- 1886 -

REVOLUCIONAREN IZUM
Začetek je predstavljala ženska ideja.

Gospa po imenu Josephine Cochrane je povzročila revolucijo v svetu kuhanja.

Leta 1886 je patentirala izum, ki je sčasoma postal pomivalni stroj, kakršnega poznamo danes.
Devet izmed njenih neverjetnih strojev je bilo razstavljenih ter prodanih in uporabljanih v restavracijah. Nekateri so svoja mesta našli v uglednih luksuznih hotelih: hotel Baltimore v New Yorku in "Tremor and Palmer House" v Čikagu. Ti prvi modeli so se prodajali med 700 in 1000 dolarji. Joséphine je želela popularizirati svoj izum, zato se je model, ki ga je prilagodila za uporabo v gospodinjstvu, prodajal po 350 dolarjev. To je bilo tik pred njeno smrtjo leta 1913.

REVOLUCIONAREN IZUM
LEGENDA JE ROJENA

- 1919 -

LEGENDA JE ROJENA
Prvi mešalnik in rojstvo blagovne znamke.

Pred skoraj sto leti je inženir Herbert Johnson v zvezni državi Ohio izumil drug čudovit stroj, ki je povzročil revolucijo v življenjih kuharskih strokovnjakov in sladokuscev: “H5”, prvi gospodinjski stepalnik za jajca.
Med testiranjem je žena enega izmed direktorjev podjetja nevede izumila ime blagovne znamke, ko je vzkliknila: "Ne zanima me, kako ga imenuješ ti, to je najboljši kuhinjski pripomoček (kitchen aid), ki sem ga kdajkoli imela". Rojeno je bilo ime KitchenAid.
Blagovna znamka, ki jo je navdihoval profesionalni svet, ni nikoli prenehala z novimi izumi in izboljšavami inovativnih rešitev za sladokusce in kuharje.

- 1927 -

MEŠALNIK ZA ZVEZDE
Splošna popularnost in rekordna prodaja

Model, ki je sledil izvedbi H5, je takoj postal popularen - v prvih treh letih na tržišču so prodali 20.000 enot.
Med prvimi uporabniki stoječih mešalnikov KitchenAid so bile tudi znamenite osebe, kot npr. John Barrymore, Marion Davies, E.I. DuPont, Henry Ford, Myrna Loy, Frederick March, Ginger Rogers in guverner New Yorka Al Smith. Vse te osebe so prepoznale odličnost teh naprav.

MEŠALNIK ZA ZVEZDE
STROKOVNA IZVEDBA

- 1936 -

STROKOVNA IZVEDBA
Združitev sloga in vrhunske tehnologije

Egmont Arens, urednik revije Creative Arts in ene izmed najbolj znanih revij na svetu Vanity Fair, je bil tudi svetovno znani oblikovalec. Več let je sodeloval s podjetjem KitchenAid. Oblikoval je tri najbolj elegantne modele, med katerimi je tudi znameniti model “K”, okoli katerega je danes nastal kult. Njegove stvaritve, ki se štejejo kot prelomne, so osvojile več nagrad za oblikovanje in so razstavljene v mnogih muzejih.
Več kot 60 let kasneje so mešalniki KitchenAid še vedno podobni mešalniku, ki ga je oblikoval Arens, kar je dokaz njegovega izredno vizionarskega talenta.

- 1941 -

BREZČASNA IZVEDBA, ...
...ki se ni nikoli spremenila

Model K5A je bil predstavljen tik pred drugo svetovno vojno in…
vsi trije mešalniki, ki jih je oblikoval Arens, so ostali praktično nespremenjeni do danes. Razstavljeni so v muzejih po vsem svetu in prejeli so glavne nagrade za svojo odlično obliko.

BREZČASNA IZVEDBA, ...
VSTOP GENIJA V KUHINJO

- 1949 -

VSTOP GENIJA V KUHINJO
KD-10: uresničenje sanj gospe Josephine Garis Cochrane

V podjetju KitchenAid so ob zapeljivem potencialu patenta gospe Josephine Garis Cochrane izboljšali delovanje in obliko pomivalnega stroja KD-10 ter ga ponudili na tržišče v beli in rožnati barvi!
Njegove funkcije znatno presegajo njegovo izredno obliko: stroj KD-10 je bil opremljen z za tiste čase revolucionarno novo tehnologijo, ki še vedno predstavlja osnovo vseh pomivalnih strojev. Izdelek je izreden v vseh pogledih, njegovo delovanje pa je enakovredno delovanju nekaterih današnjih strojev. Dejansko se nekaj strojev KD-10 danes še vedno uporablja.

- 1994 -

SVET BARV
Žive barve, glavni “podpis” za KitchenAid.

Okus in barve

Leta 1955 se je mešalnik (v svetu kuhinjskih aparatov, ki je bil do tedaj v povsem beli barvi) prvič pojavil v sijočih barvah: rožnata, sončno rumena, islandsko zelena, satiniran krom in antično bakrena…Leta 1994 se je paleta razširila in sledi popularnosti novih modelov. Imperialno rdeča, kobaltno modra, barva zelenega jabolka, pastelno rumena, antracitno siva in celo mandarinsko oranžna…na veliko veselje kuharjev po celem svetu.

SVET BARV
KITCHENAID SE ZAVEZUJE

- 2003 -

KITCHENAID SE ZAVEZUJE
Ženska je vzrok...

Globalna zaveza: Kuhanje za program zdravljenja

Podjetje KitchenAid je predstavilo svojo prvo linijo, ki vključuje male in glavne gospodinjske aparate, ki so jih navdahnili slog, oblika ter izjemno profesionalno delovanje in funkcionalnost legendarnega multipraktika KitchenAid. Profesionalna linija KitchenAid, najboljša serija izdelkov blagovne znamke, obsega osem glavnih aparatov, vključno s pomivalnim strojem iz nerjavnega jekla s posebno mat kovinsko prevleko.
V istem letu je podjetje KitchenAid začelo sodelovati s fundacijo Susan G. Komen za podporo ženskam v boju proti raku na dojkah. V čast novemu partnerstvu je podjetje KitchenAid dalo na tržišče posebno izdajo rožnate kolekcije, od katere je bil določen delež namenjen za donacijo fundaciji.

- 2007 -

SVET STROKOVNEGA ZNANJA IN STRASTI
Združeni kulinarični navdušenci.


Evropa sprejema KitchenAid

Glavni aparati KitchenAid so prišli v Evropo. Kompletna serija vgradnih izdelkov KitchenAid je bila poslana na evropsko tržišče, da privabi zahtevnejši tržni segment in vnete sladokusce. Leta 2007 so se izdelki najprej pojavili na francoskem in italijanskem trgu, nato pa so se hitro razširili po Evropi.

SVET STROKOVNEGA ZNANJA IN STRASTI
PRAZNOVANJE 90 LET KULINARIČNEGA STROKOVNEGA ZNANJA

- 2009 -

PRAZNOVANJE 90 LET KULINARIČNEGA STROKOVNEGA ZNANJA
Novi recepti in zelo posebna barva

Podjetje KitchenAid, s svojo profesionalno dediščino brez konkurence, je praznovalo 90 let trpežnosti, delovanja, oblikovanja in plemenitosti, Jubilej so želeli deliti z vsemi kulinaričnimi navdušenci, strokovnjaki in začetniki z novo knjižico z recepti KitchenAid, ki jo je slikovno čudovito opremil priznan belgijski fotograf Tony Le Duc. Za to priložnost je bila izdelana izvedba simboličnega stoječega mešalnika KitchenAid Artisan za zbiratelje v fantastični jabolčno rdeči barvi.

- 2010 -

INOVATIVEN SISTEM CHEF TOUCH
Profesionalne tehnike, prinesene na dom

KitchenAid z vznemirjenjem predstavlja sistem Chef Touch...

Inovativen sistem kuhanja in shranjevanja v gospodinjstvu, ki prinaša najboljše v vse recepte, nove in stare. Prvič lahko domači kuharski mojstri doma uporabljajo postopek kuhanja "sous vide", to je prefinjena, visoko kakovostna tehnika kuhanja pri nizki temperaturi, ki sprosti kulinarično ustvarjalnost. Sveže sestavine se vakuumsko zapakirajo v vrečke z ustreznimi začimbami in skuhajo v parni pečici pri temperaturi pod 100 °C, da se ohrani voda in hranilne snovi, ki so naravno prisotne v živilih, kar omogoča, da so živila izredno mehka, sočna, slikovita, okusna – in toliko bolj zdrava.

INOVATIVEN SISTEM CHEF TOUCH
REVOLUCIONAREN SISTEM

- 2011 -

REVOLUCIONAREN SISTEM
Prepoznana kakovostna izvedba

Nagrada Red Dot

Inovativen sistem podjetja KitchenAid Chef Touch je osvojil nagrado Red Dot na enem izmed najbolj uglednih mednarodnih tekmovanj na področju oblikovanja izdelkov, na katerem je skupina izredno uglednih strokovnjakov odobrila ta revolucionarni izdelek, ki prinaša postopek kuhanja "sous vide" na dom.

- 2012 -

MEŠANJE Z NAJBOLJŠIM
Moč na dosegu roke

Količina in kakovost

Podjetje KitchenAid je predstavilo nov stoječi mešalnik Artisan 6,9 L s sistemom za dviganje posode - najbolj zmogljiv, trpežen, tih in enostavno najboljši stoječi mešalnik v svojem razredu. Z motorjem moči 1,3 KM, ki hitro in učinkovito meša izredno velike količine v 6,9-litrski posodi iz sijajnega nerjavnega jekla, je zagotovljeno odlično delovanje.
Ta model je prejel nagrado "KuchenInnovation des Jahres 2012" za kakovost, delovanje in obliko.
V 21. stoletju bo KitchenAid še vedno v ospredju pri inovacijah in odličnosti izdelkov. Gurmanski kuharji se lahko zanesejo na kompletno serijo glavnih gospodinjskih aparatov in kuhinjskega pribora. Ti novi aparati, ki jih je navdihoval profesionalni svet, jih bodo spremljali na vsakem koraku kulinaričnega doživetja - priprava, kuhanje, shranjevanje in čiščenje. S kombinacijo najnovejše tehnologije in drzne izvedbe podjetje KitchenAid vzbuja resnično strast pri kuhanju doma za prijatelje in družino.

MEŠANJE Z NAJBOLJŠIM
KOMPLETNA SERIJA MALIH IN GLAVNIH GOSPODINJSKIH APARATOV

- 2013 -

KOMPLETNA SERIJA MALIH IN GLAVNIH GOSPODINJSKIH APARATOV
Od shranjevanja do priprave in kuhanja

Podjetje KitchenAid je dalo na tržišče novo linijo hladilnikov in vinskih vitrin Vertigo, stilno oblikovanih gospodinjskih aparatov, ki zagotavljajo odlične pogoje shranjevanja in se lahko namestijo v kuhinji.
Vključeni so bili tudi mali aparati z novo linijo Artisan, ki obsega multipraktik 4 L, električni vrč, brezžični palični mešalnik, opekače za 2 in 4 rezine kruha ter multipraktike za 14 in 16 skodelic.

- 2015 -

PREDELAVA GLAVNIH APARATOV IN REVOLUCIONARNA UVEDBA MANJŠIH APARATOV
Leto velikih sprememb

Uvedba robota za obdelavo in pripravo živil KitchenAid Artisan je povzročila pravo revolucijo v kuhinji. Nova večnamenska naprava z videzom ustvarjalnosti in enostavnosti je načrtovana za opravljanje vseh faz priprave jedi - od sekljanja do mešanja in kuhanja.
Leta 2015 so v podjetju KitchenAid preoblikovali videz svojih gospodinjskih aparatov in so bili posebej pozorni na podrobnosti, kakovost in natančna dela ob zagotavljanju profesionalnega delovanja.

PREDELAVA GLAVNIH APARATOV IN REVOLUCIONARNA UVEDBA MANJŠIH APARATOV
SVET ZA PREMIŠLJENO RAVNANJE Z ŽIVILI

- 2016 -

SVET ZA PREMIŠLJENO RAVNANJE Z ŽIVILI

Podjetje KitchenAid je ustanovilo svet za premišljeno ravnanje z živili, najvišji organ strokovnjakov, pionirjev in inovatorjev. To je garancija in avantgarda, izreden vir za raziskovanje sveta gurmanske kuhinje. En kuhar, en oblikovalec in en sladokusec. Tri različne osebnosti, ki odsevajo poslanstvo podjetja KitchenAid: pridobiti najboljši vpogled in predloge iz profesionalnega sveta za ustvarjanje kultnih izdelkov, ki omogočajo strastnim sladokuscem izražati svojo ustvarjalnost.
Člani sveta za premišljeno ravnanje z živili zagotavljajo izključen prevzem najbolj inovativnih trendov, zbirajo skrite dragulje in navdihe z vsega sveta, da se vaša kulinarična domišljija lahko prosto pretaka in se sprostijo vsi slastni navdihi. Spletna revija zagotavlja neprecenljive nasvete za pripravo slastnih jedi in odkriva originalne lokalne sestavine. Bralci lahko najdete zgodbe o živilih in oblikovalskih trendih. Poleg tega se lahko vključite v skupnost, ki vas lahko navdahne in pomaga navdahniti druge.
Če nameravate premišljeno ravnati z živili, sta podjetje KitchenAid in svet za premišljeno ravnanje z živili vaša najbolj zanesljiva zaveznika.

- 2016 -

USTANOVITEV VODILNEGA SREDIŠČA "EXPERIENCE STORE"

Septembra 2016 je podjetje KitchenAid ustanovilo prvo središče "experience store" v Londonu. Središče z vsemi izdelki KitchenAid, kjer lahko stranke izpopolnijo svoje kuharske veščine v enem izmed fantastičnih kuharskih razredov ter doživijo izkušnjo z aparati in se dodatno seznanijo z zgodovino podjetja KitchenAid.

USTANOVITEV VODILNEGA SREDIŠČA "EXPERIENCE STORE"


- 2019 -

PRAZNOVANJE 100-LETNICE USTVARJANJA

Ob tej enkratni priložnosti, ki se zgodi le enkrat na sto let, smo samo za vas prelili svoje znanje in ljubezen v omejeno serijo Queen of Hearts. Serija, zasnovana, da postane srce vašega doma, je sodobne barve Passion Red, ki pooseblja vašo energijo, moč in našo skupno strast do ustvarjanja v kuhinji. Poleg kultnega kuhinjskega robota vključuje šest aparatov v povsem enakem slogu, ki odražajo vse naše znanje. Veselimo se nove dobe in še naprej ustvarjajmo spomine!

Moj seznam želja

Za možnost uporabe seznama želja morate biti prijavljeni.

Vpišite svoj račun

Izberite drug izdelek

Primerjaj

Primerjaj izdelke

Ne morete kupiti več kot 3 izdelke. Odstranite en izdelek, preden dodate naslednjega.