Poskusite te slastne piškote z belo čokolado in brusnicami!.
Sestavine
0. korak
Za 22–24 piškotov
1. korak
V skledo za mešanje srednje velikosti dajte moko, sodo bikarbono in sol.
2. korak
V akumulatorski ročni mešalnik KitchenAid® vstavite obe turbo metlici iz nerjavnega jekla.
3. korak
Metlici vstavite v mešanico moke in nastavite na hitrost 2. Suhe sestavine mešajte nekaj sekund, nato izklopite ročni mešalnik in postavite suhe sestavine na stran.
4. korak
Rjavi sladkor in beli sladkor dajte v visoko skledo za mešanje in dodajte ohlajeno rjavo maslo. Turbo metlici vstavite v sestavine, ročni mešalnik nastavite na najvišjo hitrost 7 ter mešajte maslo in sladkor 4 minute.
5. korak
Dodajte jajce, rumenjak in vaniljo ter nadaljujte z mešanjem pri hitrosti 7 še 30 sekund oziroma dokler zmes ne postane gladka.
6. korak
Hitrost ročnega mešalnika zmanjšajte na 2 in v treh korakih počasi dodajte mešanico moke. Mešajte le toliko časa, da se moka vmeša, nato ročni mešalnik izklopite.
7. korak
V testo dodajte ovsene kosmiče, brusnice in belo čokolado. Turbo metlici ponovno vstavite v zmes, nastavite hitrost 4 in mešajte približno 10 sekund, da se sestavine vmešajo.
8. korak
S čistimi rokami rahlo pregnetite testo za piškote, da se vse sestavine sprimejo.
9. korak
Nato iz testa oblikujte kroglice v velikosti žogice za golf in jih položite na pekač za piškote. Preden jih spečete, jih za vsaj 10 minut postavite v zamrzovalnik.
10. korak
Ko se kroglice testa za piškote ohladijo, jih razporedite po pekaču za piškote vsaj 7 cm narazen.
11. korak
Piškote pecite na 176 °C 15–18 minut oziroma dokler robovi rahlo ne porjavijo. Ne prepecite.
12. korak
Piškoti naj se na pekaču hladijo vsaj 5 minut, preden jih z lopatico prestavite na rešetko.
1. NASVET
Pripravite rjavo maslo. Začnite z maslom sobne temperature. Rezine masla razrežite na četrtine in jih dajte v kozico. Z metlico občasno premešajte maslo na srednjem ognju, da se stopi. Ko se maslo stopi, se začne peniti. Z metlico še naprej občasno mešajte 5–8 minut. Ko se količina pene zmanjša in se pena posede, boste videli, da je maslo postalo zlato rjave barve, na dnu kozice pa so ostali rjavi koščki. Izključite štedilnik in odstranite kozico z ognja. Pred uporabo pustite, da se hladi vsaj 15 minut.
2. NASVET
Če boste piškote pekli po navodilih na 176 °C, bodo piškoti debelejši in okrogli, sredica pa bo žvečljiva. Če so vam ljubši piškoti s hrustljavim robom in žvečljivo sredico, jih 12–15 minut pecite na 191 °C.
NAŠE NAJLJUBŠE JEDI
Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.
0. korak
Za 22–24 piškotov
1. korak
V skledo za mešanje srednje velikosti dajte moko, sodo bikarbono in sol.
2. korak
V akumulatorski ročni mešalnik KitchenAid® vstavite obe turbo metlici iz nerjavnega jekla.
3. korak
Metlici vstavite v mešanico moke in nastavite na hitrost 2. Suhe sestavine mešajte nekaj sekund, nato izklopite ročni mešalnik in postavite suhe sestavine na stran.
4. korak
Rjavi sladkor in beli sladkor dajte v visoko skledo za mešanje in dodajte ohlajeno rjavo maslo. Turbo metlici vstavite v sestavine, ročni mešalnik nastavite na najvišjo hitrost 7 ter mešajte maslo in sladkor 4 minute.
5. korak
Dodajte jajce, rumenjak in vaniljo ter nadaljujte z mešanjem pri hitrosti 7 še 30 sekund oziroma dokler zmes ne postane gladka.
6. korak
Hitrost ročnega mešalnika zmanjšajte na 2 in v treh korakih počasi dodajte mešanico moke. Mešajte le toliko časa, da se moka vmeša, nato ročni mešalnik izklopite.
7. korak
V testo dodajte ovsene kosmiče, brusnice in belo čokolado. Turbo metlici ponovno vstavite v zmes, nastavite hitrost 4 in mešajte približno 10 sekund, da se sestavine vmešajo.
8. korak
S čistimi rokami rahlo pregnetite testo za piškote, da se vse sestavine sprimejo.
9. korak
Nato iz testa oblikujte kroglice v velikosti žogice za golf in jih položite na pekač za piškote. Preden jih spečete, jih za vsaj 10 minut postavite v zamrzovalnik.
10. korak
Ko se kroglice testa za piškote ohladijo, jih razporedite po pekaču za piškote vsaj 7 cm narazen.
11. korak
Piškote pecite na 176 °C 15–18 minut oziroma dokler robovi rahlo ne porjavijo. Ne prepecite.
12. korak
Piškoti naj se na pekaču hladijo vsaj 5 minut, preden jih z lopatico prestavite na rešetko.
1. NASVET
Pripravite rjavo maslo. Začnite z maslom sobne temperature. Rezine masla razrežite na četrtine in jih dajte v kozico. Z metlico občasno premešajte maslo na srednjem ognju, da se stopi. Ko se maslo stopi, se začne peniti. Z metlico še naprej občasno mešajte 5–8 minut. Ko se količina pene zmanjša in se pena posede, boste videli, da je maslo postalo zlato rjave barve, na dnu kozice pa so ostali rjavi koščki. Izključite štedilnik in odstranite kozico z ognja. Pred uporabo pustite, da se hladi vsaj 15 minut.
2. NASVET
Če boste piškote pekli po navodilih na 176 °C, bodo piškoti debelejši in okrogli, sredica pa bo žvečljiva. Če so vam ljubši piškoti s hrustljavim robom in žvečljivo sredico, jih 12–15 minut pecite na 191 °C.