Prejšnja stran
Testenine z omako

Omaka za testenine iz maslenke

Ta zelenjavna omaka je odlična priloga k testeninam.

Začni kuhati

Pripomočki

Podrobnosti

10

Sestavine

8

Koraki

Čas

20'

Priprava

20'

Skupaj

Sestavine

Koliko obrokov?

  • 1/2čebula
  • 1 strokčesen
  • 1/2 jušne žliceolivno olje
  • 1/2maslenka
  • 1/4 čajne žličkečrni poper
  • 1/4 čajne žličkesol
  • 1/2 lpiščančja jušna osnova
  • 4 listisveži žajbelj 
  • 15 gpraženi lešniki, sesekljani
  • 2 jušni žliciparmezan, riban
  • 1čebula
  • 2 strokačesen
  • 1 jušna žlicaolivno olje
  • 1maslenka
  • 1/2 čajne žličkečrni poper
  • 1/2 čajne žličkesol
  • 1 lpiščančja jušna osnova
  • 8 listovsveži žajbelj 
  • 30 gpraženi lešniki, sesekljani
  • 4 jušne žliceparmezan, riban
  • 1.5čebula
  • 3 strokičesen
  • 1,5 jušne žliceolivno olje
  • 1.5maslenka
  • 3/4 čajne žličkečrni poper
  • 3/4 čajne žličkesol
  • 1,5 lpiščančja jušna osnova
  • 12 listovsveži žajbelj 
  • 45 gpraženi lešniki, sesekljani
  • 6 jušnih žlicparmezan, riban
Naredi zdaj
  • 1. korak

    Čebulo in česen olupite ter na grobo sesekljajte. V večji kozici segrejte olivno olje. Čebulo in česen pražite približno 5 minut.

  • 2. korak

    Maslenko olupite in odstranite semena, narežite na koščke v velikosti grižljaja.

  • 3. korak

    V kozico dodajte bučo in začimbe.  

  • 4. korak

    Kuhaje bučo 10 minut in prelijte zelenjavo z jušno osnovo.

  • 5. korak

    Zavrite in pustite vreti toliko časa, da 2/3 jušne osnove izhlapi. 

  • 6. korak

    Prelijte v vrč mešalnika in mešajte pri hitrosti 4 toliko časa, da omaka postane gladka.

  • 7. korak

    Skuhajte izbrane testenine in jih prelijte z omako.

  • 8. korak

    Sesekljajte žajbelj in lešnike. Posujte po testeninah. Dodajte malo ribanega parmezana.

NAŠE NAJLJUBŠE JEDI

Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.

Omaka za testenine iz maslenke

1. korak

Čebulo in česen olupite ter na grobo sesekljajte. V večji kozici segrejte olivno olje. Čebulo in česen pražite približno 5 minut.

2. korak

Maslenko olupite in odstranite semena, narežite na koščke v velikosti grižljaja.

3. korak

V kozico dodajte bučo in začimbe.  

4. korak

Kuhaje bučo 10 minut in prelijte zelenjavo z jušno osnovo.

5. korak

Zavrite in pustite vreti toliko časa, da 2/3 jušne osnove izhlapi. 

6. korak

Prelijte v vrč mešalnika in mešajte pri hitrosti 4 toliko časa, da omaka postane gladka.

7. korak

Skuhajte izbrane testenine in jih prelijte z omako.

8. korak

Sesekljajte žajbelj in lešnike. Posujte po testeninah. Dodajte malo ribanega parmezana.

Moj seznam želja

Za možnost uporabe seznama želja morate biti prijavljeni.

Vpišite svoj račun

Izberite drug izdelek

Primerjaj

Primerjaj izdelke

Ne morete kupiti več kot 3 izdelke. Odstranite en izdelek, preden dodate naslednjega.