1. korak
V posodo mešalnika vstavite jajca, moko in sol. Na stoječi mešalnik namestite kavelj za testo in 2-3 minute gnetite s hitrostjo 2. Če je testo pregosto, dodajte nekaj žlic vode.
2. korak
Testo odstranite iz posode in ga razdelite na štiri dele. Vzemite en kos in ga zvaljajte v pravokotno obliko. Ostale kose pokrijte s folijo za živila, da se ne izsušijo. .
3. korak
Namestite priključek za valjanje testenin in gumb za nastavitev nastavite na 1. Ročico za nastavitev hitrosti zavrtite na 2 in testo za testenine vstavite v priključek za valjanje testenin. Prepognite na tri dele in ponovno vstavite v priključek za valjanje, nato ta postopek štirikrat ali petkrat ponovite.
4. korak
Ko se testo ne sprijema več, nastavite gumb za nastavitev na 2 in testo spustite skozi priključek. Testa tokrat ne prepognite. Testo še dvakrat ali trikrat zvaljajte na posamezni nastavitvi, dokler ne dosežete želene debeline (4). Postopek ponovite še za preostale dele testa.
5. korak
Na mešalnik namestite priključek za rezanje testenin in vanj spustite razvaljano testo s hitrostjo 2,
6. korak
Razvaljano testo z eno roko spustite skozi priključek za rezanje testenin ter z drugo roko zadržite testenine, ki prihajajo iz rezalnika.
7. korak
Narezane testenine položite v eni plasti na čisto kuhinjsko krpo oz. jih obesite na stojalo za sušenje testenin. Pustite jih sušiti 30 minut.
8. korak
Ko se testenine sušijo, zavrite večjo količino rahlo osoljene vode.
9. korak
V veliki ponvi segrejte 4 žlice olja ter dodajte narezane beluševe vršičke, česen, nalomljen čili in 3 minute pražite pri srednji temperaturi. Dodajte razredčeno omako teriyaki.
10. korak
Špagete skuhajte "al dente" v zadostni količini rahlo osoljene vrele vode. Odcedite jih in dodajte v ponev z beluši.
11. korak
Razporedite na 4 krožnike in postrezite vroče, posuto z nasekljanim koriandrom.
NASVET
Zimska izvedba: na pražene beluše dodajte slanino, naribano pomarančno lupino in nariban sir.
NAŠE NAJLJUBŠE JEDI
Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.
1. korak
V posodo mešalnika vstavite jajca, moko in sol. Na stoječi mešalnik namestite kavelj za testo in 2-3 minute gnetite s hitrostjo 2. Če je testo pregosto, dodajte nekaj žlic vode.
2. korak
Testo odstranite iz posode in ga razdelite na štiri dele. Vzemite en kos in ga zvaljajte v pravokotno obliko. Ostale kose pokrijte s folijo za živila, da se ne izsušijo. .
3. korak
Namestite priključek za valjanje testenin in gumb za nastavitev nastavite na 1. Ročico za nastavitev hitrosti zavrtite na 2 in testo za testenine vstavite v priključek za valjanje testenin. Prepognite na tri dele in ponovno vstavite v priključek za valjanje, nato ta postopek štirikrat ali petkrat ponovite.
4. korak
Ko se testo ne sprijema več, nastavite gumb za nastavitev na 2 in testo spustite skozi priključek. Testa tokrat ne prepognite. Testo še dvakrat ali trikrat zvaljajte na posamezni nastavitvi, dokler ne dosežete želene debeline (4). Postopek ponovite še za preostale dele testa.
5. korak
Na mešalnik namestite priključek za rezanje testenin in vanj spustite razvaljano testo s hitrostjo 2,
6. korak
Razvaljano testo z eno roko spustite skozi priključek za rezanje testenin ter z drugo roko zadržite testenine, ki prihajajo iz rezalnika.
7. korak
Narezane testenine položite v eni plasti na čisto kuhinjsko krpo oz. jih obesite na stojalo za sušenje testenin. Pustite jih sušiti 30 minut.
8. korak
Ko se testenine sušijo, zavrite večjo količino rahlo osoljene vode.
9. korak
V veliki ponvi segrejte 4 žlice olja ter dodajte narezane beluševe vršičke, česen, nalomljen čili in 3 minute pražite pri srednji temperaturi. Dodajte razredčeno omako teriyaki.
10. korak
Špagete skuhajte "al dente" v zadostni količini rahlo osoljene vrele vode. Odcedite jih in dodajte v ponev z beluši.
11. korak
Razporedite na 4 krožnike in postrezite vroče, posuto z nasekljanim koriandrom.
NASVET
Zimska izvedba: na pražene beluše dodajte slanino, naribano pomarančno lupino in nariban sir.