Prejšnja stran
Obsedenost s sladkarijami

Obrnjena torta z medom, timijanom in hruškami

Pri tej okusni novi različici obrnjene torte so sladke karamelizirane hruške čudovito nasprotje ostrini timijana. Preskusite s kuhinjskim robotom KitchenAid.

Začni kuhati

Pripomočki

Stoječi mešalnik

Stoječi mešalnik

Ploščata metlica

Ploščata metlica

Podrobnosti

15

Sestavine

8

Koraki

Čas

20'

Priprava

50'

Kuhanje

70'

Skupaj

Sestavine

  • -za del iz karameliziranih hrušk:
  • 100 gsvetli rjavi sladkor
  • 85 g + 85 g (za tortni biskvit)med
  • 55 gmaslo
  • -za tortni biskvit:
  • 170 gmaslo, sobne temperature
  • 225 gsladkor
  • 1 čajna žličkavanilijev ekstrakt
  • 240 gvsenamenska moka
  • 40 gfino mleti koruzni zdrob
  • 1½ čajne žličkepecilni prašek
  • ½ čajne žličkesoda bikarbona
  • 1 čajna žličkasol
  • 160 mlpinjenec
  • 3velika jajca
Naredi zdaj
  • 1. korak

    Pečico segrejte na 180 °C. Na rešetko pod rešetko, ki jo boste uporabljali, položite velik kos aluminijaste folije, ki bo med peko torte prestregla morebitne iztekajoče sokove.

  • 2. korak

    Pripravite karamelno osnovo. V kozici na srednje vročem ognju stopite maslo. Ko se maslo stopi, dodajte rjavi sladkor in med ter nežno mešajte, da se sladkor raztopi. Pustite, da zavre, nato zmanjšajte ogenj na srednjo temperaturo in kuhajte še eno minuto.

  • 3. korak

    Odstranite z ognja, premešajte in nato enakomerno porazdelite po okroglem 22–24-centimetrskem pekaču za torto. Obložite s hruškami v želenem vzorcu. Postavite na stran.

  • 4. korak

    V skledi za mešanje srednje velikosti zmešajte moko, koruzni zdrob, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. Postavite na stran. V ločeni majhni skledi za mešanje zmešajte pinjenec, jajca in med.

  • 5. korak

    V skledo kuhinjskega robota dajte maslo, namestite ploski stepalnik in mešajte maslo eno minuto pri hitrosti 6. Zmanjšajte na hitrost 4 in počasi dodajte sladkor. Ko dodate sladkor, povečajte nazaj na hitrost 6 in mešajte približno 3 minute, da postane zmes rahla in puhasta. Dodajte vanilijo.

  • 6. korak

    Hitrost kuhinjskega robota zmanjšajte na 2 ter maslu in sladkorju v skledi kuhinjskega robota dodajte mešanico moke, tako da izmenično dodajate mešanico pinjenca in mešanico moke, pri čemer morate začeti in končati z mešanico moke. Po vsakem dodajanju mešajte toliko časa, da se sestavine vmešajo. Testo porazdelite enakomerno po hruškah.

  • 7. korak

    Pecite približno 50 minut oziroma toliko časa, da je leseni zobotrebec, ki ga vstavite v biskvit, čist. (Če je torta porjavela po vrhu, vendar še ni povsem pečena, jo lahko do konca peke pokrijete s folijo.)

  • 8. korak

    Torto odstranite iz pečice in jo hladite na rešetki 5 minut, preden jo zvrnete na krožnik z robom (da zadrži sokove). Lahko postrežete toplo ali hladno.

NAŠE NAJLJUBŠE JEDI

Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.

Obrnjena torta z medom, timijanom in hruškami

1. korak

Pečico segrejte na 180 °C. Na rešetko pod rešetko, ki jo boste uporabljali, položite velik kos aluminijaste folije, ki bo med peko torte prestregla morebitne iztekajoče sokove.

2. korak

Pripravite karamelno osnovo. V kozici na srednje vročem ognju stopite maslo. Ko se maslo stopi, dodajte rjavi sladkor in med ter nežno mešajte, da se sladkor raztopi. Pustite, da zavre, nato zmanjšajte ogenj na srednjo temperaturo in kuhajte še eno minuto.

3. korak

Odstranite z ognja, premešajte in nato enakomerno porazdelite po okroglem 22–24-centimetrskem pekaču za torto. Obložite s hruškami v želenem vzorcu. Postavite na stran.

4. korak

V skledi za mešanje srednje velikosti zmešajte moko, koruzni zdrob, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. Postavite na stran. V ločeni majhni skledi za mešanje zmešajte pinjenec, jajca in med.

5. korak

V skledo kuhinjskega robota dajte maslo, namestite ploski stepalnik in mešajte maslo eno minuto pri hitrosti 6. Zmanjšajte na hitrost 4 in počasi dodajte sladkor. Ko dodate sladkor, povečajte nazaj na hitrost 6 in mešajte približno 3 minute, da postane zmes rahla in puhasta. Dodajte vanilijo.

6. korak

Hitrost kuhinjskega robota zmanjšajte na 2 ter maslu in sladkorju v skledi kuhinjskega robota dodajte mešanico moke, tako da izmenično dodajate mešanico pinjenca in mešanico moke, pri čemer morate začeti in končati z mešanico moke. Po vsakem dodajanju mešajte toliko časa, da se sestavine vmešajo. Testo porazdelite enakomerno po hruškah.

7. korak

Pecite približno 50 minut oziroma toliko časa, da je leseni zobotrebec, ki ga vstavite v biskvit, čist. (Če je torta porjavela po vrhu, vendar še ni povsem pečena, jo lahko do konca peke pokrijete s folijo.)

8. korak

Torto odstranite iz pečice in jo hladite na rešetki 5 minut, preden jo zvrnete na krožnik z robom (da zadrži sokove). Lahko postrežete toplo ali hladno.

Moj seznam želja

Za možnost uporabe seznama želja morate biti prijavljeni.

Vpišite svoj račun

Izberite drug izdelek

Primerjaj

Primerjaj izdelke

Ne morete kupiti več kot 3 izdelke. Odstranite en izdelek, preden dodate naslednjega.