Prejšnja stran
Družinska zabava

Kaneloni s puranom in mortadelo

Čudovita kombinacija med pustim belim mesom in dekadentno italijansko salamo za lepo polnjene gratinirane kanelone.

Začni kuhati

Pripomočki

Stoječi mešalnik

Stoječi mešalnik

Priključek za valjanje testenin

Priključek za valjanje testenin

Podrobnosti

11

Sestavine

10

Koraki

Čas

45'

Priprava

45'

Kuhanje

90'

Skupaj

Sestavine

Koliko obrokov?

  • 150 gpuranje prsi
  • 75 gmortadela
  • 500 mlbešamel omaka
  • 25 gšalotka
  • 150 gpšenična moka
  • 2srednje velika jajca
  • 50 gnariban parmezan
  • 1 ščepecnariban muškatni orešček
  • -ekstra deviško oljčno olje
  • -sol
  • -mleti poper
  • 350 gpuranje prsi
  • 150 gmortadela
  • 1 literbešamel omaka
  • 50 gšalotka
  • 300 gpšenična moka
  • 4srednje velika jajca
  • 100 gnariban parmezan
  • 1/4 čajne žličkenariban muškatni orešček
  • -ekstra deviško oljčno olje
  • -sol
  • -mleti poper
  • 450 gpuranje prsi
  • 200 gmortadela
  • 1,5 litrabešamel omaka
  • 75 gšalotka
  • 450 gpšenična moka
  • 6srednje velika jajca
  • 150 gnariban parmezan
  • 1/2 čajne žličkenariban muškatni orešček
  • -ekstra deviško oljčno olje
  • -sol
  • -mleti poper
Naredi zdaj
  • 1. korak

    Na stoječi mešalnik namestite mesoreznico s ploščo za fino mletje in zmeljite šalotke, purana in mortadelo s hitrostjo 4.

  • 2. korak

    V ponvi na srednji nastavitvi segrejte 3 žlice olja in dodajte mleto meso. Mešajte približno 5 do 8 minut, dokler se meso povsem ne osuši in vlaga izpari. Odstranite s plošče in dodajte muškatni orešček, sol, poper in nariban sir.

  • 3. korak

    V posodo mešalnika vstavite jajca, moko in sol. Na stoječi mešalnik namestite kavelj za testo in 2-3 minute gnetite s hitrostjo 2. Če je testo pregosto, dodajte nekaj žlic vode.

  • 4. korak

    Testo odstranite iz posode in ga razdelite na štiri dele. Vzemite en kos in ga zvaljajte v pravokotno obliko. Ostale kose pokrijte s folijo za živila, da se ne izsušijo. .

  • 5. korak

    Namestite priključek za valjanje testenin in gumb za nastavitev nastavite na 1. Ročico za nastavitev hitrosti zavrtite na 2 in testo za testenine vstavite v priključek za valjanje testenin. Prepognite na tri dele in ponovno vstavite v priključek za valjanje, nato ta postopek štirikrat ali petkrat ponovite.

  • 6. korak

    Ko se testo ne sprijema več, nastavite gumb za nastavitev na 2 in testo spustite skozi priključek. Testa tokrat ne prepognite. Testo še dvakrat ali trikrat zvaljajte na posamezni nastavitvi, dokler ne dosežete želene debeline (4). Postopek ponovite še za preostale dele testa.

  • 7. korak

    Razvaljano testo razrežite na kvadrate s stranico približno 10 cm. Na sredino vsakega kvadrata položite 2 žlici nadeva, nato zvijte, da dobite 12 polnjenih kanelonov.

  • 8. korak

    Na namaščeno dno pekača vlijte polovico bešamel omake, v pekač vstavite kanelone in jih prelijte s preostalo omako. Posujte z naribanim sirom in 30 minut pecite na temperaturi 200 °C/390 °F.

  • 9. korak

    Postrezite vroče z majhno mešano solato.

  • NASVET

    Preklopite na ribo: purana in mortadelo zamenjajte s 500 g svežih filejev lososa in nadaljujte, kot je opisano v receptu.

NAŠE NAJLJUBŠE JEDI

Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.

Kaneloni s puranom in mortadelo

1. korak

Na stoječi mešalnik namestite mesoreznico s ploščo za fino mletje in zmeljite šalotke, purana in mortadelo s hitrostjo 4.

2. korak

V ponvi na srednji nastavitvi segrejte 3 žlice olja in dodajte mleto meso. Mešajte približno 5 do 8 minut, dokler se meso povsem ne osuši in vlaga izpari. Odstranite s plošče in dodajte muškatni orešček, sol, poper in nariban sir.

3. korak

V posodo mešalnika vstavite jajca, moko in sol. Na stoječi mešalnik namestite kavelj za testo in 2-3 minute gnetite s hitrostjo 2. Če je testo pregosto, dodajte nekaj žlic vode.

4. korak

Testo odstranite iz posode in ga razdelite na štiri dele. Vzemite en kos in ga zvaljajte v pravokotno obliko. Ostale kose pokrijte s folijo za živila, da se ne izsušijo. .

5. korak

Namestite priključek za valjanje testenin in gumb za nastavitev nastavite na 1. Ročico za nastavitev hitrosti zavrtite na 2 in testo za testenine vstavite v priključek za valjanje testenin. Prepognite na tri dele in ponovno vstavite v priključek za valjanje, nato ta postopek štirikrat ali petkrat ponovite.

6. korak

Ko se testo ne sprijema več, nastavite gumb za nastavitev na 2 in testo spustite skozi priključek. Testa tokrat ne prepognite. Testo še dvakrat ali trikrat zvaljajte na posamezni nastavitvi, dokler ne dosežete želene debeline (4). Postopek ponovite še za preostale dele testa.

7. korak

Razvaljano testo razrežite na kvadrate s stranico približno 10 cm. Na sredino vsakega kvadrata položite 2 žlici nadeva, nato zvijte, da dobite 12 polnjenih kanelonov.

8. korak

Na namaščeno dno pekača vlijte polovico bešamel omake, v pekač vstavite kanelone in jih prelijte s preostalo omako. Posujte z naribanim sirom in 30 minut pecite na temperaturi 200 °C/390 °F.

9. korak

Postrezite vroče z majhno mešano solato.

NASVET

Preklopite na ribo: purana in mortadelo zamenjajte s 500 g svežih filejev lososa in nadaljujte, kot je opisano v receptu.

Moj seznam želja

Za možnost uporabe seznama želja morate biti prijavljeni.

Vpišite svoj račun

Izberite drug izdelek

Primerjaj

Primerjaj izdelke

Ne morete kupiti več kot 3 izdelke. Odstranite en izdelek, preden dodate naslednjega.