Prejšnja stran
Obsedenost s sladkarijami

Kroglice z belo čokolado in žafranom

Kroglice so male umetnine, vedno lahko presenetijo s svojim intenzivnim okusom. Prišlo bo do težav,. nehajte jih jesti!.

Začni kuhati

Pripomočki

Stoječi mešalnik

Stoječi mešalnik

icon_Icons_precise-heat-mixing-bowl.png

icon_Icons_precise-heat-mixing-bowl.png

Podrobnosti

5

Sestavine

10

Koraki

Čas

30'

Priprava

20'

Kuhanje

50'

Skupaj

Sestavine

Koliko obrokov?

  • 125 gmlečna čokolada
  • 75 mlsladka smetana
  • 100 gbela čokolada
  • 50 gnaribana bela čokolada
  • 0,5 gžafran v prahu
  • 250 gmlečna čokolada
  • 150 mlsladka smetana
  • 200 gbela čokolada
  • 100 gnaribana bela čokolada
  • 1 gžafran v prahu
  • 375 gmlečna čokolada
  • 220 mlsladka smetana
  • 300 gbela čokolada
  • 150 gnaribana bela čokolada
  • 2 gžafran v prahu
Naredi zdaj
  • 1. korak

    Na stoječi mešalnik namestite in priključite mešalno posodo z natančnim gretjem in metlico s prilagodljivim robom. Dodajte mlečno čokolado, žafran in sladko smetano.

  • 2. korak

    Izberite program za temperiranje čokolade in pritisnite tipko za vklop.

  • 3. korak

    Ročico za nastavitev hitrosti zavrtite na 1 in premešajte stopljeno čokolado.

  • 4. korak

    Čokoladno kremo preložite z lopatico iz notranje posode na pekač in jo ohladite.

  • 5. korak

    Očistite notranjo posodo in metlico ter ju namestite nazaj na stoječi mešalnik. Dodajte belo čokolado. Izberite program za temperiranje čokolade in pritisnite tipko za vklop.

  • 6. korak

    Ročico za nastavitev hitrosti zavrtite na 1 in premešajte stopljeno čokolado.

  • 7. korak

    Ko topite belo čokolado, s pomočjo pripomočka za dolbenje izdolbite majhne kroglice.

  • 8. korak

    Posamične kroglice spustite eno za drugo v stopljeno belo čokolado in jih dvignite z vilicami za praline. Oblikovane kroglice povaljajte v naribani beli čokoladi.

  • 9. korak

    Kroglice vstavite v papirčke za praline in jih shranite v neprodušno zaprti posodi v hladilniku, dokler jih ne postrežete.

  • NASVET

    Stepena sladka smetana z viskijem se odlično ujema z belo čokolado in žafranom: dodate jo med topljenjem nadeva.

NAŠE NAJLJUBŠE JEDI

Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.

Kroglice z belo čokolado in žafranom

1. korak

Na stoječi mešalnik namestite in priključite mešalno posodo z natančnim gretjem in metlico s prilagodljivim robom. Dodajte mlečno čokolado, žafran in sladko smetano.

2. korak

Izberite program za temperiranje čokolade in pritisnite tipko za vklop.

3. korak

Ročico za nastavitev hitrosti zavrtite na 1 in premešajte stopljeno čokolado.

4. korak

Čokoladno kremo preložite z lopatico iz notranje posode na pekač in jo ohladite.

5. korak

Očistite notranjo posodo in metlico ter ju namestite nazaj na stoječi mešalnik. Dodajte belo čokolado. Izberite program za temperiranje čokolade in pritisnite tipko za vklop.

6. korak

Ročico za nastavitev hitrosti zavrtite na 1 in premešajte stopljeno čokolado.

7. korak

Ko topite belo čokolado, s pomočjo pripomočka za dolbenje izdolbite majhne kroglice.

8. korak

Posamične kroglice spustite eno za drugo v stopljeno belo čokolado in jih dvignite z vilicami za praline. Oblikovane kroglice povaljajte v naribani beli čokoladi.

9. korak

Kroglice vstavite v papirčke za praline in jih shranite v neprodušno zaprti posodi v hladilniku, dokler jih ne postrežete.

NASVET

Stepena sladka smetana z viskijem se odlično ujema z belo čokolado in žafranom: dodate jo med topljenjem nadeva.

Moj seznam želja

Za možnost uporabe seznama želja morate biti prijavljeni.

Vpišite svoj račun

Izberite drug izdelek

Primerjaj

Primerjaj izdelke

Ne morete kupiti več kot 3 izdelke. Odstranite en izdelek, preden dodate naslednjega.