Prejšnja stran
Iz shrambe

Perfect Pizza Dough

Edini recept za testo za tanko italijansko pico, ki ga boste potrebovali.

Začni kuhati

Podrobnosti

9

Sestavine

6

Koraki

Čas

65'

Priprava

20'

Kuhanje

85'

Skupaj

Sestavine

  • 500 gmoka tipa 00
  • 3 jušne žliceolivno olje
  • 3,5 ginstant kvas
  • 1 čajna žličkasladkor
  • 3/4 čajne žličkesol
  • 300 mltopla voda
  • 200 gmocarela (suha)
  • 150 gparadižnikova omaka
  • 10 listovbazilika
Naredi zdaj
  • 1. korak

    V skledo kuhinjskega robota vlijte toplo vodo. Po vodi posujte kvas. Mešajte z vilicami, da se kvas raztopi in speni.

  • 2. korak

    Na kuhinjskega robota namestite kavelj za testo. V skledo dodajte še ostale sestavine. Mešajte 1 minuto pri hitrosti 2, dokler ne nastane lepljivo testo.

  • 3. korak

    Robota nastavite na hitrost 2 in gnetite 8 minut. Testo mora biti gladko in rahlo. Testo prestavite na pomokano površino. Razdelite testo na 2 enaka dela.

  • 4. korak

    Vsak kos oblikujte v kroglo tako, da sredino nežno potisnete navzgor, spodnji del pa stisnete skupaj. Položite ga na pomokano površino in pokapajte z malo olivnega olja. Pokrijte z vlažno krpo in pustite vzhajati 45 minut.

  • 5. korak

    Primite testo in ga nežno položite čez členke obeh rok. Obračajte testo in pustite, da ga gravitacija raztegne v krog. Testo dodatno raztegnite po površini, nato s konicami prstov naredite centimetrski rob.

  • 6. korak

    Do roba namažite paradižnikovo omako, robove pa premažite z malo olivnega olja. Pecite 10 minut na 200 °C. Pico obložite z mocarelo in baziliko ter pecite še 10 minut.

NAŠE NAJLJUBŠE JEDI

Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.

Perfect Pizza Dough

1. korak

V skledo kuhinjskega robota vlijte toplo vodo. Po vodi posujte kvas. Mešajte z vilicami, da se kvas raztopi in speni.

2. korak

Na kuhinjskega robota namestite kavelj za testo. V skledo dodajte še ostale sestavine. Mešajte 1 minuto pri hitrosti 2, dokler ne nastane lepljivo testo.

3. korak

Robota nastavite na hitrost 2 in gnetite 8 minut. Testo mora biti gladko in rahlo. Testo prestavite na pomokano površino. Razdelite testo na 2 enaka dela.

4. korak

Vsak kos oblikujte v kroglo tako, da sredino nežno potisnete navzgor, spodnji del pa stisnete skupaj. Položite ga na pomokano površino in pokapajte z malo olivnega olja. Pokrijte z vlažno krpo in pustite vzhajati 45 minut.

5. korak

Primite testo in ga nežno položite čez členke obeh rok. Obračajte testo in pustite, da ga gravitacija raztegne v krog. Testo dodatno raztegnite po površini, nato s konicami prstov naredite centimetrski rob.

6. korak

Do roba namažite paradižnikovo omako, robove pa premažite z malo olivnega olja. Pecite 10 minut na 200 °C. Pico obložite z mocarelo in baziliko ter pecite še 10 minut.

Moj seznam želja

Za možnost uporabe seznama želja morate biti prijavljeni.

Vpišite svoj račun

Izberite drug izdelek

Primerjaj

Primerjaj izdelke

Ne morete kupiti več kot 3 izdelke. Odstranite en izdelek, preden dodate naslednjega.