Prejšnja stran
Obsedenost s sladkarijami

Sladkorne penice

Puhaste in mehke sladkorne penice lahko enostavno pripravite sami doma.

Začni kuhati

Podrobnosti

8

Sestavine

8

Koraki

Čas

10'

Priprava

10'

Skupaj

Sestavine

Koliko obrokov?

  • 3.3listi želatine
  • 40 gzlati sirup
  • 113,3 gsladkor
  • 60 ml + več za namakanje listov želatinevoda
  • 2/3beljaki
  • 1/3 jušne žlicevanilijev ekstrakt
  • 33,3 gsladkor v prahu
  • 33,3 gkoruzni škrob
  • 6.7listi želatine
  • 80 gzlati sirup
  • 226,7 gsladkor
  • 120 ml + več za namakanje listov želatinevoda
  • 1.3beljaki
  • 2/3 jušne žlicevanilijev ekstrakt
  • 66,7 gsladkor v prahu
  • 66,7 gkoruzni škrob
  • 10listi želatine
  • 120 gzlati sirup
  • 340 gsladkor
  • 180 ml + več za namakanje listov želatinevoda
  • 2beljaki
  • 1 jušna žlicavanilijev ekstrakt
  • 100 gsladkor v prahu
  • 100 gkoruzni škrob
Naredi zdaj
  • 1. korak

    Liste želatine namočite v hladno vodo.

  • 2. korak

    V večji lonec na srednjem ognju dajte zlati sirup, sladkor in vodo. Sladkor rahlo zavrite in kuhajte 5 minut. Ne mešajte.

  • 3. korak

    V skledo kuhinjskega robota z nameščeno žično metlico dajte beljake. Mešajte 1 minuto pri hitrosti 10, dokler se ne tvorijo vršički.

  • 4. korak

    Med mešanjem ob robu sklede počasi vlijte sladkorni sirup.

  • 5. korak

    Želatino iztisnite in jo dodajte v zmes beljakov in sladkorja. Dodajte vanilijev ekstrakt.

  • 6. korak

    Stepajte pri hitrosti 10 toliko časa, da zmes za sladkorne penice postane gosta in sijoča.

  • 7. korak

    Zmešajte sladkor v prahu in koruzni škrob. Pekač obložite s peki papirjem in dobro posujte s pripravljeno mešanico sladkorja v prahu. Tako se sladkorne penice ne bodo prilepile.

  • 8. korak

    Vlijte zmes za sladkorne penice, posujte s pripravljeno mešanico sladkorja v prahu in pustite stati na sobni temperaturi čez noč. Preden razrežete na želeno obliko in velikost, oster nož posujte s koruznim škrobom.

NAŠE NAJLJUBŠE JEDI

Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.

Sladkorne penice

1. korak

Liste želatine namočite v hladno vodo.

2. korak

V večji lonec na srednjem ognju dajte zlati sirup, sladkor in vodo. Sladkor rahlo zavrite in kuhajte 5 minut. Ne mešajte.

3. korak

V skledo kuhinjskega robota z nameščeno žično metlico dajte beljake. Mešajte 1 minuto pri hitrosti 10, dokler se ne tvorijo vršički.

4. korak

Med mešanjem ob robu sklede počasi vlijte sladkorni sirup.

5. korak

Želatino iztisnite in jo dodajte v zmes beljakov in sladkorja. Dodajte vanilijev ekstrakt.

6. korak

Stepajte pri hitrosti 10 toliko časa, da zmes za sladkorne penice postane gosta in sijoča.

7. korak

Zmešajte sladkor v prahu in koruzni škrob. Pekač obložite s peki papirjem in dobro posujte s pripravljeno mešanico sladkorja v prahu. Tako se sladkorne penice ne bodo prilepile.

8. korak

Vlijte zmes za sladkorne penice, posujte s pripravljeno mešanico sladkorja v prahu in pustite stati na sobni temperaturi čez noč. Preden razrežete na želeno obliko in velikost, oster nož posujte s koruznim škrobom.

Moj seznam želja

Za možnost uporabe seznama želja morate biti prijavljeni.

Vpišite svoj račun

Izberite drug izdelek

Primerjaj

Primerjaj izdelke

Ne morete kupiti več kot 3 izdelke. Odstranite en izdelek, preden dodate naslednjega.