Prejšnja stran
Hitro in enostavno

Kruh naan z namazom baba ganoush

Gladek, dimljen namaz baba ganoush in aromatičen naan sta ustvarjena drug za drugega. Pripravite ta bogat prigrizek sami doma s kuhinjskim robotom in mešalnikom KitchenAid.

Začni kuhati

Pripomočki

Stoječi mešalnik

Stoječi mešalnik

Kavelj za testo

Kavelj za testo

Podrobnosti

22

Sestavine

9

Koraki

Čas

20'

Priprava

30'

Kuhanje

50'

Skupaj

Sestavine

  • -za baba ganoush:
  • 2 (1,1 kg)srednje veliki jajčevci
  • 4stroki česna
  • 3 jušne žlicelimonin sok, po potrebi več, in limonina lupinica
  • 80 gtahini
  • 85 gekstra deviško olivno olje, plus dodatna količina za premaz jajčevcev
  • 2 jušni žlicinavadni peteršilj, plus dodatno za okrasitev
  • 1 ½ čajne žličke + 1 ½ čajne žličke (za naan)sol
  • ½ čajne žličkemleta kumina
  • ¼ čajne žličkedimljena paprika
  • -za naan:
  • 1 čajna žličkamed
  • 120 mltopla voda
  • 2 ¼ čajne žličkeaktivni suhi kvas
  • 270 gvsenamenska moka
  • 1 jušna žlicaolivno olje
  • 60 gnavadni jogurt
  • 60 mlpolnomastno mleko
  • 2 strokačesen, fino mleti
  • 1 čajna žličkajaneževa semena
  • -malo olja, za namastitev ponve
  • 40 gstopljeno maslo
Naredi zdaj
  • 1. korak

    Pečico segrejte na 220 °C. Jajčevec prerežite na pol po dolžini, pokapajte obe polovici z olivnim oljem in z rokama enakomerno razporedite olje po obeh polovicah. Polovice jajčevcev položite na pekač s prerezano stranjo navzdol in pecite v pečici 30–35 minut oziroma toliko časa, da se lupina zmehča.

  • 2. korak

    Jajčevce odstranite iz pečice in ko se rahlo ohladijo, nad skledo postavite fino cedilo in izdolbite jajčevce v cedilo. Meso jajčevcev pustite počivati 10 minut in jih vmes enkrat ali dvakrat potlačite.

  • 3. korak

    V mešalnik dajte jajčevce in vse ostale sestavine. Nastavite na hitrost 3 in mešajte 20 sekund oziroma dokler zmes ne postane gladka. Pokapajte z olivnim oljem ter posujte z dimljeno papriko in limonino lupinico.

  • 4. korak

    Za pripravo naana v veliki skledi nežno zmešajte toplo vodo, kvas in med. Pustite stati pet minut oziroma dokler se ne speni.

  • 5. korak

    V skledo kuhinjskega robota dajte moko, olivno olje, jogurt, mleko, sol, mleti česen in janeževa semena, nato dodajte mešanico kvasa. Namestite kavelj za testo, kuhinjskega robota nastavite na hitrost 2 za 30 sekund, nato zvišajte na hitrost 6 in gnetite 3–4 minute oziroma dokler testo ne postane gladko in prožno.

  • 6. korak

    Testo odstranite iz kuhinjskega robota, ga oblikujte v kepo in položite v rahlo namaščeno skledo srednje velikosti. Pokrijte s folijo za živila in pustite vzhajati na toplem, da naraste za dvakrat.

  • 7. korak

    Ko je testo pripravljeno, ga razrežite na šest delov. Vsak del razvaljajte na pomokani površini na debelino ½ cm, da se bo prilegal litoželezni ponvi.

  • 8. korak

    V majhni posodi stopite maslo, vmešajte 1 jušno žlico mletega peteršilja ter s čopičem za peko postavite zraven kuhalne plošče.

  • 9. korak

    Ponev segrejte, da se začne kaditi, nato vsak naan pecite v suhi ponvi 2–3 minute oziroma toliko časa, da se začnejo delati mehurčki in postane zlato rjave barve. Obrnite in pecite še 2–3 minute. Tik preden naan odstranite iz ponve, ga po vrhu premažite s stopljenim maslom, nato ga odstranite iz ponve in ga dobro premažite še po drugi strani, preden ga postavite na stran. Postrezite s toplim namazom baba ganoush.

NAŠE NAJLJUBŠE JEDI

Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.

Kruh naan z namazom baba ganoush

1. korak

Pečico segrejte na 220 °C. Jajčevec prerežite na pol po dolžini, pokapajte obe polovici z olivnim oljem in z rokama enakomerno razporedite olje po obeh polovicah. Polovice jajčevcev položite na pekač s prerezano stranjo navzdol in pecite v pečici 30–35 minut oziroma toliko časa, da se lupina zmehča.

2. korak

Jajčevce odstranite iz pečice in ko se rahlo ohladijo, nad skledo postavite fino cedilo in izdolbite jajčevce v cedilo. Meso jajčevcev pustite počivati 10 minut in jih vmes enkrat ali dvakrat potlačite.

3. korak

V mešalnik dajte jajčevce in vse ostale sestavine. Nastavite na hitrost 3 in mešajte 20 sekund oziroma dokler zmes ne postane gladka. Pokapajte z olivnim oljem ter posujte z dimljeno papriko in limonino lupinico.

4. korak

Za pripravo naana v veliki skledi nežno zmešajte toplo vodo, kvas in med. Pustite stati pet minut oziroma dokler se ne speni.

5. korak

V skledo kuhinjskega robota dajte moko, olivno olje, jogurt, mleko, sol, mleti česen in janeževa semena, nato dodajte mešanico kvasa. Namestite kavelj za testo, kuhinjskega robota nastavite na hitrost 2 za 30 sekund, nato zvišajte na hitrost 6 in gnetite 3–4 minute oziroma dokler testo ne postane gladko in prožno.

6. korak

Testo odstranite iz kuhinjskega robota, ga oblikujte v kepo in položite v rahlo namaščeno skledo srednje velikosti. Pokrijte s folijo za živila in pustite vzhajati na toplem, da naraste za dvakrat.

7. korak

Ko je testo pripravljeno, ga razrežite na šest delov. Vsak del razvaljajte na pomokani površini na debelino ½ cm, da se bo prilegal litoželezni ponvi.

8. korak

V majhni posodi stopite maslo, vmešajte 1 jušno žlico mletega peteršilja ter s čopičem za peko postavite zraven kuhalne plošče.

9. korak

Ponev segrejte, da se začne kaditi, nato vsak naan pecite v suhi ponvi 2–3 minute oziroma toliko časa, da se začnejo delati mehurčki in postane zlato rjave barve. Obrnite in pecite še 2–3 minute. Tik preden naan odstranite iz ponve, ga po vrhu premažite s stopljenim maslom, nato ga odstranite iz ponve in ga dobro premažite še po drugi strani, preden ga postavite na stran. Postrezite s toplim namazom baba ganoush.

Moj seznam želja

Za možnost uporabe seznama želja morate biti prijavljeni.

Vpišite svoj račun

Izberite drug izdelek

Primerjaj

Primerjaj izdelke

Ne morete kupiti več kot 3 izdelke. Odstranite en izdelek, preden dodate naslednjega.