Prejšnja stran
Hitro in enostavno

Rižota z maslenko

Ta rižota z maslenko polnega okusa je prijetna jed za celotno družino.

Začni kuhati

Pripomočki

Podrobnosti

13

Sestavine

6

Koraki

Čas

20'

Priprava

45'

Kuhanje

65'

Skupaj

Sestavine

Koliko obrokov?

  • 1,5 jušne žliceolivno olje
  • četrtinamaslenka
  • 50 gklobasa chorizo
  • 1/2rdeč čili
  • 1/2čebula
  • 1/2strok česna
  • 250 griž za rižoto
  • 75 mlbelo vino
  • 750 mlzelenjavna jušna osnova
  • 1/2 jušne žlicemaslo
  • 5 listovžajbelj
  • 1/2 čajne žličkečrni poper
  • 1/2 čajne žličkesol
  • 3 jušne žliceolivno olje
  • polovicamaslenka
  • 150 gklobasa chorizo
  • 50 gpinjole
  • 1čebula
  • 1strok česna
  • 500 griž za rižoto
  • 200 mlbelo vino
  • 1,5 lzelenjavna jušna osnova
  • 1 jušna žlicamaslo
  • 10 listovžajbelj
  • 1 čajna žličkačrni poper
  • 1 čajna žličkasol
  • 4,5 jušne žliceolivno olje
  • 1maslenka
  • 150 gklobasa chorizo
  • 1,5rdeč čili
  • 1,5čebula
  • 1,5strok česna
  • 750 griž za rižoto
  • 225 mlbelo vino
  • 2,25 lzelenjavna jušna osnova
  • 1,5 jušne žlicemaslo
  • 15 listovžajbelj
  • 1,5 čajne žličkečrni poper
  • 1,5 čajne žličkesol
Naredi zdaj
  • 1. korak

    Pečico segrejte na 200 °C. Maslenko olupite in narežite na kocke.

  • 2. korak

    Maslenko položite na pekač, obložen s peki papirjem, pokapajte z 2 jušnima žlicama olivnega olja in pecite v pečici 20 minut, da se zmehča.

  • 3. korak

    Klobaso chorizo narežite na rezine in popecite v večji globoki ponvi z 1 jušno žlico olivnega olja. Chorizo dajte na stran, vendar pustite v ponvi čim več maščobe. 

  • 4. korak

    Čebulo in česen olupite ter fino sesekljajte. Dodajte v olje od klobase chorizo in pražite 3 minute. Vmešajte riž za rižoto. 

  • 5. korak

    Vlijte vino in pustite, da ga riž v celoti vpije. Rižoto pustite počasi vreti in dodajajte po 150 ml zelenjavne jušne osnove naenkrat. Občasno premešajte in pustite, da rižota vpije vso tekočino, preden dodate novo.

  • 6. korak

    V multipraktik z nameščenim večnamenskim rezilom iz nerjavnega jekla dajte ohlajeno maslenko. Mešajte pri hitrosti 2, dokler zmes ne postane gladka, v njej pa je še vedno nekaj koščkov.

NAŠE NAJLJUBŠE JEDI

Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.

Rižota z maslenko

1. korak

Pečico segrejte na 200 °C. Maslenko olupite in narežite na kocke.

2. korak

Maslenko položite na pekač, obložen s peki papirjem, pokapajte z 2 jušnima žlicama olivnega olja in pecite v pečici 20 minut, da se zmehča.

3. korak

Klobaso chorizo narežite na rezine in popecite v večji globoki ponvi z 1 jušno žlico olivnega olja. Chorizo dajte na stran, vendar pustite v ponvi čim več maščobe. 

4. korak

Čebulo in česen olupite ter fino sesekljajte. Dodajte v olje od klobase chorizo in pražite 3 minute. Vmešajte riž za rižoto. 

5. korak

Vlijte vino in pustite, da ga riž v celoti vpije. Rižoto pustite počasi vreti in dodajajte po 150 ml zelenjavne jušne osnove naenkrat. Občasno premešajte in pustite, da rižota vpije vso tekočino, preden dodate novo.

6. korak

V multipraktik z nameščenim večnamenskim rezilom iz nerjavnega jekla dajte ohlajeno maslenko. Mešajte pri hitrosti 2, dokler zmes ne postane gladka, v njej pa je še vedno nekaj koščkov.

Moj seznam želja

Za možnost uporabe seznama želja morate biti prijavljeni.

Vpišite svoj račun

Izberite drug izdelek

Primerjaj

Primerjaj izdelke

Ne morete kupiti več kot 3 izdelke. Odstranite en izdelek, preden dodate naslednjega.