Prejšnja stran
Otroci in družina

Francosko božično deblo

Pripravite dih jemajoče deblo za božično okrašeno mizo.

Začni kuhati

Podrobnosti

11

Sestavine

14

Koraki

Čas

60'

Priprava

7'

Kuhanje

67'

Skupaj

Sestavine

Koliko obrokov?

  • 1.3jajca, ločena
  • 33,3 gsladkor
  • 13,3 gvsenamenska moka
  • 16,7 gnesladkani kakav v prahu
  • 1/3 čajne žličkepecilni prašek
  • 1/12 čajne žličkesol
  • 80 g + 53,3 gsmetana za stepanje
  • 58,3 gtemna čokolada
  • 1/3 čajne žličkevanilijev ekstrakt
  • 1/2 jušne žlicemaslo
  • 41,7 g + dodatno za posipanje krpesladkor v prahu
  • 2.7jajca, ločena
  • 66,7 gsladkor
  • 26,7 gvsenamenska moka
  • 33,3 gnesladkani kakav v prahu
  • 2/3 čajne žličkepecilni prašek
  • 1/6 čajne žličkesol
  • 160 g + 106,7 gsmetana za stepanje
  • 116,7 gtemna čokolada
  • 2/3 čajne žličkevanilijev ekstrakt
  • 1 jušna žlicamaslo
  • 83,3 g + dodatno za posipanje krpesladkor v prahu
  • 4jajca, ločena
  • 100 gsladkor
  • 40 gvsenamenska moka
  • 50 gnesladkani kakav v prahu
  • 1 čajna žličkapecilni prašek
  • 1/4 čajne žličkesol
  • 240 g + 160 gsmetana za stepanje
  • 175 gtemna čokolada
  • 1 čajna žličkavanilijev ekstrakt
  • 1,5 jušne žlicemaslo
  • 125 g + dodatno za posipanje krpesladkor v prahu
Naredi zdaj
  • 1. korak

    V skledo kuhinjskega robota z nameščeno žično metlico dajte beljake. Stepajte pri hitrosti 10 toliko časa, da nastanejo čvrsti vršički. Postavite na stran.

  • 2. korak

    V skledo kuhinjskega robota z nameščeno žično metlico dajte rumenjake in sladkor v prahu. Mešajte pri hitrosti 4 toliko časa, da postane svetlejše barve.

  • 3. korak

    Dodajte moko, kakav v prahu, pecilni prašek in sol. Mešajte toliko časa, da se vse dobro premeša.

  • 4. korak

    Zmesi rumenjakov dodajte 1 veliko žlico stepenih beljakov. Mešajte eno minuto pri hitrosti 2.

  • 5. korak

    Zdaj ko je zmes rahlejša, na roko vmešajte še preostale beljake.

  • 6. korak

    Testo porazdelite po silikonski podlogi za peko (20 cm x 30 cm) in pecite 7 minut v predhodno segreti pečici na 220 °C.

  • 7. korak

    Biskvit mora biti popolnoma pečen, ampak še vedno mehak na dotik.

  • 8. korak

    Po čisti in suhi krpi potresite veliko sladkorja v prahu.

  • 9. korak

    Pečen biskvit prestavite na krpo in odstranite silikonsko podlogo za peko. Zvijte biskvit in pustite, da se popolnoma ohladi.

  • 10. korak

    Segrejte 240 g smetane za stepanje. V ločeni skledi zmešajte čokolado, vanilijev ekstrakt in maslo.

  • 11. korak

    Prelijte s toplo smetano. Mešajte toliko časa, da se vse sestavine stopijo in premešajo. Pustite, da se popolnoma ohladi.

  • 12. korak

    V skledo kuhinjskega robota z nameščeno žično metlico dajte preostalo smetano. Dodajte sladkor v prahu in stepajte pri hitrosti 8, dokler se ne tvorijo mehki vršički.

  • 13. korak

    Biskvit odvijte in premažite s stepeno smetano. Ponovno ga zvijte, tokrat brez krpe.

  • 14. korak

    Božični zvitek premažite s čokoladnim prelivom in okrasite po svojem okusu.

NAŠE NAJLJUBŠE JEDI

Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.

Francosko božično deblo

1. korak

V skledo kuhinjskega robota z nameščeno žično metlico dajte beljake. Stepajte pri hitrosti 10 toliko časa, da nastanejo čvrsti vršički. Postavite na stran.

2. korak

V skledo kuhinjskega robota z nameščeno žično metlico dajte rumenjake in sladkor v prahu. Mešajte pri hitrosti 4 toliko časa, da postane svetlejše barve.

3. korak

Dodajte moko, kakav v prahu, pecilni prašek in sol. Mešajte toliko časa, da se vse dobro premeša.

4. korak

Zmesi rumenjakov dodajte 1 veliko žlico stepenih beljakov. Mešajte eno minuto pri hitrosti 2.

5. korak

Zdaj ko je zmes rahlejša, na roko vmešajte še preostale beljake.

6. korak

Testo porazdelite po silikonski podlogi za peko (20 cm x 30 cm) in pecite 7 minut v predhodno segreti pečici na 220 °C.

7. korak

Biskvit mora biti popolnoma pečen, ampak še vedno mehak na dotik.

8. korak

Po čisti in suhi krpi potresite veliko sladkorja v prahu.

9. korak

Pečen biskvit prestavite na krpo in odstranite silikonsko podlogo za peko. Zvijte biskvit in pustite, da se popolnoma ohladi.

10. korak

Segrejte 240 g smetane za stepanje. V ločeni skledi zmešajte čokolado, vanilijev ekstrakt in maslo.

11. korak

Prelijte s toplo smetano. Mešajte toliko časa, da se vse sestavine stopijo in premešajo. Pustite, da se popolnoma ohladi.

12. korak

V skledo kuhinjskega robota z nameščeno žično metlico dajte preostalo smetano. Dodajte sladkor v prahu in stepajte pri hitrosti 8, dokler se ne tvorijo mehki vršički.

13. korak

Biskvit odvijte in premažite s stepeno smetano. Ponovno ga zvijte, tokrat brez krpe.

14. korak

Božični zvitek premažite s čokoladnim prelivom in okrasite po svojem okusu.

Moj seznam želja

Za možnost uporabe seznama želja morate biti prijavljeni.

Vpišite svoj račun

Izberite drug izdelek

Primerjaj

Primerjaj izdelke

Ne morete kupiti več kot 3 izdelke. Odstranite en izdelek, preden dodate naslednjega.