Prejšnja stran
Obsedenost s sladkarijami

Rikota in sladoled s cimetom

Slasten recept brez jajc, enostaven za pripravo, vendar "uspešnica" za vsako priložnost.

Začni kuhati

Pripomočki

Stoječi mešalnik

Stoječi mešalnik

Aparat za izdelavo sladoleda

Aparat za izdelavo sladoleda

Podrobnosti

5

Sestavine

7

Koraki

Čas

30'

Priprava

30'

Skupaj

Sestavine

Koliko obrokov?

  • 75 gsladkor v prahu
  • 125 gsir rikota
  • 50 mlmleko
  • 100 mlsladka smetana
  • 1/2 čajne žličkecimet v prahu
  • 150 gsladkor v prahu
  • 250 gsir rikota
  • 100 mlmleko
  • 200 mlsladka smetana
  • 1 čajna žličkacimet v prahu
  • 200 gsladkor v prahu
  • 375 gsir rikota
  • 150 mlmleko
  • 150 mlsladka smetana
  • 1 žlicacimet v prahu
Naredi zdaj
  • 1. korak

    Dan pred pripravo vstavite zamrzovalno posodo v zamrzovalnik.

  • 2. korak

    Na stoječi mešalnik namestite posodo in žično metlico. Dodajte sir rikota, sladkor, mleko, sladko smetano in cimet. 3-4 minute mešajte s hitrostjo 4, dokler ni dobro premešano.

  • 3. korak

    Odstranite posodo, namestite aparat za izdelavo sladoleda in metlico.

  • 4. korak

    Zmes vlijte v zamrzovalno posodo in jo mešajte z metlico s hitrostjo 2, dokler ni čvrsta.

  • 5. korak

    Sladoled preložite v posode.

  • 6. korak

    Postrezite in po želji okrasite z dodatnim cimetom v prahu.

  • NASVET

    Postrezite prelito z naribano temno čokolado.

NAŠE NAJLJUBŠE JEDI

Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.

Rikota in sladoled s cimetom

1. korak

Dan pred pripravo vstavite zamrzovalno posodo v zamrzovalnik.

2. korak

Na stoječi mešalnik namestite posodo in žično metlico. Dodajte sir rikota, sladkor, mleko, sladko smetano in cimet. 3-4 minute mešajte s hitrostjo 4, dokler ni dobro premešano.

3. korak

Odstranite posodo, namestite aparat za izdelavo sladoleda in metlico.

4. korak

Zmes vlijte v zamrzovalno posodo in jo mešajte z metlico s hitrostjo 2, dokler ni čvrsta.

5. korak

Sladoled preložite v posode.

6. korak

Postrezite in po želji okrasite z dodatnim cimetom v prahu.

NASVET

Postrezite prelito z naribano temno čokolado.

Moj seznam želja

Za možnost uporabe seznama želja morate biti prijavljeni.

Vpišite svoj račun

Izberite drug izdelek

Primerjaj

Primerjaj izdelke

Ne morete kupiti več kot 3 izdelke. Odstranite en izdelek, preden dodate naslednjega.