1. korak
Čebulo in česen olupite ter na grobo sesekljajte. V večji kozici segrejte olivno olje. Čebulo in česen pražite približno 5 minut.
2. korak
Maslenko olupite in odstranite semena, narežite na koščke v velikosti grižljaja.
3. korak
V kozico dodajte bučo in začimbe.
4. korak
Kuhaje bučo 10 minut in prelijte zelenjavo z jušno osnovo.
5. korak
Zavrite in pustite vreti toliko časa, da 2/3 jušne osnove izhlapi.
6. korak
Prelijte v vrč mešalnika in mešajte pri hitrosti 4 toliko časa, da omaka postane gladka.
7. korak
Skuhajte izbrane testenine in jih prelijte z omako.
8. korak
Sesekljajte žajbelj in lešnike. Posujte po testeninah. Dodajte malo ribanega parmezana.
NAŠE NAJLJUBŠE JEDI
Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.
1. korak
Čebulo in česen olupite ter na grobo sesekljajte. V večji kozici segrejte olivno olje. Čebulo in česen pražite približno 5 minut.
2. korak
Maslenko olupite in odstranite semena, narežite na koščke v velikosti grižljaja.
3. korak
V kozico dodajte bučo in začimbe.
4. korak
Kuhaje bučo 10 minut in prelijte zelenjavo z jušno osnovo.
5. korak
Zavrite in pustite vreti toliko časa, da 2/3 jušne osnove izhlapi.
6. korak
Prelijte v vrč mešalnika in mešajte pri hitrosti 4 toliko časa, da omaka postane gladka.
7. korak
Skuhajte izbrane testenine in jih prelijte z omako.
8. korak
Sesekljajte žajbelj in lešnike. Posujte po testeninah. Dodajte malo ribanega parmezana.