1. korak
V multipraktik dajte kekse. Mešajte pri hitrosti 2 toliko časa, da se keksi spremenijo v drobtine. Dodajte 1 jušno žlico sladkorja in stopljeno maslo ter mešajte 1 minuto pri hitrosti 2, da se vse dobro premeša.
2. korak
Dno pekača za torto (23 cm) obložite s kvadratnim kosom peki papirja – pripnite obod pekača na dno (preostanek papirja bo štrlel izpod oboda).
3. korak
Zmes s keksi pritisnite ob dno pekača. Pecite 10 minut na 180 °C. Odstranite iz pečice in pustite, da se popolnoma ohladi.
4. korak
V skledo kuhinjskega robota z nameščenim ploskim stepalnikom dajte kremni sir. Ročico za nadzor hitrosti premaknite na hitrost 2. Kremni sir stepajte 2 minuti. Postopoma dodajajte sir in mešajte, dokler se sladkor povsem ne vmeša.
5. korak
Dodajte moko, vanilijev ekstrakt in limonin sok ter stepajte še eno minuto.
6. korak
Ploski stepalnik zamenjajte z žično metlico. Dodajte 3 jajca. Stepajte 2 minuti pri hitrosti 2. Postrgajte nekajkrat, da bo zmes čim bolj gladka.
7. korak
Dodajte kislo smetano in nadaljujte s stepanjem še eno minuto.
8. korak
Obod pekača premažite z malo masla in obložite s peki papirjem. V pekač vlijte zmes kremnega sira.
9. korak
Pecite 15 minut na 180 °C. Znižajte temperaturo na 110 °C in pecite 45 minut. Izključite pečico in pustite sirovo torto v pečici 2 uri, da se ohladi.
Nasvet
Sirovo torto premažite s kislo smetano, zmešano s sladkorjem in limoninim sokom.
NAŠE NAJLJUBŠE JEDI
Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.
1. korak
V multipraktik dajte kekse. Mešajte pri hitrosti 2 toliko časa, da se keksi spremenijo v drobtine. Dodajte 1 jušno žlico sladkorja in stopljeno maslo ter mešajte 1 minuto pri hitrosti 2, da se vse dobro premeša.
2. korak
Dno pekača za torto (23 cm) obložite s kvadratnim kosom peki papirja – pripnite obod pekača na dno (preostanek papirja bo štrlel izpod oboda).
3. korak
Zmes s keksi pritisnite ob dno pekača. Pecite 10 minut na 180 °C. Odstranite iz pečice in pustite, da se popolnoma ohladi.
4. korak
V skledo kuhinjskega robota z nameščenim ploskim stepalnikom dajte kremni sir. Ročico za nadzor hitrosti premaknite na hitrost 2. Kremni sir stepajte 2 minuti. Postopoma dodajajte sir in mešajte, dokler se sladkor povsem ne vmeša.
5. korak
Dodajte moko, vanilijev ekstrakt in limonin sok ter stepajte še eno minuto.
6. korak
Ploski stepalnik zamenjajte z žično metlico. Dodajte 3 jajca. Stepajte 2 minuti pri hitrosti 2. Postrgajte nekajkrat, da bo zmes čim bolj gladka.
7. korak
Dodajte kislo smetano in nadaljujte s stepanjem še eno minuto.
8. korak
Obod pekača premažite z malo masla in obložite s peki papirjem. V pekač vlijte zmes kremnega sira.
9. korak
Pecite 15 minut na 180 °C. Znižajte temperaturo na 110 °C in pecite 45 minut. Izključite pečico in pustite sirovo torto v pečici 2 uri, da se ohladi.
Nasvet
Sirovo torto premažite s kislo smetano, zmešano s sladkorjem in limoninim sokom.