Prejšnja stran
Hitro in enostavno

Koktajl z žajbljem, medom in ananasom

Žajbelj, med in ananas se čudovito dopolnjujejo v tem edinstvenem tropskem koktajlu, ki je popoln za proslavljanje. Pripravite svojega z mešalnikom KitchenAid.

Začni kuhati

Pripomočki

Podrobnosti

7

Sestavine

2

Koraki

Čas

3'

Priprava

20'

Kuhanje

23'

Skupaj

Sestavine

  • 590 gzamrznjeni ananas
  • 60 mllimetin sok
  • 115 mlvodka
  • 60 mlmed
  • 5vejice svežega žajblja (plus dodatno za okrasitev)
  • 175–200 gled
  • 120 mlvoda
Naredi zdaj
  • 1. korak

    Pripravite sirup iz žajblja in medu. V kozico dajte ½ skodelice medu in ½ skodelice vode s 5 vejicami svežega žajblja. Segrevajte na srednje vročem ognju, dokler mešanica ne začne brbotati, nato zmanjšajte ogenj na srednjo temperaturo in pustite vreti 15 minut. Ugasnite ogenj in pustite 30 minut, da se ohladi, nato odstranite žajbelj in ga zavrzite.

  • 2. korak

    V mešalnik dajte zamrznjen ananas, vodko, limetin sok ter sirup iz žajblja in medu. Mešajte na nastavitvi za smutije in počakajte do konca programa. Postrezite takoj in okrasite s popečenimi listi žajblja. OPOMBA: liste žajblja lahko popečete tako, da jih primete s prijemalko in držite nad ognjem toliko časa, da se robovi rahlo ožgejo. Nimate zamrznjenega ananasa? Olupite svež ananas in odstranite sredico. Meso ananasa narežite na dolge rezine, nato rezine narežite na majhne kocke. Kocke položite na pladenj v enem sloju in zamrznite (približno 30–45 minut).

NAŠE NAJLJUBŠE JEDI

Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.

Koktajl z žajbljem, medom in ananasom

1. korak

Pripravite sirup iz žajblja in medu. V kozico dajte ½ skodelice medu in ½ skodelice vode s 5 vejicami svežega žajblja. Segrevajte na srednje vročem ognju, dokler mešanica ne začne brbotati, nato zmanjšajte ogenj na srednjo temperaturo in pustite vreti 15 minut. Ugasnite ogenj in pustite 30 minut, da se ohladi, nato odstranite žajbelj in ga zavrzite.

2. korak

V mešalnik dajte zamrznjen ananas, vodko, limetin sok ter sirup iz žajblja in medu. Mešajte na nastavitvi za smutije in počakajte do konca programa. Postrezite takoj in okrasite s popečenimi listi žajblja. OPOMBA: liste žajblja lahko popečete tako, da jih primete s prijemalko in držite nad ognjem toliko časa, da se robovi rahlo ožgejo. Nimate zamrznjenega ananasa? Olupite svež ananas in odstranite sredico. Meso ananasa narežite na dolge rezine, nato rezine narežite na majhne kocke. Kocke položite na pladenj v enem sloju in zamrznite (približno 30–45 minut).

Moj seznam želja

Za možnost uporabe seznama želja morate biti prijavljeni.

Vpišite svoj račun

Izberite drug izdelek

Primerjaj

Primerjaj izdelke

Ne morete kupiti več kot 3 izdelke. Odstranite en izdelek, preden dodate naslednjega.