Prejšnja stran
Obsedenost s sladkarijami

Jagodna pita

Nič ne diši bolj po pomladi kot slastna jagodna pita.

Začni kuhati

Podrobnosti

11

Sestavine

14

Koraki

Čas

20'

Priprava

20'

Kuhanje

40'

Skupaj

Sestavine

Koliko obrokov?

  • 38 gmaslo
  • 23 gsladkor v prahu
  • 1 ščepecsol
  • 1jajca
  • 58 gvsenamenska moka
  • 10 gmandljeva moka
  • 18 gfino mleti sladkor v prahu
  • 16 gkoruzni škrob
  • 166 gpolposneto mleko
  • 1/3vanilijev strok
  • 166 gjagode
  • 76 gmaslo
  • 46 gsladkor v prahu
  • 2 ščepcasol
  • 2jajca
  • 116 gvsenamenska moka
  • 20 gmandljeva moka
  • 36 gfino mleti sladkor v prahu
  • 32 gkoruzni škrob
  • 332 gpolposneto mleko
  • 2/3vanilijev strok
  • 332 gjagode
  • 115 gmaslo
  • 70 gsladkor v prahu
  • 3 ščepcisol
  • 3jajca
  • 175 gvsenamenska moka
  • 30 gmandljeva moka
  • 55 gfino mleti sladkor v prahu
  • 50 gkoruzni škrob
  • 500 gpolposneto mleko
  • 1vanilijev strok
  • 500 gjagode
Naredi zdaj
  • 1. korak

    V skledo kuhinjskega robota z nameščenim stepalnikom z mehkimi robovi dajte 55 g zmehčanega masla in mešajte 3 minute pri hitrosti 4.

  • 2. korak

    Dodajte sladkor v prahu in mešajte 2 minuti pri hitrosti 4.

  • 3. korak

    Med mešanjem dodajte eno jajce. Dodajte mleko, polovico soli in mlete mandlje ter mešajte pri hitrosti 2, dokler ne nastane testo.

  • 4. korak

    Testo oblikujte v kroglo in ovijte s folijo za živila. Postavite v hladilnik za 1 uro.

  • 5. korak

    Testo prestavite na pomokano površino. Razvaljajte testo in ga položite v namaščen pekač za pite.

  • 6. korak

    Testo naluknjajte z vilicami in slepo pecite 10 minut na 200 °C. Odstranite fižol in pecite še 10 minut do zlatorjave barve.

  • 7. korak

    V skledo kuhinjskega robota z nameščeno žično metlico dajte 35 g sladkorja, koruzni škrob in preostala jajca. Ročico za nadzor hitrosti premaknite na hitrost 2 in postopoma zvišujte na hitrost 6.

  • 8. korak

    V kozici segrejte mleko z 20 g sladkorja in semeni vanilijevega stroka, da zavre.

  • 9. korak

    Ročico za nadzor hitrosti premaknite na hitrost 1 in postopoma vlijte vrelo mleko v skledo. Stepajte približno 1 minuto.

  • 10. korak

    Zlijte nazaj v kozico in zavrite, pri tem stalno mešajte z metlico.

  • 11. korak

    Kuhajte še eno minuto, pri tem še vedno mešajte. Odstavite z ognja, dodajte sol in preostalo maslo ter zmešajte.

  • 12. korak

    Nalijte na pladenj, pokrijte s folijo za živila in postavite v hladilnik za vsaj 1 uro.

  • 13. korak

    Slaščičarsko kremo dajte v vrečko za dekoriranje in napolnite skorjo pite.

  • 14. korak

    Jagode operite in prerežite na pol ter razporedite po kremi.

NAŠE NAJLJUBŠE JEDI

Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.

Jagodna pita

1. korak

V skledo kuhinjskega robota z nameščenim stepalnikom z mehkimi robovi dajte 55 g zmehčanega masla in mešajte 3 minute pri hitrosti 4.

2. korak

Dodajte sladkor v prahu in mešajte 2 minuti pri hitrosti 4.

3. korak

Med mešanjem dodajte eno jajce. Dodajte mleko, polovico soli in mlete mandlje ter mešajte pri hitrosti 2, dokler ne nastane testo.

4. korak

Testo oblikujte v kroglo in ovijte s folijo za živila. Postavite v hladilnik za 1 uro.

5. korak

Testo prestavite na pomokano površino. Razvaljajte testo in ga položite v namaščen pekač za pite.

6. korak

Testo naluknjajte z vilicami in slepo pecite 10 minut na 200 °C. Odstranite fižol in pecite še 10 minut do zlatorjave barve.

7. korak

V skledo kuhinjskega robota z nameščeno žično metlico dajte 35 g sladkorja, koruzni škrob in preostala jajca. Ročico za nadzor hitrosti premaknite na hitrost 2 in postopoma zvišujte na hitrost 6.

8. korak

V kozici segrejte mleko z 20 g sladkorja in semeni vanilijevega stroka, da zavre.

9. korak

Ročico za nadzor hitrosti premaknite na hitrost 1 in postopoma vlijte vrelo mleko v skledo. Stepajte približno 1 minuto.

10. korak

Zlijte nazaj v kozico in zavrite, pri tem stalno mešajte z metlico.

11. korak

Kuhajte še eno minuto, pri tem še vedno mešajte. Odstavite z ognja, dodajte sol in preostalo maslo ter zmešajte.

12. korak

Nalijte na pladenj, pokrijte s folijo za živila in postavite v hladilnik za vsaj 1 uro.

13. korak

Slaščičarsko kremo dajte v vrečko za dekoriranje in napolnite skorjo pite.

14. korak

Jagode operite in prerežite na pol ter razporedite po kremi.

Moj seznam želja

Za možnost uporabe seznama želja morate biti prijavljeni.

Vpišite svoj račun

Izberite drug izdelek

Primerjaj

Primerjaj izdelke

Ne morete kupiti več kot 3 izdelke. Odstranite en izdelek, preden dodate naslednjega.