Prejšnja stran
Testenine z omako

Krompir ter ozki rezanci iz pšenične moke z gobami

Začni kuhati

Pripomočki

Stoječi mešalnik

Stoječi mešalnik

Priključek za valjanje testenin

Priključek za valjanje testenin

Priključek za rezanje ozkih rezancev

Priključek za rezanje ozkih rezancev

Podrobnosti

11

Sestavine

9

Koraki

Čas

50'

Priprava

20'

Kuhanje

70'

Skupaj

Sestavine

Koliko obrokov?

  • 100 gpšenična moka
  • 100 gpšenični zdrob
  • 2jajca
  • 75 gkrompir
  • 150 gdivje gobe
  • 50 gnariban parmezan
  • 15 gnasekljan peteršilj
  • 1 strokčesen
  • 2 žliciekstra deviško oljčno olje
  • -sol
  • -mleti poper
  • 200 gpšenična moka
  • 200 gpšenični zdrob
  • 4jajca
  • 150 gkrompir
  • 300 gdivje gobe
  • 100 gnariban parmezan
  • 30 gnasekljan peteršilj
  • 2 strokačesen
  • 4 žliceekstra deviško oljčno olje
  • -sol
  • -mleti poper
  • 300 gpšenična moka
  • 300 gpšenični zdrob
  • 6jajca
  • 200 gkrompir
  • 450 gdivje gobe
  • 150 gnariban parmezan
  • 45 gnasekljan peteršilj
  • 3 strokičesen
  • 6 žlicekstra deviško oljčno olje
  • -sol
  • -mleti poper
Naredi zdaj
  • 1. korak

    V vodi, ki rahlo vre, kuhajte krompir, dokler ni mehak. Ko se ohladi, ga olupite.

  • 2. korak

    V posodo mešalnika vstavite jajca, krompir, pšenično moko, pšenični zdrob in 1/3 čajne žličke soli. Na stoječi mešalnik namestite kavelj za testo in 2-3 minute gnetite s hitrostjo 2. Če je testo pregosto, dodajte nekaj žlic vode.

  • 3. korak

    Testo odstranite iz posode in ga razdelite na štiri dele. Vzemite en kos in ga zvaljajte v pravokotno obliko. Ostale kose pokrijte s folijo za živila, da se ne izsušijo. .

  • 4. korak

    Namestite priključek za valjanje testenin in gumb za nastavitev nastavite na 1. Ročico za nastavitev hitrosti zavrtite na 2 in testo za testenine vstavite v priključek za valjanje testenin. Prepognite na tri dele in ponovno vstavite v priključek za valjanje, nato ta postopek štirikrat ali petkrat ponovite.

  • 5. korak

    Ko se testo ne sprijema več, nastavite gumb za nastavitev na 2 in testo spustite skozi priključek. Testa tokrat ne prepognite. Testo še dvakrat ali trikrat zvaljajte na posamezni nastavitvi, dokler ne dosežete želene debeline (3). Postopek ponovite še za preostale dele testa.

  • 6. korak

    Na mešalnik namestite priključek za rezanje ozkih rezancev in vanj spustite razvaljano testo s hitrostjo 2. Razvaljano testo z eno roko spustite skozi priključek za rezanje testenin ter z drugo roko zadržite rezance, ki prihajajo iz rezalnika.

  • 7. korak

    Narezane testenine položite v eni plasti na čisto kuhinjsko krpo oz. jih obesite na stojalo za sušenje testenin. Pustite jih sušiti 30 minut.

  • 8. korak

    Ko se testenine sušijo, zavrite večjo količino rahlo osoljene vode.
    V veliki ponvi segrejte 4 žlice olja ter dodajte nasekljan peteršilj, česen in gobe. 5 minut pražite pri srednji temperaturi.
    Ozke rezance skuhajte "al dente" v zadostni količini rahlo osoljene vrele vode. Odcedite jih in dodajte v ponev z gobami.
    Razporedite na 4 krožnike in postrezite vroče, posuto z nastrganim parmezanom.

  • NASVET

    Na drobno nasekljajte nekaj listov žajblja in dodajte testu za ozke rezance med gnetenjem, da dosežete poseben okus.

NAŠE NAJLJUBŠE JEDI

Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.

Krompir ter ozki rezanci iz pšenične moke z gobami

1. korak

V vodi, ki rahlo vre, kuhajte krompir, dokler ni mehak. Ko se ohladi, ga olupite.

2. korak

V posodo mešalnika vstavite jajca, krompir, pšenično moko, pšenični zdrob in 1/3 čajne žličke soli. Na stoječi mešalnik namestite kavelj za testo in 2-3 minute gnetite s hitrostjo 2. Če je testo pregosto, dodajte nekaj žlic vode.

3. korak

Testo odstranite iz posode in ga razdelite na štiri dele. Vzemite en kos in ga zvaljajte v pravokotno obliko. Ostale kose pokrijte s folijo za živila, da se ne izsušijo. .

4. korak

Namestite priključek za valjanje testenin in gumb za nastavitev nastavite na 1. Ročico za nastavitev hitrosti zavrtite na 2 in testo za testenine vstavite v priključek za valjanje testenin. Prepognite na tri dele in ponovno vstavite v priključek za valjanje, nato ta postopek štirikrat ali petkrat ponovite.

5. korak

Ko se testo ne sprijema več, nastavite gumb za nastavitev na 2 in testo spustite skozi priključek. Testa tokrat ne prepognite. Testo še dvakrat ali trikrat zvaljajte na posamezni nastavitvi, dokler ne dosežete želene debeline (3). Postopek ponovite še za preostale dele testa.

6. korak

Na mešalnik namestite priključek za rezanje ozkih rezancev in vanj spustite razvaljano testo s hitrostjo 2. Razvaljano testo z eno roko spustite skozi priključek za rezanje testenin ter z drugo roko zadržite rezance, ki prihajajo iz rezalnika.

7. korak

Narezane testenine položite v eni plasti na čisto kuhinjsko krpo oz. jih obesite na stojalo za sušenje testenin. Pustite jih sušiti 30 minut.

8. korak

Ko se testenine sušijo, zavrite večjo količino rahlo osoljene vode.
V veliki ponvi segrejte 4 žlice olja ter dodajte nasekljan peteršilj, česen in gobe. 5 minut pražite pri srednji temperaturi.
Ozke rezance skuhajte "al dente" v zadostni količini rahlo osoljene vrele vode. Odcedite jih in dodajte v ponev z gobami.
Razporedite na 4 krožnike in postrezite vroče, posuto z nastrganim parmezanom.

NASVET

Na drobno nasekljajte nekaj listov žajblja in dodajte testu za ozke rezance med gnetenjem, da dosežete poseben okus.

Moj seznam želja

Za možnost uporabe seznama želja morate biti prijavljeni.

Vpišite svoj račun

Izberite drug izdelek

Primerjaj

Primerjaj izdelke

Ne morete kupiti več kot 3 izdelke. Odstranite en izdelek, preden dodate naslednjega.