Prejšnja stran
Hitro in enostavno

Takosi z natrganim piščancem Peri Peri

Ti pikantni in dimljeni takosi s sladkobo medu in zrelega manga vas bodo zagotovo navdušili. Pripravljeno z mešalnikom in kuhinjskim robotom KitchenAid.

Začni kuhati

Pripomočki

Podrobnosti

17

Sestavine

6

Koraki

Čas

10'

Priprava

30'

Kuhanje

40'

Skupaj

Sestavine

  • Premer 10–12 cmtortilje (koruzne ali pšenične)
  • 6–8piščančja stegna brez kože in kosti
  • 1velik svež in zrel mango
  • 10–12sveži metini listi, mleti
  • Ne ustrezaohrovt
  • 4 (10 g)čili birdseye (tajski čili)
  • 35 gkoriander
  • 6stroki česna
  • 240 gvložena pečena rdeča paprika
  • 1 čajna žličkasvež origano
  • 1/2srednje velika čebula
  • 1 čajna žličkadimljena paprika
  • 1 čajna žličkasol
  • 2 jušni žlicimed
  • 65 mllimonin sok
  • 125 mlolivno olje
  • 1 jušna žlicaalkoholni kis
Naredi zdaj
  • 0. korak

    Ta recept je za 10–12 takosov.

  • 1. korak

    V mešalnik dajte vse sestavine za omako in mešajte 10 sekund pri hitrosti 5.

  • 2. korak

    Segrejte pečico na programu za peko pod žarom. Piščančja stegna posolite in popoprajte po obeh straneh in jih položite v pekač. Kose prelijte s približno 2 jušnima žlicama omake. Nato s prijemalko obrnite kose v omaki, da se enakomerno marinirajo na obeh straneh.

  • 3. korak

    Ko je pečica pripravljena, pecite piščanca pod žarom 20–25 minut oziroma toliko časa, da je piščanec povsem pečen, po vrhu pa močno zapečen. Piščanca odstranite in ga pustite počivati 5 minut.

  • 4. korak

    V skledo kuhinjskega robota z metlico za mešanje dajte piščanca in mešajte 8–10 sekund pri hitrosti 4 (oziroma toliko časa, da se piščanec natrga na želene koščke). Piščanca dajte nazaj v pekač s sokom od pečenja.

  • 5. korak

    Pripravite priloge. Odstranite meso manga in ga narežite na majhne kocke. Mango dajte v skledo in premešajte s sveže mleto meto. Postavite na stran. Nato narežite ohrovt na tanke rezine. Postavite na stran.

NAŠE NAJLJUBŠE JEDI

Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.

Takosi z natrganim piščancem Peri Peri

0. korak

Ta recept je za 10–12 takosov.

1. korak

V mešalnik dajte vse sestavine za omako in mešajte 10 sekund pri hitrosti 5.

2. korak

Segrejte pečico na programu za peko pod žarom. Piščančja stegna posolite in popoprajte po obeh straneh in jih položite v pekač. Kose prelijte s približno 2 jušnima žlicama omake. Nato s prijemalko obrnite kose v omaki, da se enakomerno marinirajo na obeh straneh.

3. korak

Ko je pečica pripravljena, pecite piščanca pod žarom 20–25 minut oziroma toliko časa, da je piščanec povsem pečen, po vrhu pa močno zapečen. Piščanca odstranite in ga pustite počivati 5 minut.

4. korak

V skledo kuhinjskega robota z metlico za mešanje dajte piščanca in mešajte 8–10 sekund pri hitrosti 4 (oziroma toliko časa, da se piščanec natrga na želene koščke). Piščanca dajte nazaj v pekač s sokom od pečenja.

5. korak

Pripravite priloge. Odstranite meso manga in ga narežite na majhne kocke. Mango dajte v skledo in premešajte s sveže mleto meto. Postavite na stran. Nato narežite ohrovt na tanke rezine. Postavite na stran.

Moj seznam želja

Za možnost uporabe seznama želja morate biti prijavljeni.

Vpišite svoj račun

Izberite drug izdelek

Primerjaj

Primerjaj izdelke

Ne morete kupiti več kot 3 izdelke. Odstranite en izdelek, preden dodate naslednjega.