Prejšnja stran
Obsedenost s sladkarijami

Korenčkova torta

Klasična korenčkova torta je popolna izbira za vsakodnevno peko.

Začni kuhati

Podrobnosti

12

Sestavine

6

Koraki

Čas

15'

Priprava

50'

Kuhanje

65'

Skupaj

Sestavine

Koliko obrokov?

  • 133,3 gkorenje
  • 40 gsoljeni pekan orehi
  • 58,3 gtemni rjavi sladkor
  • 36,7 gsladkor
  • 75 gvsenamenska moka
  • 1/3 čajne žličkepecilni prašek
  • 1/3 čajne žličkesoda bikarbona
  • 2/3 čajne žličkemleti cimet
  • 1/3 čajne žličkemuškatni orešček
  • 41,7 mlrastlinsko olje
  • 23,3 ggrški jogurt
  • 1jajca
  • 266,7 gkorenje
  • 80 gsoljeni pekan orehi
  • 116,7 gtemni rjavi sladkor
  • 73,3 gsladkor
  • 150 gvsenamenska moka
  • 2/3 čajne žličkepecilni prašek
  • 2/3 čajne žličkesoda bikarbona
  • 1,3 čajne žličkecimet
  • 2/3 čajne žličkemuškatni orešček
  • 83,3 grastlinsko olje
  • 46,7 ggrški jogurt
  • 2jajca
  • 400 gkorenje
  • 120 gsoljeni pekan orehi
  • 175 gtemni rjavi sladkor
  • 110 gsladkor
  • 225 gvsenamenska moka
  • 1 čajna žličkapecilni prašek
  • 1 čajna žličkasoda bikarbona
  • 2 čajni žličkimleti cimet
  • 1 čajna žličkamuškatni orešček
  • 125 mlrastlinsko olje
  • 70 ggrški jogurt
  • 3jajca
Naredi zdaj
  • 1. korak

    Korenje olupite in razrežite na približno 5 cm velike kose.

  • 2. korak

    V multipraktik namestite večnamensko rezilo. V multipraktik dajte korenje in pekan orehe ter jih fino sesekljajte pri hitrosti 2.

  • 3. korak

    V skledo kuhinjskega robota z nameščenim ploskim stepalnikom dajte vse ostale sestavine. Ročico za nadzor hitrosti premaknite na hitrost 2 in mešajte toliko časa, da se vse sestavine dobro premešajo. Dodajte korenje in pekan orehe ter mešajte še 30 sekund.

  • 4. korak

    Pekač za torte popršite s sprejem proti sprijemanju in vanj vlijte testo. Pecite 50 minut v predhodno segreti pečici na 160 °C. 

  • 5. korak

    Pustite, da se povsem ohladi, preden vzamete iz pekača.

  • Nasvet

    Korenčkova torta je najbolj okusna z glazuro iz kremnega sira in pekan orehi.

NAŠE NAJLJUBŠE JEDI

Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.

Korenčkova torta

1. korak

Korenje olupite in razrežite na približno 5 cm velike kose.

2. korak

V multipraktik namestite večnamensko rezilo. V multipraktik dajte korenje in pekan orehe ter jih fino sesekljajte pri hitrosti 2.

3. korak

V skledo kuhinjskega robota z nameščenim ploskim stepalnikom dajte vse ostale sestavine. Ročico za nadzor hitrosti premaknite na hitrost 2 in mešajte toliko časa, da se vse sestavine dobro premešajo. Dodajte korenje in pekan orehe ter mešajte še 30 sekund.

4. korak

Pekač za torte popršite s sprejem proti sprijemanju in vanj vlijte testo. Pecite 50 minut v predhodno segreti pečici na 160 °C. 

5. korak

Pustite, da se povsem ohladi, preden vzamete iz pekača.

Nasvet

Korenčkova torta je najbolj okusna z glazuro iz kremnega sira in pekan orehi.

Moj seznam želja

Za možnost uporabe seznama želja morate biti prijavljeni.

Vpišite svoj račun

Izberite drug izdelek

Primerjaj

Primerjaj izdelke

Ne morete kupiti več kot 3 izdelke. Odstranite en izdelek, preden dodate naslednjega.