Prejšnja stran
Testenine z omako

Rikota in gratinirani zvitki z žajbljem

Nenavaden in izredno koreografski recept, idealen za lažje kosilo z družino in prijatelji.

Začni kuhati

Pripomočki

Stoječi mešalnik

Stoječi mešalnik

Priključek za valjanje testenin

Priključek za valjanje testenin

Podrobnosti

10

Sestavine

10

Koraki

Čas

45'

Priprava

30'

Kuhanje

75'

Skupaj

Sestavine

Koliko obrokov?

  • 150 gsir rikota
  • 2jajca
  • 130 gpšenična moka
  • 50 gnariban parmezan
  • 150 mlpolnomastno mleko
  • 15 gmaslo
  • 10 gsveži listi žajblja
  • 1 ščepecnariban muškatni orešček
  • -sol
  • -mleti poper
  • 300 gsir rikota
  • 4jajca
  • 260 gpšenična moka
  • 100 gnariban parmezan
  • 300 mlpolnomastno mleko
  • 30 gmaslo
  • 15 gsveži listi žajblja
  • 1 ščepecnariban muškatni orešček
  • -sol
  • -mleti poper
  • 500 gsir rikota
  • 6jajca
  • 400 gpšenična moka
  • 150 gnariban parmezan
  • 500 mlpolnomastno mleko
  • 50 gmaslo
  • 20 gsveži listi žajblja
  • 1/3 čajne žličkenariban muškatni orešček
  • -sol
  • -mleti poper
Naredi zdaj
  • 1. korak

    Na stoječi mešalnik namestite posodo in žično metlico. Dodajte sir rikota, 2 jajci, nariban muškatni orešček, sol, poper in parmezan. Mešajte s hitrostjo 6, dokler ni dobro premešano.

  • 2. korak

    V posodo mešalnika vstavite 4 jajca, moko in sol. Na stoječi mešalnik namestite kavelj za testo in 2-3 minute gnetite s hitrostjo 2. Če je testo pregosto, dodajte nekaj žlic vode.

  • 3. korak

    Testo odstranite iz posode in ga razdelite na štiri dele. Vzemite en kos in ga zvaljajte v pravokotno obliko. Ostale kose pokrijte s folijo za živila, da se ne izsušijo. .

  • 4. korak

    Namestite priključek za valjanje testenin in gumb za nastavitev nastavite na 1. Ročico za nastavitev hitrosti zavrtite na 2 in testo za testenine vstavite v priključek za valjanje testenin. Prepognite na tri dele in ponovno vstavite v priključek za valjanje, nato ta postopek štirikrat ali petkrat ponovite.

  • 5. korak

    Ko se testo ne sprijema več, nastavite gumb za nastavitev na 2 in testo spustite skozi priključek. Testa tokrat ne prepognite. Testo še dvakrat ali trikrat zvaljajte na posamezni nastavitvi, dokler ne dosežete želene debeline (4). Postopek ponovite še za preostale dele testa.

  • 6. korak

    Testenine razrežite na približno 20 cm dolge kose. Na vsak del nanesite 4 žlice sestavin in jih zvijte vzdolž daljše stranice, da dobite valj. Ponovite s preostalimi sestavinami.

  • 7. korak

    Valje narežite na 2 cm dolge zvitke, namažite dno pekača in razporedite zvitke.

  • 8. korak

    V pekač vlijte mleko, dodajte maslo in liste žajblja, posujte s preostalim sirom ter nato pokrijte z aluminijasto folijo. 30 minut pecite na temperaturi 200 °C/390 °F.

  • 9. korak

    Postrezite primerno toplo; folijo odstranite zadnji trenutek.

  • NASVET

    Nadevu dodajte 2 žlici omake pesto, da dosežete poseben okus.

NAŠE NAJLJUBŠE JEDI

Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.

Rikota in gratinirani zvitki z žajbljem

1. korak

Na stoječi mešalnik namestite posodo in žično metlico. Dodajte sir rikota, 2 jajci, nariban muškatni orešček, sol, poper in parmezan. Mešajte s hitrostjo 6, dokler ni dobro premešano.

2. korak

V posodo mešalnika vstavite 4 jajca, moko in sol. Na stoječi mešalnik namestite kavelj za testo in 2-3 minute gnetite s hitrostjo 2. Če je testo pregosto, dodajte nekaj žlic vode.

3. korak

Testo odstranite iz posode in ga razdelite na štiri dele. Vzemite en kos in ga zvaljajte v pravokotno obliko. Ostale kose pokrijte s folijo za živila, da se ne izsušijo. .

4. korak

Namestite priključek za valjanje testenin in gumb za nastavitev nastavite na 1. Ročico za nastavitev hitrosti zavrtite na 2 in testo za testenine vstavite v priključek za valjanje testenin. Prepognite na tri dele in ponovno vstavite v priključek za valjanje, nato ta postopek štirikrat ali petkrat ponovite.

5. korak

Ko se testo ne sprijema več, nastavite gumb za nastavitev na 2 in testo spustite skozi priključek. Testa tokrat ne prepognite. Testo še dvakrat ali trikrat zvaljajte na posamezni nastavitvi, dokler ne dosežete želene debeline (4). Postopek ponovite še za preostale dele testa.

6. korak

Testenine razrežite na približno 20 cm dolge kose. Na vsak del nanesite 4 žlice sestavin in jih zvijte vzdolž daljše stranice, da dobite valj. Ponovite s preostalimi sestavinami.

7. korak

Valje narežite na 2 cm dolge zvitke, namažite dno pekača in razporedite zvitke.

8. korak

V pekač vlijte mleko, dodajte maslo in liste žajblja, posujte s preostalim sirom ter nato pokrijte z aluminijasto folijo. 30 minut pecite na temperaturi 200 °C/390 °F.

9. korak

Postrezite primerno toplo; folijo odstranite zadnji trenutek.

NASVET

Nadevu dodajte 2 žlici omake pesto, da dosežete poseben okus.

Moj seznam želja

Za možnost uporabe seznama želja morate biti prijavljeni.

Vpišite svoj račun

Izberite drug izdelek

Primerjaj

Primerjaj izdelke

Ne morete kupiti več kot 3 izdelke. Odstranite en izdelek, preden dodate naslednjega.