Prejšnja stran
Zdrava hrana

Ravioli iz kvinojine moke z melancanami in svežo meto

Odkrijte, kakšno je zadovoljstvo priprave lastnih raviolov z lahkim in okusnim sredozemskim receptom z inovativnim pridihom!.

Začni kuhati

Pripomočki

Stoječi mešalnik

Stoječi mešalnik

Priključek za valjanje testenin

Priključek za valjanje testenin

Priključek za izdelavo raviolov

Priključek za izdelavo raviolov

Podrobnosti

10

Sestavine

12

Koraki

Čas

60'

Priprava

25'

Kuhanje

85'

Skupaj

Sestavine

Koliko obrokov?

  • 250 gmelancane
  • 25 gšalotka
  • 15 gkvinoja
  • 100 gnariban parmezan
  • 15 gsveži listi mete
  • 200 gpšenična moka
  • 2jajca
  • -ekstra deviško oljčno olje
  • -sol
  • -mleti poper
  • 500 gmelancane
  • 50 gšalotka
  • 30 gkvinoja
  • 200 gnariban parmezan
  • 30 gsveži listi mete
  • 400 gpšenična moka
  • 4jajca
  • -ekstra deviško oljčno olje
  • -sol
  • -mleti poper
  • 750 gmelancane
  • 75 gšalotka
  • 50 gkvinoja
  • 300 gnariban parmezan
  • 50 gsveži listi mete
  • 600 gpšenična moka
  • 6jajca
  • -ekstra deviško oljčno olje
  • -sol
  • -mleti poper
Naredi zdaj
  • 1. korak

    V ponvi na srednji nastavitvi segrejte 3 žlice olja. Dodajte šalotke in mešajte približno 1 do 2 minuti, da se zmehčajo. Posujte z ¼ čajne žličke soli. Dodajte na kocke narezano melancano, kvinojo in 1 kozarec vode. Mešajte približno 10 minut, dokler se melancana povsem ne osuši in vlaga izpari. Odstranite s plošče.

  • 2. korak

    Na stoječi mešalnik namestite posodo in žično metlico. Dodajte praženo melancano, nasekljane liste mete in polovico parmezana. Mešajte s hitrostjo 6, dokler ni dobro premešano. Odstranite iz posode in postavite v stran.

  • 3. korak

    V posodo mešalnika vstavite jajca, moko in sol. Na stoječi mešalnik namestite kavelj za testo in 2-3 minute gnetite s hitrostjo 2. Če je testo pregosto, dodajte nekaj žlic vode.

  • 4. korak

    Testo odstranite iz posode in ga razdelite na štiri dele. Vzemite en kos in ga zvaljajte v pravokotno obliko. Ostale kose pokrijte s folijo za živila, da se ne izsušijo. .

  • 5. korak

    Namestite priključek za valjanje testenin in gumb za nastavitev nastavite na 1. Ročico za nastavitev hitrosti zavrtite na 2 in testo za testenine vstavite v priključek za valjanje testenin. Prepognite na tri dele in ponovno vstavite v priključek za valjanje, nato ta postopek štirikrat ali petkrat ponovite.

  • 6. korak

    Ko se testo ne sprijema več, nastavite gumb za nastavitev na 2 in testo spustite skozi priključek. Testa tokrat ne prepognite. Testo še dvakrat ali trikrat zvaljajte na posamezni nastavitvi, dokler ne dosežete želene debeline (4). Postopek ponovite še za preostale dele testa.

  • 7. korak

    Na stoječi mešalnik namestite priključek za izdelavo raviolov.

  • 8. korak

    Z uporabo priključka izdelajte raviole. Nadaljujte, dokler ne porabite vsega nadeva.

  • 9. korak

    Trakove z ravioli položite na rahlo pomokano površino in jih pustite najmanj 10 minut, da se posušijo. Raviole previdno ločite.

  • 10. korak

    Raviole 3-4 minute kuhajte v veliki količini rahlo osoljene vrele vode.

  • 11. korak

    Odcedite in razdelite na 4 krožnike. Dodajte ekstra deviško oljčno olje in posujte s preostalim naribanim parmezanom.

  • NASVET

    Pred serviranjem po pripravku posujte nekaj drobno naribane limonine lupine.

NAŠE NAJLJUBŠE JEDI

Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.

Ravioli iz kvinojine moke z melancanami in svežo meto

1. korak

V ponvi na srednji nastavitvi segrejte 3 žlice olja. Dodajte šalotke in mešajte približno 1 do 2 minuti, da se zmehčajo. Posujte z ¼ čajne žličke soli. Dodajte na kocke narezano melancano, kvinojo in 1 kozarec vode. Mešajte približno 10 minut, dokler se melancana povsem ne osuši in vlaga izpari. Odstranite s plošče.

2. korak

Na stoječi mešalnik namestite posodo in žično metlico. Dodajte praženo melancano, nasekljane liste mete in polovico parmezana. Mešajte s hitrostjo 6, dokler ni dobro premešano. Odstranite iz posode in postavite v stran.

3. korak

V posodo mešalnika vstavite jajca, moko in sol. Na stoječi mešalnik namestite kavelj za testo in 2-3 minute gnetite s hitrostjo 2. Če je testo pregosto, dodajte nekaj žlic vode.

4. korak

Testo odstranite iz posode in ga razdelite na štiri dele. Vzemite en kos in ga zvaljajte v pravokotno obliko. Ostale kose pokrijte s folijo za živila, da se ne izsušijo. .

5. korak

Namestite priključek za valjanje testenin in gumb za nastavitev nastavite na 1. Ročico za nastavitev hitrosti zavrtite na 2 in testo za testenine vstavite v priključek za valjanje testenin. Prepognite na tri dele in ponovno vstavite v priključek za valjanje, nato ta postopek štirikrat ali petkrat ponovite.

6. korak

Ko se testo ne sprijema več, nastavite gumb za nastavitev na 2 in testo spustite skozi priključek. Testa tokrat ne prepognite. Testo še dvakrat ali trikrat zvaljajte na posamezni nastavitvi, dokler ne dosežete želene debeline (4). Postopek ponovite še za preostale dele testa.

7. korak

Na stoječi mešalnik namestite priključek za izdelavo raviolov.

8. korak

Z uporabo priključka izdelajte raviole. Nadaljujte, dokler ne porabite vsega nadeva.

9. korak

Trakove z ravioli položite na rahlo pomokano površino in jih pustite najmanj 10 minut, da se posušijo. Raviole previdno ločite.

10. korak

Raviole 3-4 minute kuhajte v veliki količini rahlo osoljene vrele vode.

11. korak

Odcedite in razdelite na 4 krožnike. Dodajte ekstra deviško oljčno olje in posujte s preostalim naribanim parmezanom.

NASVET

Pred serviranjem po pripravku posujte nekaj drobno naribane limonine lupine.

Moj seznam želja

Za možnost uporabe seznama želja morate biti prijavljeni.

Vpišite svoj račun

Izberite drug izdelek

Primerjaj

Primerjaj izdelke

Ne morete kupiti več kot 3 izdelke. Odstranite en izdelek, preden dodate naslednjega.