Sestavine
1. korak
Pečico segrejte na 180 °C. Na rešetko pod rešetko, ki jo boste uporabljali, položite velik kos aluminijaste folije, ki bo med peko torte prestregla morebitne iztekajoče sokove.
2. korak
Pripravite karamelno osnovo. V kozici na srednje vročem ognju stopite maslo. Ko se maslo stopi, dodajte rjavi sladkor in med ter nežno mešajte, da se sladkor raztopi. Pustite, da zavre, nato zmanjšajte ogenj na srednjo temperaturo in kuhajte še eno minuto.
3. korak
Odstranite z ognja, premešajte in nato enakomerno porazdelite po okroglem 22–24-centimetrskem pekaču za torto. Obložite s hruškami v želenem vzorcu. Postavite na stran.
4. korak
V skledi za mešanje srednje velikosti zmešajte moko, koruzni zdrob, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. Postavite na stran. V ločeni majhni skledi za mešanje zmešajte pinjenec, jajca in med.
5. korak
V skledo kuhinjskega robota dajte maslo, namestite ploski stepalnik in mešajte maslo eno minuto pri hitrosti 6. Zmanjšajte na hitrost 4 in počasi dodajte sladkor. Ko dodate sladkor, povečajte nazaj na hitrost 6 in mešajte približno 3 minute, da postane zmes rahla in puhasta. Dodajte vanilijo.
6. korak
Hitrost kuhinjskega robota zmanjšajte na 2 ter maslu in sladkorju v skledi kuhinjskega robota dodajte mešanico moke, tako da izmenično dodajate mešanico pinjenca in mešanico moke, pri čemer morate začeti in končati z mešanico moke. Po vsakem dodajanju mešajte toliko časa, da se sestavine vmešajo. Testo porazdelite enakomerno po hruškah.
7. korak
Pecite približno 50 minut oziroma toliko časa, da je leseni zobotrebec, ki ga vstavite v biskvit, čist. (Če je torta porjavela po vrhu, vendar še ni povsem pečena, jo lahko do konca peke pokrijete s folijo.)
8. korak
Torto odstranite iz pečice in jo hladite na rešetki 5 minut, preden jo zvrnete na krožnik z robom (da zadrži sokove). Lahko postrežete toplo ali hladno.
NAŠE NAJLJUBŠE JEDI
Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.
1. korak
Pečico segrejte na 180 °C. Na rešetko pod rešetko, ki jo boste uporabljali, položite velik kos aluminijaste folije, ki bo med peko torte prestregla morebitne iztekajoče sokove.
2. korak
Pripravite karamelno osnovo. V kozici na srednje vročem ognju stopite maslo. Ko se maslo stopi, dodajte rjavi sladkor in med ter nežno mešajte, da se sladkor raztopi. Pustite, da zavre, nato zmanjšajte ogenj na srednjo temperaturo in kuhajte še eno minuto.
3. korak
Odstranite z ognja, premešajte in nato enakomerno porazdelite po okroglem 22–24-centimetrskem pekaču za torto. Obložite s hruškami v želenem vzorcu. Postavite na stran.
4. korak
V skledi za mešanje srednje velikosti zmešajte moko, koruzni zdrob, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. Postavite na stran. V ločeni majhni skledi za mešanje zmešajte pinjenec, jajca in med.
5. korak
V skledo kuhinjskega robota dajte maslo, namestite ploski stepalnik in mešajte maslo eno minuto pri hitrosti 6. Zmanjšajte na hitrost 4 in počasi dodajte sladkor. Ko dodate sladkor, povečajte nazaj na hitrost 6 in mešajte približno 3 minute, da postane zmes rahla in puhasta. Dodajte vanilijo.
6. korak
Hitrost kuhinjskega robota zmanjšajte na 2 ter maslu in sladkorju v skledi kuhinjskega robota dodajte mešanico moke, tako da izmenično dodajate mešanico pinjenca in mešanico moke, pri čemer morate začeti in končati z mešanico moke. Po vsakem dodajanju mešajte toliko časa, da se sestavine vmešajo. Testo porazdelite enakomerno po hruškah.
7. korak
Pecite približno 50 minut oziroma toliko časa, da je leseni zobotrebec, ki ga vstavite v biskvit, čist. (Če je torta porjavela po vrhu, vendar še ni povsem pečena, jo lahko do konca peke pokrijete s folijo.)
8. korak
Torto odstranite iz pečice in jo hladite na rešetki 5 minut, preden jo zvrnete na krožnik z robom (da zadrži sokove). Lahko postrežete toplo ali hladno.