Prejšnja stran
Iz shrambe

Zelenjavna fritata

Popolna fritata s poletno zelenjavo.

Začni kuhati

Pripomočki

Stoječi mešalnik

Stoječi mešalnik

Priključek za multipraktik

Priključek za multipraktik

Podrobnosti

10

Sestavine

7

Koraki

Čas

10'

Priprava

30'

Kuhanje

40'

Skupaj

Sestavine

Koliko obrokov?

  • 1/3bučka
  • 1/3rdeča paprika
  • 26,7 ggrojer
  • 1.7jajca
  • 40 grikota
  • 1/6čebula
  • 2listi bazilike
  • 2/3 jušne žliceolivno olje
  • 1/6 čajne žličkesol
  • 1/12 čajne žličkepoper
  • 2/3bučka
  • 2/3rdeča paprika
  • 53,3 ggrojer
  • 3.3jajca
  • 80 grikota
  • 1/3čebula
  • 4listi bazilike
  • 1,3 jušne žliceolivno olje
  • 1/3 čajne žličkesol
  • 1/6 čajne žličkepoper
  • 1bučka
  • 1rdeča paprika
  • 80 ggrojer
  • 5jajca
  • 120 grikota
  • 1/2čebula
  • 6listi bazilike
  • 2 jušni žliciolivno olje
  • 1/2 čajne žličkesol
  • 1/4 čajne žličkepoper
Naredi zdaj
  • 1. korak

    Na kuhinjskega robota namestite nastavek multipraktika s ploščo za rezanje na kocke. Čebulo razrežite pri hitrosti 6.

  • 2. korak

    Naoljite ognjevarno ponev. Čebulo dajte v ponev in jo pražite 3 minute na srednjem ognju.

  • 3. korak

    Z nastavkom multipraktika s ploščo za rezanje na kocke narežite bučko in rdečo papriko pri hitrosti 4.

  • 4. korak

    Dodajte bučko in rdečo papriko v ponev in pražite 5 minut na srednjem ognju, da se zelenjava zmehča.

  • 5. korak

    V skledo kuhinjskega robota dajte jajca, grojer, rikoto, sol in poper. Namestite žično metlico in mešajte 1 minuto pri hitrosti 4.

  • 6. korak

    Zmes zlijte v ponev, dodajte liste bazilike in nežno premešajte.

  • 7. korak

    Kuhajte 8–10 minut na majhnem ognju. Ponev postavite v pečico in pecite na 220 °C na programu za žar 8 minut oziroma dokler ne postane zlate barve.

NAŠE NAJLJUBŠE JEDI

Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.

Zelenjavna fritata

1. korak

Na kuhinjskega robota namestite nastavek multipraktika s ploščo za rezanje na kocke. Čebulo razrežite pri hitrosti 6.

2. korak

Naoljite ognjevarno ponev. Čebulo dajte v ponev in jo pražite 3 minute na srednjem ognju.

3. korak

Z nastavkom multipraktika s ploščo za rezanje na kocke narežite bučko in rdečo papriko pri hitrosti 4.

4. korak

Dodajte bučko in rdečo papriko v ponev in pražite 5 minut na srednjem ognju, da se zelenjava zmehča.

5. korak

V skledo kuhinjskega robota dajte jajca, grojer, rikoto, sol in poper. Namestite žično metlico in mešajte 1 minuto pri hitrosti 4.

6. korak

Zmes zlijte v ponev, dodajte liste bazilike in nežno premešajte.

7. korak

Kuhajte 8–10 minut na majhnem ognju. Ponev postavite v pečico in pecite na 220 °C na programu za žar 8 minut oziroma dokler ne postane zlate barve.

Moj seznam želja

Za možnost uporabe seznama želja morate biti prijavljeni.

Vpišite svoj račun

Izberite drug izdelek

Primerjaj

Primerjaj izdelke

Ne morete kupiti več kot 3 izdelke. Odstranite en izdelek, preden dodate naslednjega.