d), e) in f) in g) oddelka 2 je potrebno za namen, za katerega so nam bili podatki posredovani ali k nam preneseni, kar vključuje, vendar ni omejeno na registracijo na Spletni strani, spletni nakup produktov in uporabo posebnih dodatnih storitev, kakor tudi za sodelovanje v nagradnih promocijah in tekmovanjih. Pravna podlago za takšno obdelavo osebnih podatkov predstavlja izvajanje pogodbe, h kateri ste pristopili, ali izpolnitev vaše zahteve;

 2. Posredovanje osebnih podatkov za namen iz točke h) oddelka 2 je obvezno na podlagi veljavnih predpisov. Pravna podlaga za takšno obdelavo osebnih podatkov je spoštovanje zakonskih obveznosti;

 3. Posredovanje osebnih podatkov za namene iz točk i), l) in n) oddelka 2 ni obvezno. Razen če zakon, ki velja v državi, kjer se nahajate, ne predvideva drugače, vam Whirlpool, družbe iz Skupine Whirlpool in/ali zaupanja vredni partnerji ne bodo mogli Brez vašega soglasja vam Whirlpool, družbe, ki sestavljajo Skupino Whirlpool, in/ali zaupanja vredni partnerji ne bodo mogli pošiljati prilagojenih marketinških sporočil z uporabo avtomatiziranih storitev obveščanja, niti snemati telefonskih klicev, ki ste jih opravili v naš potrošniški klicni center. V vsakem primeru po Uporabnikovem umiku soglasja ne bomo več obdelovali osebnih podatkov, ki so se obdelovali na podlagi soglasja.

 4. Posredovanje vaših osebnih podatkov za namene iz točk j), k) in m) je potrebno zaradi zakonitih interesov Whirlpoola in Skupine Whirlpool, pri čemer bomo ustrezno upoštevali tudi vaše interese. V skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov bomo morda vaše elektronske kontaktne podatke (elektronski naslov), ki smo jih zbrali pri prodaji produkta ali storitve, uporabili tudi za pošiljanje marketinških sporočil v zvezi s podobnimi produkti ali storitvami. Uporabi vaših elektronskih kontaktnih podatkov za namene pošiljanja marketinških sporočil lahko nasprotujete s klikom na povezavo »odjavi« na dnu vsakega elektronskega sporočila / SMS sporočila, ali v skladu z oddelkom 9 tega Obvestila o varovanju zasebnosti. Če zakonodaja, ki je veljavna v državi kjer se nahajate, ne določa drugače, predstavlja naš zakoniti interes pravno podlago za obdelavo vaših osebnih podatkov za tukaj opisane namene.

 

4. HRAMBA PODATKOV

 

Whirlpool bo osebne podatke obdeloval le tako dolgo, kolikor bo nujno potrebno za izpolnitev namena njihove uporabe iz oddelka 2 zgoraj. V vsakem primeru bo Whirlpool hranil podatke za čas, kot je določeno v nadaljevanju:

 

 1. osebne podatke, zbrane za namene iz točk a), b), c), d), e), f) in g) oddelka 2, bo hranil za čas, ki bo nujno potreben za odgovor na zahteve posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki, in za zagotovitev skladnosti z zakonskimi določbami in predpisi;

 2. osebne podatke, zbrane za namen iz točke h) oddelka 2, bo hranil za čas, predpisan z vsakokrat veljavnimi predpisi (npr. za davčne namene);

 3. osebne podatke, zbrane za namene iz točk i) in l) oddelka 2, bo hranil za najdaljši čas hrambe, ki ga bodo dovoljevali vsakokrat veljavni predpisi;

 4. osebne podatke, zbrane za namene iz točk j), k) in m) oddelka 2, bo hranil za čas, ki bo nujno potreben za izpolnitev Whirlpoolovih zakonitih interesov; in

 5. osebne podatke, zbrane za namene iz točke n) oddelka 2, bo hranil za obdobje, ki ni daljše od obdobja, določenega z veljavno zakonodajo.

 

Prosimo upoštevajte, da so obdobja hrambe odvisna od veljavnih lokalnih predpisov in se lahko razlikujejo.

 

5. POSTOPKI OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV

 

Vaše osebne podatke bomo obdelovali s pomočjo informacijske tehnologije in/ali papirnih sredstev, in jih zaščitili z ustreznimi varnostnimi napravami, ki zagotavljajo zaupnost in varnost vaših osebnih podatkov. Whirlpool je sprejel ustrezne administrativne, tehnične, osebne in fizične ukrepe za zaščito osebnih podatkov v hrambi pred kakršnokoli izgubo in krajo, kakor tudi pred nepooblaščeno uporabo, razkritjem ali spremembo.

 

6. POSREDOVANJE OSEBNIH PODATKOV

 

Vaše osebne podatke bomo posredovali našim zaupanja vrednim partnerjem, npr. našim ponudnikom podaljšane garancije, ki nameravajo vaše osebne podatke uporabiti le za namene neposrednega trženja; vaše osebne podatke bomo posredovali le, če smo vas o tem predhodno obvestili in ste nam dali vaše izrecno soglasje za posredovanje podatkov.

 

Vaše osebne podatke bomo morda posredovali:

 1. družbam v Skupini Whirlpool, ki imajo sedež bodisi na območju EGP bodisi zunaj območja EGP, ki bodo delovali kot samostojni upravljavci podatkov;

 2. našim skrbno izbranim dobaviteljem in izvajalcem storitev, ki imajo sedež bodisi na območju EGP bodisi zunaj območja EGP, npr. izvajalcem storitev klicnih centrov, ponudnikom storitev za ocenjevanje vsebine, prevoznikom, ponudnikom storitev ali tehnikom, ki so bili določeni za izvajanje podpornih storitev, ter drugim dobaviteljem, ki delujejo v našem imenu, pri čemer bodo delovali kot ustrezno imenovani obdelovalci podatkov za namene, določene v tem obvestilu o varovanju zasebnosti; ter drugim tretjim osebam v okviru korporacijskega posla, npr. združitve ali prodaje sredstev;

 3. našemu ponudniku podaljšane garancije, ki je Domestic & General (»D&G«) [Domestic & General Insurance PLC]. D&G bo deloval kot skupni upravljavec (skupaj z Whirlpoolom) za namene promocije in prodaje razširjenih garancij ter za obravnavo zahtev za popravilo v skladu s takšnimi razširjenimi garancijami. D&G bo osebne podatke obdeloval zlasti za naslednje namene: (i) registracijo in upravljanje vašega računa/profila ter garancij proizvajalcev; (ii) promocijo, prodajo in upravljanje pogodb o opravljanju storitev in prodaji proizvodov/storitev; (iii) v določenih državah obravnavati in odgovarjati na vhodne klice za pomoč strankam in posodabljati takšne podatke z informacijami potrošnikov; (iv) pridobivanje in prejemanje osebnih podatkov s strani potrošnikov za namene sklepanja prodajnih pogodb o storitvah in posodabljanje takšnih podatkov z informacijami potrošnikov; (v) obravnavo prejetih pritožb potrošnikov in odziv nanje (vključno s sodnimi postopki); (vi) upravljanje rezervacij in zagotavljanje storitev popravil ter dobave nadomestnih proizvodov potrošnikom ter popravkov in posodobitve takšnih podatkov z informacijami, pridobljenimi s strani potrošnikov, v zvezi s takšnimi storitvami popravil in/ali zagotavljanjem nadomestnih izdelkov in/ali posodobiti take osebne podatke; (vii) izvajanje raziskav o kakovosti proizvodov in opravljenih storitev.

 4. Tretjim osebami, ki zagotavljajo storitve e-plačil, za upravljanje plačil v zvezi z vašimi naročili. Zaradi jasnosti Whirlpool ne obdeluje kakršnihkoli bančnih/finančnih podatkov (vključno s podatki o kreditnih karticah) uporabnikov, razen tistih, ki so nujni za namene točke c) oddelka 2 (npr. za zagotavljanje podaljšane garancije potrošnikom). V zvezi s tako obdelavo bodo tretje osebe, ki ponujajo storitve e-plačil, vaše osebne podatke obdelovale kot samostojni upravljavci v skladu z Uredbo (in z vso drugo veljavno lokalno zakonodaji in predpisi) in njihovimi lastnimi politikami zasebnosti. Whirlpool ni odgovoren za kakršnokoli škodo (vključno s škodo, ki je nastala zaradi kršitve Uredbe in katerekoli druge veljavne zakonodaje o varstvu potrošnikov), ki bi nastala pri obdelavi bančnih/finančnih podatkov (vključno s podatki o kreditnih karticah) s strani omenjene tretje osebe, ki zagotavlja storitve e-plačil.

 5. Za distribucijo, popravila in vzdrževanje naših proizvodov, delimo naslove in kontaktne podatke uporabnikov s svojimi partnerji le, kadar je to nujno potrebno;

 6. Od nas se bo morda zahtevalo tudi razkritje osebnih podatkov na podlagi zakonitih zahtev državnih organov, vključno z zahtevami državnih varnostnih agencij ali organov pregona.

Naštete tretje osebe bodo v našem imenu obdelovale vaše osebne podatke kot ustrezno imenovan obdelovalec podatkov (z izjemo primera pod točko d) za namene opisane v tem obvestilu in v skladu z našimi zahtevami varstva in zaščite osebnih podatkov ter ne smejo uporabiti prejetih osebnih podatkov za katerikoli drug namen.

 

7. PRENOS PODATKOV ZUNAJ OBMOČJA EGP

 

Vsak prenos vaših osebnih podatkov zunaj območja EGP (tako znotraj kot zunaj Skupine Whirlpool) se izvede na podlagi naslednjih ustreznih zaščitnih ukrepov v skladu z Uredbo:

 

 1. če je Evropska komisija izdala sklep o ustreznosti; ali

 2. je družba, ki je del Skupine Whirlpool in ki izvaža vaše osebne podatke, zagotovila ustrezne zaščitne ukrepe, vključno s standardnimi klavzulami o varstvu podatkov, vendar ne omejeno le nanje. Brez poseganja v zgoraj navedeno je prenos na podlagi standardnih klavzul o varstvu podatkov vključen v dodatne organizacijske in tehnične ukrepe, namenjene zagotavljanju ustrezne ravni zaščite vaših osebnih podatkov.

 

8. MLADOLETNE OSEBE, MLAJŠE OD 18 LET

 

Spletna stran, Aplikacija in naše Pametne naprave ne naslavljajo oseb, mlajših od 18 let, niti Whirlpool vedoma ne zbira osebnih podatkov oseb, mlajših od 18 let.

 

9. PRAVICE POSAMEZNIKOV, NA KATERE SE NANAŠAJO OSEBNI PODATKI

 

Uporabniki imate naslednje pravice, opredeljene v nadaljevanju, ki jih lahko brezplačno uveljavite ob kateremkoli času:

 1. pravico biti obveščeni o namenih in metodah obdelave vaših osebnih podatkov;

 2. pravico dostopati do vaših osebnih podatkov (ta pravica je znana kot »zahteva posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, dostopati do podatkov«), ki vam omogoča, da prejmete kopijo vaših osebnih podatkov, ki jih hranimo;

 3. pravico zahtevati posodobitev ali popravek vaših osebnih podatkov, ki jih hranimo. Ta pravica vam omogoča, da zahtevate popravek kateregakoli nepopolnega ali nepravilnega osebnega podatka, pri čemer bomo morda morali preveriti točnost novih osebnih podatkov, ki nam jih boste posredovali;

 4. pravico zahtevati izbris vaših osebnih podatkov, ki vam omogoča, da od nas zahtevate izbris oziroma odstranitev vaših osebnih podatkov, če ne obstaja več utemeljen razlog za našo nadaljnjo obdelavo teh osebnih podatkov. Prav tako imate pravico od nas zahtevati izbris ali odstranitev vaših osebnih podatkov, če ste pred tem uspešno uveljavili vašo pravico do ugovora obdelavi osebnih podatkov ali če smo na podlagi lokalnih predpisov dolžni izbrisati vaše osebne podatke. Kljub zgornjemu pa morda vaši zahtevi za izbris ne bomo mogli vedno ugoditi, če bo obstajal poseben pravno utemeljen razlog, o katerem vas bomo obvestili ob prejemu vaše zahteve;

 5. pravico do omejitve obdelave vaših osebnih podatkov. Ta pravica vam omogoča, da v naslednjih primerih od nas zahtevate omejitev obdelave vaših osebnih podatkov: (a) če od nas zahtevate zagotovitev točnosti podatkov, (b) če je naša obdelava osebnih podatkov nezakonita, vi pa nasprotujete izbrisu osebnih podatkov, (c) če od nas zahtevate nadaljnjo hrambo podatkov, čeprav jih ne potrebujemo več, vi pa te podatke potrebujete za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov, ali (d) če ste ugovarjali obdelavi osebnih podatkov, mi pa moramo preveriti morebiten obstoj našega zakonitega interesa za uporabo teh podatkov, ki prevlada nad vašimi razlogi;

 6. pravico ugovarjati obdelavi vaših osebnih podatkov, bodisi v celoti bodisi v posameznem delu, če se pri obdelavi osebnih podatkov opiramo na zakoniti interes (ali na zakoniti interes tretje osebe), vi pa menite, da obstajajo posebni razlogi, zaradi katerih želite ugovarjati obdelavi podatkov na tej podlagi, saj metite, da posega v vaše temeljne pravice in svoboščine. Vendar pa lahko v nekaterih primerih dokažemo obstoj nujnih zakonitih razlogov za obdelavo vaših podatkov, ki prevladajo nad vašimi pravicami in svoboščinami.

 7. če obdelava vaših osebnih podatkov temelji na vašem soglasju, imate pravico svobodno in kadarkoli preklicati soglasje k obdelavi vaših osebnih podatkov, kar lahko storite tudi s klikom na možnost odjave, ki se nahaja na dnu naših trženjskih sporočil;

 8. pravico do prenosljivosti vaših osebnih podatkov bodisi vam ali drugemu ponudniku. Vaše osebne podatke bomo vam ali izbrani tretji osebi posredovali v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki;

 9. pravico stopiti v stik z nami tako, da nam pošljete elektronsko sporočilo na naslov global_privacy@whirlpool.com ali uporabite naš kontaktni obrazec; in

 10. pravico vložiti pritožbo pri pristojnem nacionalnem organu za varstvo osebnih podatkov oziroma sodišču.

Če želite uveljaviti katero od zgornjih pravic ali če imate kakršnokoli vprašanje v zvezi z vašimi osebnimi podatki, ki jih hranimo, nam pošljite elektronsko sporočilo na global_privacy@whirlpool.com oziroma nam pišite na naslov KitchenAid Europa, Inc., Nijverheidslaan 3, box 5, 1853 Strombeek-Bever, Belgium s pripisom »za Pisarno za varstvo podatkov«. Kadar je to mogoče, lahko uporabite tudi naš kontaktni obrazec.

Če imate vprašanja glede zasebnosti ali uporabe osebnih podatkov, ki jih nismo v zadostni meri naslovili, imate pravico stopiti v stik s pristojnim nacionalnim organom za varstvo podatkov ali sodnim organom, kot je to navedeno zgoraj v Oddelku 9 o pravicah oseb, na katere se nanašajo osebni podatki. Lahko se obrnete tudi na našega neodvisnega ponudnika za reševanje sporov, ki ima sedež v ZDA (brezplačno) na https://feedback-form.truste.com/watchdog/request.

 

10. SPREMEMBE IN POSODOBITVE

 

To Obvestilo o zasebnosti redno preverjamo. Z namenom upoštevanja sprememb naše prakse glede zasebnosti, lahko to Obvestilo o zasebnosti posodobimo. V primeru, da napravimo kakršnekoli pomembne spremembe, vas bomo o tem obvestili na način, da posodobimo to Obvestilo o zasebnosti pred začetkom veljavnosti sprememb. Spodbujamo vas, da občasno preverite naše Obvestilo o zasebnosti glede zadnjih informacij o naši praksi v zvezi z zasebnostjo. To Obvestilo o zasebnosti je bilo nazadnje posodobljeno 2024-04-01.

 

TRUSTe

Moj seznam želja

Za možnost uporabe seznama želja morate biti prijavljeni.

Vpišite svoj račun

Izberite drug izdelek

Primerjaj

Primerjaj izdelke

Ne morete kupiti več kot 3 izdelke. Odstranite en izdelek, preden dodate naslednjega.