Prejšnja stran
Hitro in enostavno

Palačinke z indijsko čičeriko

Začni kuhati

Pripomočki

Podrobnosti

10

Sestavine

16

Koraki

Sestavine

  • 1 1/4 skodelice (300 ml)mlačna filtrirana voda (*glejte opombo)
  • 2 žlicižafranika, olje iz semen grozdnih jagod ali oljčno olje in drugi dodatki za kuhanje
  • 1 skodelica (125 g)čičerikina (iz različnih vrst čičerike) moka (*glejte opombo)
  • 3/4 čajne žličkemorska sol
  • 1/2 čajne žličkečesen v prahu
  • 1/2 čajne žličkečebula v prahu
  • 1/4 čajne žličkepekoč rumeni curry v prahu
  • 1/8 čajne žličkekajenski poper
  • 1/8 čajne žličkekala namak (indijska črna sol)(opcija)
  • 1/2 skodelice (19 g)dobro zapakirani sveži listi koriandra
Naredi zdaj
  • 1. korak

    V posodo mešalnika KitchenAid® Power Plus® vlijte vodo in olje ter nato dodajte moko in suhe sestavine z izjemo koriandra.

  • 2. korak

    Približno 5 sekund mešajte s spremenljivo hitrostjo 3, dokler ni zmes premešana brez grudic.

  • 3. korak

    (Pazite, da ne zmešate preveč.)

  • 4. korak

    Dodajte liste koriandra in približno 3 sekunde mešajte s spremenljivo hitrostjo 3, dokler niso listi koriandra grobo nasekljani, vendar še ne povsem zmleti.

  • 5. korak

    Testo prelijte v vrč in ga pustite 10 do 15 minut počivati, da se nekoliko zgosti.

  • 6. korak

    S papirnato brisačo rahlo namažite ponev za palačinke s teflonskim premazom premera 8 palcev (20 cm) s 1/2 čajne žličke olja.

  • 7. korak

    Ponev segrejte na nizki do srednje nizki temperaturi, odvisno od vašega štedilnika.

  • 8. korak

    Ponev dvignite s kuhalne plošče in vanjo vlijte slabo 1⁄3 skodelice (75 ml) testa in hitro zavrtite ponev, da se zmes enakomerno porazdeli po dnu.

  • 9. korak

    (Bolje je, da testo dvakrat vlijete prek robov, da palačinke ne postanejo pretanke in hrustljave.) Ponev postavite nazaj na kuhalno ploščo in palačinko pecite približno 2 minuti, dokler se na zgornjem delu ne pojavijo mehurčki in se rob palačinke enostavno dvigne iz ponve.

  • 10. korak

    Z lopatico nežno obrnite palačinko in jo pecite še približno 1 minuto, da narahlo porjavi.

  • 11. korak

    Palačinko preložite na krožnik.

  • 12. korak

    Postopek ponovite z ostalim testom in med posameznimi palačinkami rahlo namažite ponev s papirnato brisačo.

  • 13. korak

    Pečene palačinke naložite eno na drugo, da se omehčajo in ostanejo voljne.

  • 14. korak

    Postrezite z omakami chutney, drugimi omakami ali napolnjene z zelenjavo.

  • *Opomba

    Če uporabljate čičerikino moko tipa garbanzo, uporabite 1 1/3 skodelice vode.

  • Opombe za pripravo

    Recept je bil testiran s pekočim indijskim rumenim curryjem v prahu. Količina curryja v prahu in kajenskega popra je namenoma majhna, da se te palačinke lahko uporabljajo z omakami s curryjem, z omakami chutney itd. Za lastno pripravo bolj začinjenih palačink lahko uporabite 1/2 čajne žličke curryja v prahu in 1/4 čajne žličke kajenskega popra.

NAŠE NAJLJUBŠE JEDI

Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.

Palačinke z indijsko čičeriko

1. korak

V posodo mešalnika KitchenAid® Power Plus® vlijte vodo in olje ter nato dodajte moko in suhe sestavine z izjemo koriandra.

2. korak

Približno 5 sekund mešajte s spremenljivo hitrostjo 3, dokler ni zmes premešana brez grudic.

3. korak

(Pazite, da ne zmešate preveč.)

4. korak

Dodajte liste koriandra in približno 3 sekunde mešajte s spremenljivo hitrostjo 3, dokler niso listi koriandra grobo nasekljani, vendar še ne povsem zmleti.

5. korak

Testo prelijte v vrč in ga pustite 10 do 15 minut počivati, da se nekoliko zgosti.

6. korak

S papirnato brisačo rahlo namažite ponev za palačinke s teflonskim premazom premera 8 palcev (20 cm) s 1/2 čajne žličke olja.

7. korak

Ponev segrejte na nizki do srednje nizki temperaturi, odvisno od vašega štedilnika.

8. korak

Ponev dvignite s kuhalne plošče in vanjo vlijte slabo 1⁄3 skodelice (75 ml) testa in hitro zavrtite ponev, da se zmes enakomerno porazdeli po dnu.

9. korak

(Bolje je, da testo dvakrat vlijete prek robov, da palačinke ne postanejo pretanke in hrustljave.) Ponev postavite nazaj na kuhalno ploščo in palačinko pecite približno 2 minuti, dokler se na zgornjem delu ne pojavijo mehurčki in se rob palačinke enostavno dvigne iz ponve.

10. korak

Z lopatico nežno obrnite palačinko in jo pecite še približno 1 minuto, da narahlo porjavi.

11. korak

Palačinko preložite na krožnik.

12. korak

Postopek ponovite z ostalim testom in med posameznimi palačinkami rahlo namažite ponev s papirnato brisačo.

13. korak

Pečene palačinke naložite eno na drugo, da se omehčajo in ostanejo voljne.

14. korak

Postrezite z omakami chutney, drugimi omakami ali napolnjene z zelenjavo.

*Opomba

Če uporabljate čičerikino moko tipa garbanzo, uporabite 1 1/3 skodelice vode.

Opombe za pripravo

Recept je bil testiran s pekočim indijskim rumenim curryjem v prahu. Količina curryja v prahu in kajenskega popra je namenoma majhna, da se te palačinke lahko uporabljajo z omakami s curryjem, z omakami chutney itd. Za lastno pripravo bolj začinjenih palačink lahko uporabite 1/2 čajne žličke curryja v prahu in 1/4 čajne žličke kajenskega popra.

Moj seznam želja

Za možnost uporabe seznama želja morate biti prijavljeni.

Vpišite svoj račun

Izberite drug izdelek

Primerjaj

Primerjaj izdelke

Ne morete kupiti več kot 3 izdelke. Odstranite en izdelek, preden dodate naslednjega.