Prejšnja stran
Obsedenost s sladkarijami

Jogurtov sladoled z medom in praženimi mandlji

Obvezen grški tip sladoleda z zanimivo kontrastno hrustljavostjo.

Začni kuhati

Pripomočki

Stoječi mešalnik

Stoječi mešalnik

Aparat za izdelavo sladoleda

Aparat za izdelavo sladoleda

Podrobnosti

7

Sestavine

7

Koraki

Čas

30'

Priprava

30'

Skupaj

Sestavine

Koliko obrokov?

  • 60 gsladkor v prahu
  • 250 gjogurt
  • 60 mlmleko
  • 60 mlsladka smetana
  • 25 gmed
  • 1 žlicarožičeva moka
  • 5 gpraženi narezani mandlji
  • 120 gsladkor v prahu
  • 500 gjogurt
  • 125 mlmleko
  • 125 mlsladka smetana
  • 50 gmed
  • 2 žlicirožičeva moka
  • 50 gpraženi narezani mandlji
  • 180 gsladkor v prahu
  • 750 gjogurt
  • 180 mlmleko
  • 180 mlsladka smetana
  • 75 gmed
  • 3 žlicerožičeva moka
  • 75 gpraženi narezani mandlji
Naredi zdaj
  • 1. korak

    Dan pred pripravo vstavite zamrzovalno posodo v zamrzovalnik.

  • 2. korak

    Na stoječi mešalnik namestite posodo in žično metlico. Dodajte jogurt, sladkor, mleko, sladko smetano in med. 3-4 minute mešajte s hitrostjo 4, dokler ni dobro premešano.

  • 3. korak

    Odstranite posodo, namestite aparat za izdelavo sladoleda in metlico.

  • 4. korak

    Zmes vlijte v zamrzovalno posodo in jo mešajte z metlico s hitrostjo 2, dokler ni čvrsta.

  • 5. korak

    Sladoled preložite v posode.

  • 6. korak

    Postrezite in po želji okrasite z mandlji in dodatnim medom.

  • NASVET

    V zmes dodajte 2 žlici rozin in drobno naribano pomarančno lupino.

NAŠE NAJLJUBŠE JEDI

Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.

Jogurtov sladoled z medom in praženimi mandlji

1. korak

Dan pred pripravo vstavite zamrzovalno posodo v zamrzovalnik.

2. korak

Na stoječi mešalnik namestite posodo in žično metlico. Dodajte jogurt, sladkor, mleko, sladko smetano in med. 3-4 minute mešajte s hitrostjo 4, dokler ni dobro premešano.

3. korak

Odstranite posodo, namestite aparat za izdelavo sladoleda in metlico.

4. korak

Zmes vlijte v zamrzovalno posodo in jo mešajte z metlico s hitrostjo 2, dokler ni čvrsta.

5. korak

Sladoled preložite v posode.

6. korak

Postrezite in po želji okrasite z mandlji in dodatnim medom.

NASVET

V zmes dodajte 2 žlici rozin in drobno naribano pomarančno lupino.

Moj seznam želja

Za možnost uporabe seznama želja morate biti prijavljeni.

Vpišite svoj račun

Izberite drug izdelek

Primerjaj

Primerjaj izdelke

Ne morete kupiti več kot 3 izdelke. Odstranite en izdelek, preden dodate naslednjega.