Prejšnja stran
Iz shrambe

KRUH IZ KISLEGA TESTA

S tem okusnim kruhom iz kislega testa boste poskrbeli za neverjeten zajtrk.

Začni kuhati

Podrobnosti

5

Sestavine

11

Koraki

Čas

7'

Priprava

25'

Kuhanje

32'

Skupaj

Sestavine

  • 480 gmoka za kruh
  • 240 mltopla voda
  • 60 mlavokadovo olje ali olje grozdnih pešk
  • 198 gkislo testo
  • 12 gsol
Naredi zdaj
  • 1. korak

    Na kuhinjskega robota (z nameščenim stepalnikom z mehkimi robovi ali ploskim stepalnikom) namestite nastavek s sitom in tehtnico in pritisnite gumb za taro, da tehtnico nastavite na nič.

  • 2. korak

    V posodo za sestavine dajte moko in stehtajte.

  • 3. korak

    Kuhinjskega robota nastavite na hitrost 2 in presejte moko v skledo.

  • 4. korak

    Med presajanjem moke v skledo dodajte nastavek za kislo testo, vodo in olje ter mešajte toliko časa, da se vse premeša.

  • 5. korak

    Pustite stati 10 minut, posujte s soljo in mešajte 2–3 minute pri hitrosti za mešanje.

  • 6. korak

    Posodo za mešanje odstranite iz robota, pokrijte s folijo za živila in pustite fermentirati na toplem 4 ure.

  • 7. korak

    Odstranite folijo za živila, namestite kavelj za testo, nastavite na hitrost 2 in gnetite 5 minut.

  • 8. korak

    Testo prestavite na pomokano površino in ga oblikujte v hlebec. Testo pustite vzhajati 30–45 minut. Testo položite v pomokano košarico za vzhajanje testa, pokrijte z vlažno krpo in pustite vzhajati 2,5 ure.

  • 9. korak

    Kruh lahko spečete takoj ali pa ga čez noč postavite v hladilnik in ga spečete zjutraj.

  • 10. korak

    Zjutraj morate najprej segreti pečico na 260 °C.

  • 11. korak

    Testo prevrnite iz košarice za vzhajanje v predhodno segret večji lonec in pecite 20 minut. Odstranite pokrovko in pecite še 5 minut. Hlebec mora biti lepe zlatorjave barve. Pustite, da se ohladi na rešetki, ali pa pojejte takoj.

NAŠE NAJLJUBŠE JEDI

Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.

KRUH IZ KISLEGA TESTA

1. korak

Na kuhinjskega robota (z nameščenim stepalnikom z mehkimi robovi ali ploskim stepalnikom) namestite nastavek s sitom in tehtnico in pritisnite gumb za taro, da tehtnico nastavite na nič.

2. korak

V posodo za sestavine dajte moko in stehtajte.

3. korak

Kuhinjskega robota nastavite na hitrost 2 in presejte moko v skledo.

4. korak

Med presajanjem moke v skledo dodajte nastavek za kislo testo, vodo in olje ter mešajte toliko časa, da se vse premeša.

5. korak

Pustite stati 10 minut, posujte s soljo in mešajte 2–3 minute pri hitrosti za mešanje.

6. korak

Posodo za mešanje odstranite iz robota, pokrijte s folijo za živila in pustite fermentirati na toplem 4 ure.

7. korak

Odstranite folijo za živila, namestite kavelj za testo, nastavite na hitrost 2 in gnetite 5 minut.

8. korak

Testo prestavite na pomokano površino in ga oblikujte v hlebec. Testo pustite vzhajati 30–45 minut. Testo položite v pomokano košarico za vzhajanje testa, pokrijte z vlažno krpo in pustite vzhajati 2,5 ure.

9. korak

Kruh lahko spečete takoj ali pa ga čez noč postavite v hladilnik in ga spečete zjutraj.

10. korak

Zjutraj morate najprej segreti pečico na 260 °C.

11. korak

Testo prevrnite iz košarice za vzhajanje v predhodno segret večji lonec in pecite 20 minut. Odstranite pokrovko in pecite še 5 minut. Hlebec mora biti lepe zlatorjave barve. Pustite, da se ohladi na rešetki, ali pa pojejte takoj.

Moj seznam želja

Za možnost uporabe seznama želja morate biti prijavljeni.

Vpišite svoj račun

Izberite drug izdelek

Primerjaj

Primerjaj izdelke

Ne morete kupiti več kot 3 izdelke. Odstranite en izdelek, preden dodate naslednjega.