Ta slasten stračatela sladoled vas bo poleti prijetno ohladil ‒ pa še popolnoma brez rafiniranega sladkorja je!.
Sestavine
1. korak
V posodo blenderja dodajte banane.
2. korak
Zatisnite pokrov in gumb postavite v položaj za hitrost 1.
3. korak
Počasi povečujte hitrost do najvišje stopnje (hitrost 9 ali 11).
4. korak
Miksajte približno 30 sekund, da zmes postane popolnoma gladka.
5. korak
Po potrebi postrgajte stene posode.
6. korak
Pazite, da ne boste prekomerno zmiksali sestavin.
7. korak
Če je zmes pregosta, prilijte curek ali dva kokosovega mleka.
8. korak
V posodo dodajte črno čokolado in pulzno zmiksajte 2- do 3-krat pri nizki hitrosti, da se dobro vmeša.
9. korak
Vlijte v 1 ali 2 skledici in postrezite takoj ali pretresite v neprepustno posodo in postavite v zamrzovalnik, da se strdi (približno 2 uri).
10. korak
Sladoled lahko hranite v zamrzovalniku do 1 tedna.
NAŠE NAJLJUBŠE JEDI
Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.
1. korak
V posodo blenderja dodajte banane.
2. korak
Zatisnite pokrov in gumb postavite v položaj za hitrost 1.
3. korak
Počasi povečujte hitrost do najvišje stopnje (hitrost 9 ali 11).
4. korak
Miksajte približno 30 sekund, da zmes postane popolnoma gladka.
5. korak
Po potrebi postrgajte stene posode.
6. korak
Pazite, da ne boste prekomerno zmiksali sestavin.
7. korak
Če je zmes pregosta, prilijte curek ali dva kokosovega mleka.
8. korak
V posodo dodajte črno čokolado in pulzno zmiksajte 2- do 3-krat pri nizki hitrosti, da se dobro vmeša.
9. korak
Vlijte v 1 ali 2 skledici in postrezite takoj ali pretresite v neprepustno posodo in postavite v zamrzovalnik, da se strdi (približno 2 uri).
10. korak
Sladoled lahko hranite v zamrzovalniku do 1 tedna.