1. korak
Olupite korenje, pastinak in sladki krompir. Zelenjavo narežite v multipraktiku z nameščeno ploščo za rezanje pri hitrosti 2.
2. korak
Sir nadrobite v multipraktiku z nameščenim večnamenskim rezilom iz nerjavnega jekla pri hitrosti 1.
3. korak
1/3 narezane zelenjave razporedite po ognjevarni posodi. Tretjino parmezana, masla in listov timijana razporedite po zelenjavi. To ponovite dvakrat.
4. korak
Stepite smetano, mleko, jajce, sol in črni poper z roko. Smetanasto zmes porazdelite po gratinirani zelenjavi.
5. korak
Posodo pokrijte z aluminijasto folijo in pecite 60 minut v predhodno segreti pečici na 180 °C.
6. korak
V multipraktiku z nameščenim večnamenskim rezilom iz nerjavnega jekla zmeljite kruh v fine drobtine. Uporabite pulzno delovanje.
7. korak
Drobtine potresite po gratinirani zelenjavi. Pecite (nepokrito) še 20 minut.
NAŠE NAJLJUBŠE JEDI
Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.
1. korak
Olupite korenje, pastinak in sladki krompir. Zelenjavo narežite v multipraktiku z nameščeno ploščo za rezanje pri hitrosti 2.
2. korak
Sir nadrobite v multipraktiku z nameščenim večnamenskim rezilom iz nerjavnega jekla pri hitrosti 1.
3. korak
1/3 narezane zelenjave razporedite po ognjevarni posodi. Tretjino parmezana, masla in listov timijana razporedite po zelenjavi. To ponovite dvakrat.
4. korak
Stepite smetano, mleko, jajce, sol in črni poper z roko. Smetanasto zmes porazdelite po gratinirani zelenjavi.
5. korak
Posodo pokrijte z aluminijasto folijo in pecite 60 minut v predhodno segreti pečici na 180 °C.
6. korak
V multipraktiku z nameščenim večnamenskim rezilom iz nerjavnega jekla zmeljite kruh v fine drobtine. Uporabite pulzno delovanje.
7. korak
Drobtine potresite po gratinirani zelenjavi. Pecite (nepokrito) še 20 minut.