1. korak
V skledo kuhinjskega robota z nameščenim kavljem za testo dajte moko, sol in vodo.
2. korak
Gnetite 5 minut pri hitrosti 2, dokler se testo ne sprime v kepo.
3. korak
Testo vzemite iz sklede, ga pokrijte s folijo za živila in postavite v hladilnik za najmanj 30 minut.
4. korak
Maslo (2 x 100 g) razvaljajte v pravokotnik.
5. korak
V skledo kuhinjskega robota z nameščeno žično metlico dodajte sladkor, mandljevo moko, sol in jajca.
6. korak
Mešajte pri hitrosti 2, dokler se vse sestavine ne povežejo.
7. korak
Na kuhinjskega robota namestite ploski stepalnik.
8. korak
Dodajte zmehčano maslo (50 g) in mandljev ekstrakt ter mešajte pri hitrosti 4, dokler masa ne postane gladka.
9. korak
Testo razdelite na dva dela. Vsako polovico razvaljajte v pravokotnik.
10. korak
Razvaljano maslo položite na sredino testa in prepognite robove.
11. korak
Postavite v hladilnik za 60 minut.
12. korak
Razvaljate oba dela testa. To naredite tako, da prepognete robove.
13. korak
Ob vsakem valjanju testa ga obrnite za četrtino obrata. Ta korak ponovite 3-krat.
14. korak
Mandljev nadev nanesite na 1 krog listnatega testa. Enakomerno ga porazdelite in pogladite, vendar ne čisto do roba, pustite nekaj prostora. Robove namažite z malo vode.
15. korak
Čez nadev položite drug del razvaljanega testa. Po potrebi robove obrežite.
16. korak
Zatesnite robove, tako da s prsti močno pritisnete navzdol.
17. korak
Premažite z jajčnim rumenjakom. Z ostrim nožem ustvarite vzorec na vrhu kolača.
18. korak
Pecite 30 minut v predhodno segreti pečici na 180 °C.
NAŠE NAJLJUBŠE JEDI
Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.
1. korak
V skledo kuhinjskega robota z nameščenim kavljem za testo dajte moko, sol in vodo.
2. korak
Gnetite 5 minut pri hitrosti 2, dokler se testo ne sprime v kepo.
3. korak
Testo vzemite iz sklede, ga pokrijte s folijo za živila in postavite v hladilnik za najmanj 30 minut.
4. korak
Maslo (2 x 100 g) razvaljajte v pravokotnik.
5. korak
V skledo kuhinjskega robota z nameščeno žično metlico dodajte sladkor, mandljevo moko, sol in jajca.
6. korak
Mešajte pri hitrosti 2, dokler se vse sestavine ne povežejo.
7. korak
Na kuhinjskega robota namestite ploski stepalnik.
8. korak
Dodajte zmehčano maslo (50 g) in mandljev ekstrakt ter mešajte pri hitrosti 4, dokler masa ne postane gladka.
9. korak
Testo razdelite na dva dela. Vsako polovico razvaljajte v pravokotnik.
10. korak
Razvaljano maslo položite na sredino testa in prepognite robove.
11. korak
Postavite v hladilnik za 60 minut.
12. korak
Razvaljate oba dela testa. To naredite tako, da prepognete robove.
13. korak
Ob vsakem valjanju testa ga obrnite za četrtino obrata. Ta korak ponovite 3-krat.
14. korak
Mandljev nadev nanesite na 1 krog listnatega testa. Enakomerno ga porazdelite in pogladite, vendar ne čisto do roba, pustite nekaj prostora. Robove namažite z malo vode.
15. korak
Čez nadev položite drug del razvaljanega testa. Po potrebi robove obrežite.
16. korak
Zatesnite robove, tako da s prsti močno pritisnete navzdol.
17. korak
Premažite z jajčnim rumenjakom. Z ostrim nožem ustvarite vzorec na vrhu kolača.
18. korak
Pecite 30 minut v predhodno segreti pečici na 180 °C.