Prejšnja stran
Iz shrambe

Piškoti z rjavim maslom, belo čokolado in brusnicami

Poskusite te slastne piškote z belo čokolado in brusnicami!.

Začni kuhati

Pripomočki

Podrobnosti

12

Sestavine

15

Koraki

Čas

30'

Priprava

45'

Kuhanje

75'

Skupaj

Sestavine

  • 187 gvsenamenska moka
  • 4 gsoda bikarbona
  • 3 gmorska sol
  • 226 gnesoljeno maslo, rjavo in ohlajeno (glejte 1. nasvet)
  • 220 gsvetli rjavi sladkor
  • 100 gbeli sladkor
  • 50 gjajce, sobna temperatura
  • 17 grumenjak, sobna temperatura
  • 4 gvanilja
  • 156 gnavadni ovseni kosmiči
  • 170 gbela čokolada
  • 120 gposušene brusnice
Naredi zdaj
  • 0. korak

    Za 22–24 piškotov

  • 1. korak

    V skledo za mešanje srednje velikosti dajte moko, sodo bikarbono in sol.

  • 2. korak

    V akumulatorski ročni mešalnik KitchenAid® vstavite obe turbo metlici iz nerjavnega jekla.

  • 3. korak

    Metlici vstavite v mešanico moke in nastavite na hitrost 2. Suhe sestavine mešajte nekaj sekund, nato izklopite ročni mešalnik in postavite suhe sestavine na stran.

  • 4. korak

    Rjavi sladkor in beli sladkor dajte v visoko skledo za mešanje in dodajte ohlajeno rjavo maslo. Turbo metlici vstavite v sestavine, ročni mešalnik nastavite na najvišjo hitrost 7 ter mešajte maslo in sladkor 4 minute.

  • 5. korak

    Dodajte jajce, rumenjak in vaniljo ter nadaljujte z mešanjem pri hitrosti 7 še 30 sekund oziroma dokler zmes ne postane gladka.

  • 6. korak

    Hitrost ročnega mešalnika zmanjšajte na 2 in v treh korakih počasi dodajte mešanico moke. Mešajte le toliko časa, da se moka vmeša, nato ročni mešalnik izklopite.

  • 7. korak

    V testo dodajte ovsene kosmiče, brusnice in belo čokolado. Turbo metlici ponovno vstavite v zmes, nastavite hitrost 4 in mešajte približno 10 sekund, da se sestavine vmešajo.

  • 8. korak

    S čistimi rokami rahlo pregnetite testo za piškote, da se vse sestavine sprimejo.

  • 9. korak

    Nato iz testa oblikujte kroglice v velikosti žogice za golf in jih položite na pekač za piškote. Preden jih spečete, jih za vsaj 10 minut postavite v zamrzovalnik.

  • 10. korak

    Ko se kroglice testa za piškote ohladijo, jih razporedite po pekaču za piškote vsaj 7 cm narazen.

  • 11. korak

    Piškote pecite na 176 °C 15–18 minut oziroma dokler robovi rahlo ne porjavijo. Ne prepecite.

  • 12. korak

    Piškoti naj se na pekaču hladijo vsaj 5 minut, preden jih z lopatico prestavite na rešetko.

  • 1. NASVET

    Pripravite rjavo maslo. Začnite z maslom sobne temperature. Rezine masla razrežite na četrtine in jih dajte v kozico. Z metlico občasno premešajte maslo na srednjem ognju, da se stopi. Ko se maslo stopi, se začne peniti. Z metlico še naprej občasno mešajte 5–8 minut. Ko se količina pene zmanjša in se pena posede, boste videli, da je maslo postalo zlato rjave barve, na dnu kozice pa so ostali rjavi koščki. Izključite štedilnik in odstranite kozico z ognja. Pred uporabo pustite, da se hladi vsaj 15 minut.

  • 2. NASVET

    Če boste piškote pekli po navodilih na 176 °C, bodo piškoti debelejši in okrogli, sredica pa bo žvečljiva. Če so vam ljubši piškoti s hrustljavim robom in žvečljivo sredico, jih 12–15 minut pecite na 191 °C.

NAŠE NAJLJUBŠE JEDI

Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.

Piškoti z rjavim maslom, belo čokolado in brusnicami

0. korak

Za 22–24 piškotov

1. korak

V skledo za mešanje srednje velikosti dajte moko, sodo bikarbono in sol.

2. korak

V akumulatorski ročni mešalnik KitchenAid® vstavite obe turbo metlici iz nerjavnega jekla.

3. korak

Metlici vstavite v mešanico moke in nastavite na hitrost 2. Suhe sestavine mešajte nekaj sekund, nato izklopite ročni mešalnik in postavite suhe sestavine na stran.

4. korak

Rjavi sladkor in beli sladkor dajte v visoko skledo za mešanje in dodajte ohlajeno rjavo maslo. Turbo metlici vstavite v sestavine, ročni mešalnik nastavite na najvišjo hitrost 7 ter mešajte maslo in sladkor 4 minute.

5. korak

Dodajte jajce, rumenjak in vaniljo ter nadaljujte z mešanjem pri hitrosti 7 še 30 sekund oziroma dokler zmes ne postane gladka.

6. korak

Hitrost ročnega mešalnika zmanjšajte na 2 in v treh korakih počasi dodajte mešanico moke. Mešajte le toliko časa, da se moka vmeša, nato ročni mešalnik izklopite.

7. korak

V testo dodajte ovsene kosmiče, brusnice in belo čokolado. Turbo metlici ponovno vstavite v zmes, nastavite hitrost 4 in mešajte približno 10 sekund, da se sestavine vmešajo.

8. korak

S čistimi rokami rahlo pregnetite testo za piškote, da se vse sestavine sprimejo.

9. korak

Nato iz testa oblikujte kroglice v velikosti žogice za golf in jih položite na pekač za piškote. Preden jih spečete, jih za vsaj 10 minut postavite v zamrzovalnik.

10. korak

Ko se kroglice testa za piškote ohladijo, jih razporedite po pekaču za piškote vsaj 7 cm narazen.

11. korak

Piškote pecite na 176 °C 15–18 minut oziroma dokler robovi rahlo ne porjavijo. Ne prepecite.

12. korak

Piškoti naj se na pekaču hladijo vsaj 5 minut, preden jih z lopatico prestavite na rešetko.

1. NASVET

Pripravite rjavo maslo. Začnite z maslom sobne temperature. Rezine masla razrežite na četrtine in jih dajte v kozico. Z metlico občasno premešajte maslo na srednjem ognju, da se stopi. Ko se maslo stopi, se začne peniti. Z metlico še naprej občasno mešajte 5–8 minut. Ko se količina pene zmanjša in se pena posede, boste videli, da je maslo postalo zlato rjave barve, na dnu kozice pa so ostali rjavi koščki. Izključite štedilnik in odstranite kozico z ognja. Pred uporabo pustite, da se hladi vsaj 15 minut.

2. NASVET

Če boste piškote pekli po navodilih na 176 °C, bodo piškoti debelejši in okrogli, sredica pa bo žvečljiva. Če so vam ljubši piškoti s hrustljavim robom in žvečljivo sredico, jih 12–15 minut pecite na 191 °C.

Moj seznam želja

Za možnost uporabe seznama želja morate biti prijavljeni.

Vpišite svoj račun

Izberite drug izdelek

Primerjaj

Primerjaj izdelke

Ne morete kupiti več kot 3 izdelke. Odstranite en izdelek, preden dodate naslednjega.