Prejšnja stran
Hitro in enostavno

Gratinirana zelenjava

Ta gratinirana zelenjava je enostavna, zdrava in kremasta jed, ki vam bo zelo všeč.

Začni kuhati

Pripomočki

Podrobnosti

12

Sestavine

7

Koraki

Čas

10'

Priprava

80'

Kuhanje

90'

Skupaj

Sestavine

Koliko obrokov?

  • 2.5mavrično korenje
  • 1.5pastinak
  • 0.5sladki krompir
  • 60 gparmezan
  • 15 gmaslo, narezano na kocke
  • 1.5vejica timijana
  • 225 mlsmetana
  • 125 mlpolnomastno mleko
  • 1/2jajce
  • 1/2 čajne žličkesol
  • 1/2 čajne žličkečrni poper
  • 60 gkruh
  • 5mavrično korenje
  • 3pastinak
  • 1sladki krompir
  • 120 gparmezan
  • 30 gmaslo, narezano na kocke
  • 3vejica timijana
  • 450 mlsmetana
  • 250 mlpolnomastno mleko
  • 1jajce
  • 1 čajna žličkasol
  • 1 čajna žličkačrni poper
  • 120 gkruh
  • 7.5mavrično korenje
  • 4.5pastinak
  • 1.5sladki krompir
  • 180 gparmezan
  • 45 gmaslo, narezano na kocke
  • 4.5vejica timijana
  • 675 mlsmetana
  • 375 mlpolnomastno mleko
  • 1.5jajce
  • 1,5 čajne žličkesol
  • 1,5 čajne žličkečrni poper
  • 180 gkruh
Naredi zdaj
  • 1. korak

    Olupite korenje, pastinak in sladki krompir. Zelenjavo narežite v multipraktiku z nameščeno ploščo za rezanje pri hitrosti 2.

  • 2. korak

    Sir nadrobite v multipraktiku z nameščenim večnamenskim rezilom iz nerjavnega jekla pri hitrosti 1.

  • 3. korak

    1/3 narezane zelenjave razporedite po ognjevarni posodi. Tretjino parmezana, masla in listov timijana razporedite po zelenjavi. To ponovite dvakrat.

  • 4. korak

    Stepite smetano, mleko, jajce, sol in črni poper z roko. Smetanasto zmes porazdelite po gratinirani zelenjavi.

  • 5. korak

    Posodo pokrijte z aluminijasto folijo in pecite 60 minut v predhodno segreti pečici na 180 °C.

  • 6. korak

    V multipraktiku z nameščenim večnamenskim rezilom iz nerjavnega jekla zmeljite kruh v fine drobtine. Uporabite pulzno delovanje.

  • 7. korak

    Drobtine potresite po gratinirani zelenjavi. Pecite (nepokrito) še 20 minut.

NAŠE NAJLJUBŠE JEDI

Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.

Gratinirana zelenjava

1. korak

Olupite korenje, pastinak in sladki krompir. Zelenjavo narežite v multipraktiku z nameščeno ploščo za rezanje pri hitrosti 2.

2. korak

Sir nadrobite v multipraktiku z nameščenim večnamenskim rezilom iz nerjavnega jekla pri hitrosti 1.

3. korak

1/3 narezane zelenjave razporedite po ognjevarni posodi. Tretjino parmezana, masla in listov timijana razporedite po zelenjavi. To ponovite dvakrat.

4. korak

Stepite smetano, mleko, jajce, sol in črni poper z roko. Smetanasto zmes porazdelite po gratinirani zelenjavi.

5. korak

Posodo pokrijte z aluminijasto folijo in pecite 60 minut v predhodno segreti pečici na 180 °C.

6. korak

V multipraktiku z nameščenim večnamenskim rezilom iz nerjavnega jekla zmeljite kruh v fine drobtine. Uporabite pulzno delovanje.

7. korak

Drobtine potresite po gratinirani zelenjavi. Pecite (nepokrito) še 20 minut.

Moj seznam želja

Za možnost uporabe seznama želja morate biti prijavljeni.

Vpišite svoj račun

Izberite drug izdelek

Primerjaj

Primerjaj izdelke

Ne morete kupiti več kot 3 izdelke. Odstranite en izdelek, preden dodate naslednjega.