Sestavine
1. korak
Pripravite sirup iz žajblja in medu. V kozico dajte ½ skodelice medu in ½ skodelice vode s 5 vejicami svežega žajblja. Segrevajte na srednje vročem ognju, dokler mešanica ne začne brbotati, nato zmanjšajte ogenj na srednjo temperaturo in pustite vreti 15 minut. Ugasnite ogenj in pustite 30 minut, da se ohladi, nato odstranite žajbelj in ga zavrzite.
2. korak
V mešalnik dajte zamrznjen ananas, vodko, limetin sok ter sirup iz žajblja in medu. Mešajte na nastavitvi za smutije in počakajte do konca programa. Postrezite takoj in okrasite s popečenimi listi žajblja. OPOMBA: liste žajblja lahko popečete tako, da jih primete s prijemalko in držite nad ognjem toliko časa, da se robovi rahlo ožgejo. Nimate zamrznjenega ananasa? Olupite svež ananas in odstranite sredico. Meso ananasa narežite na dolge rezine, nato rezine narežite na majhne kocke. Kocke položite na pladenj v enem sloju in zamrznite (približno 30–45 minut).
NAŠE NAJLJUBŠE JEDI
Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.
1. korak
Pripravite sirup iz žajblja in medu. V kozico dajte ½ skodelice medu in ½ skodelice vode s 5 vejicami svežega žajblja. Segrevajte na srednje vročem ognju, dokler mešanica ne začne brbotati, nato zmanjšajte ogenj na srednjo temperaturo in pustite vreti 15 minut. Ugasnite ogenj in pustite 30 minut, da se ohladi, nato odstranite žajbelj in ga zavrzite.
2. korak
V mešalnik dajte zamrznjen ananas, vodko, limetin sok ter sirup iz žajblja in medu. Mešajte na nastavitvi za smutije in počakajte do konca programa. Postrezite takoj in okrasite s popečenimi listi žajblja. OPOMBA: liste žajblja lahko popečete tako, da jih primete s prijemalko in držite nad ognjem toliko časa, da se robovi rahlo ožgejo. Nimate zamrznjenega ananasa? Olupite svež ananas in odstranite sredico. Meso ananasa narežite na dolge rezine, nato rezine narežite na majhne kocke. Kocke položite na pladenj v enem sloju in zamrznite (približno 30–45 minut).