Prejšnja stran
Obsedenost s sladkarijami

Limetina pita

Slastna in sočna limetina pita. Verjemite, en sam kos ne bo dovolj!.

Začni kuhati

Pripomočki

Podrobnosti

6

Sestavine

9

Koraki

Čas

20'

Priprava

25'

Kuhanje

45'

Skupaj

Sestavine

Koliko obrokov?

  • 63 gkeksi
  • 2 jušni žlicimaslo, stopljeno in ohlajeno
  • 1 jušna žlicasladkor
  • 133 mlsladkano kondenzirano mleko
  • 1,5rumenjaki
  • 83 mlsvež limetin sok
  • 126 gkeksi
  • 4 jušne žlicemaslo, stopljeno in ohlajeno
  • 2 jušni žlicisladkor
  • 266 mlsladkano kondenzirano mleko
  • 3rumenjaki
  • 166 mlsvež limetin sok
  • 190 gkeksi
  • 6 jušnih žlicmaslo, stopljeno in ohlajeno
  • 3 jušne žlicesladkor
  • 400 mlsladkano kondenzirano mleko
  • 4.5rumenjaki
  • 330 mlsvež limetin sok
Naredi zdaj
  • 1. korak

    Kekse prelomite na večje kose in jih dajte v multipraktik.

  • 2. korak

    Dodajte sladkor in stopljeno maslo.

  • 3. korak

    Mešajte pri hitrosti 1, dokler se vse sestavine ne povežejo.

  • 4. korak

    Zmes porazdelite po pekaču in jo s hrbtnim delom žlice ali kozarcem močno pritisnite navzdol.

  • 5. korak

    Pecite 10 minut v pečici na 190 °C do zlatorjave barve. Pustite, da se ohladi v pečici.

  • 6. korak

    V skledi nežno zmešajte kondenzirano mleko, rumenjake in limetin sok.

  • 7. korak

    Vlijte na ohlajeno skorjo in izravnajte z lopatico.

  • 8. korak

    Pecite 15 minut v pečici na 160 °C, da se krema strdi. Pred serviranjem naj se povsem ohladi.

  • 9. korak

    Po piti potresite limetino lupinico.

NAŠE NAJLJUBŠE JEDI

Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.

Limetina pita

1. korak

Kekse prelomite na večje kose in jih dajte v multipraktik.

2. korak

Dodajte sladkor in stopljeno maslo.

3. korak

Mešajte pri hitrosti 1, dokler se vse sestavine ne povežejo.

4. korak

Zmes porazdelite po pekaču in jo s hrbtnim delom žlice ali kozarcem močno pritisnite navzdol.

5. korak

Pecite 10 minut v pečici na 190 °C do zlatorjave barve. Pustite, da se ohladi v pečici.

6. korak

V skledi nežno zmešajte kondenzirano mleko, rumenjake in limetin sok.

7. korak

Vlijte na ohlajeno skorjo in izravnajte z lopatico.

8. korak

Pecite 15 minut v pečici na 160 °C, da se krema strdi. Pred serviranjem naj se povsem ohladi.

9. korak

Po piti potresite limetino lupinico.

Moj seznam želja

Za možnost uporabe seznama želja morate biti prijavljeni.

Vpišite svoj račun

Izberite drug izdelek

Primerjaj

Primerjaj izdelke

Ne morete kupiti več kot 3 izdelke. Odstranite en izdelek, preden dodate naslednjega.