Prejšnja stran
Testenine z omako

Lazanja

Ta italijanska klasična jed, pripravljena iz svežin testenin za lazanjo, je najljubša jed celotne družine.

Začni kuhati

Podrobnosti

15

Sestavine

23

Koraki

Čas

30'

Priprava

120'

Kuhanje

150'

Skupaj

Sestavine

Koliko obrokov?

  • 1/3 strokačesen
  • 1/3 velikečebula
  • 2/3korenje
  • 1 steblozelena
  • 1 jušna žlicaolivno olje
  • 283,3 gmleta govedina
  • 6,7 clbelo vino
  • 83,3 gparadižnikova omaka
  • 1/3 čajne žličkečrni poper
  • 1/2 čajne žličkesol
  • 33,3 gmaslo
  • 160 gvsenamenska moka
  • 333,3 mlmleko
  • 1.3jajca
  • 76,7 gparmezan
  • 2/3 strokačesen
  • 2/3 velikečebula
  • 1.3korenje
  • 2 steblizelena
  • 2 jušni žliciolivno olje
  • 566,7 gmleta govedina
  • 13,3 clbelo vino
  • 166,7 gparadižnikova omaka
  • 2/3 čajne žličkečrni poper
  • 1 čajna žličkasol
  • 66,7 gmaslo
  • 320 gvsenamenska moka
  • 666,7 mlmleko
  • 2.7jajca
  • 153,3 gparmezan
  • 1 strokčesen
  • 1 velikačebula
  • 2korenje
  • 3 steblazelena
  • 3 jušne žliceolivno olje
  • 850 gmleta govedina
  • 20 clbelo vino
  • 250 gparadižnikova omaka
  • 1 čajna žličkačrni poper
  • 1,5 čajne žličkesol
  • 100 gmaslo
  • 480 gvsenamenska moka
  • 1 lmleko
  • 4jajca
  • 230 gparmezan
Naredi zdaj
  • 1. korak

    Pripravite ragu: olupite česen, čebulo in korenje. Iz stebel zelene odstranite vse liste.

  • 2. korak

    Zelenjavo potisnite skozi nastavek multipraktika z nameščenim kompletom za rezanje na kocke.

  • 3. korak

    V veliko ponev vlijte olivno olje in pražite zelenjavo 10 minut.

  • 4. korak

    Dodajte meso in kuhajte toliko časa, da porjavi.

  • 5. korak

    Dodajte belo vino, paradižnikovo omako, polovico popra in 1/3 soli.

  • 6. korak

    Dušite na majhnem ognju eno uro.

  • 7. korak

    Pripravite bešamel: v kozico dajte maslo in ga stopite. Dodajte 80 g moke in močno stepajte z metlico, da dobite suho emulzijo. Malo po malo dodajte mleko in stalno mešajte.

  • 8. korak

    Omako začinite z drugo polovico popra, 1/3 soli in muškatnim oreščkom.

  • 9. korak

    Pripravite testo za testene: v skledo kuhinjskega robota z nameščenim ploskim stepalnikom dajte 400 g moke in še ostalo sol.

  • 10. korak

    Mešajte pri hitrosti 2 in dodajte jajca.

  • 11. korak

    Mešajte, dokler se testo ne sprime v kepo.

  • 12. korak

    Ploski stepalnik zamenjajte s kavljem za testo. Gnetite testo 4 minute pri hitrosti 2.

  • 13. korak

    Posujte z moko, ovijte v folijo za živila in postavite v hladilnik za 30 minut. Testo ponovno pomokajte in gnetite z roko še 1 minuto.

  • 14. korak

    Namestite priključek za valjanje testenin na kuhinjskega robota. Debelino nastavite na 1.

  • 15. korak

    Pri hitrosti 2 nekajkrat zvaljajte testo, da postane bolj prožno.

  • 16. korak

    Liste testenin dvakrat prepognite, preden jih ponovno zvaljate s priključkom za valjanje.

  • 17. korak

    Debelino nastavite na 2 in ponovite prejšnji korak.

  • 18. korak

    Enako naredite za debelino 3.

  • 19. korak

    Liste testenin razrežite glede na velikost pekača.

  • 20. korak

    Liste testenin kuhajte v skoraj vreli vodi 30 sekund.

  • 21. korak

    Na dno pekača položite plast testenin. Na testenine dajte najprej ragu, nato še plast bešamela. Dodajte parmezan. Ponavljajte plasti, dokler posoda ni polna.

  • 22. korak

    Zaključite s plastjo bešamela, ki jo posujete z veliko parmezana.

  • 23. korak

    Lazanjo pecite 35 minut v predhodno segreti pečici na 200 °C.

NAŠE NAJLJUBŠE JEDI

Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.

Lazanja

1. korak

Pripravite ragu: olupite česen, čebulo in korenje. Iz stebel zelene odstranite vse liste.

2. korak

Zelenjavo potisnite skozi nastavek multipraktika z nameščenim kompletom za rezanje na kocke.

3. korak

V veliko ponev vlijte olivno olje in pražite zelenjavo 10 minut.

4. korak

Dodajte meso in kuhajte toliko časa, da porjavi.

5. korak

Dodajte belo vino, paradižnikovo omako, polovico popra in 1/3 soli.

6. korak

Dušite na majhnem ognju eno uro.

7. korak

Pripravite bešamel: v kozico dajte maslo in ga stopite. Dodajte 80 g moke in močno stepajte z metlico, da dobite suho emulzijo. Malo po malo dodajte mleko in stalno mešajte.

8. korak

Omako začinite z drugo polovico popra, 1/3 soli in muškatnim oreščkom.

9. korak

Pripravite testo za testene: v skledo kuhinjskega robota z nameščenim ploskim stepalnikom dajte 400 g moke in še ostalo sol.

10. korak

Mešajte pri hitrosti 2 in dodajte jajca.

11. korak

Mešajte, dokler se testo ne sprime v kepo.

12. korak

Ploski stepalnik zamenjajte s kavljem za testo. Gnetite testo 4 minute pri hitrosti 2.

13. korak

Posujte z moko, ovijte v folijo za živila in postavite v hladilnik za 30 minut. Testo ponovno pomokajte in gnetite z roko še 1 minuto.

14. korak

Namestite priključek za valjanje testenin na kuhinjskega robota. Debelino nastavite na 1.

15. korak

Pri hitrosti 2 nekajkrat zvaljajte testo, da postane bolj prožno.

16. korak

Liste testenin dvakrat prepognite, preden jih ponovno zvaljate s priključkom za valjanje.

17. korak

Debelino nastavite na 2 in ponovite prejšnji korak.

18. korak

Enako naredite za debelino 3.

19. korak

Liste testenin razrežite glede na velikost pekača.

20. korak

Liste testenin kuhajte v skoraj vreli vodi 30 sekund.

21. korak

Na dno pekača položite plast testenin. Na testenine dajte najprej ragu, nato še plast bešamela. Dodajte parmezan. Ponavljajte plasti, dokler posoda ni polna.

22. korak

Zaključite s plastjo bešamela, ki jo posujete z veliko parmezana.

23. korak

Lazanjo pecite 35 minut v predhodno segreti pečici na 200 °C.

Moj seznam želja

Za možnost uporabe seznama želja morate biti prijavljeni.

Vpišite svoj račun

Izberite drug izdelek

Primerjaj

Primerjaj izdelke

Ne morete kupiti več kot 3 izdelke. Odstranite en izdelek, preden dodate naslednjega.