1. korak
V skledo kuhinjskega robota z nameščenim kavljem za testo dajte moko in instant kvas. Mešajte 20 sekund pri hitrosti 1, da se vse suhe sestavine dobro premešajo.
2. korak
Dodajte vodo, olivno olje in sol. Gnetite 4 minute pri hitrosti 2. Gnetite testo z roko še eno minuto. Testo oblikujte v kroglo, premažite z olivnim oljem in pokrijte z vlažno krpo. Pustite vzhajati 1 uro.
3. korak
Testo razvaljajte na debelino 1 cm. Prenesite na pekač, premazan z olivnim oljem. Po potrebi robove obrežite. Pokrijte z vlažno krpo in pustite vzhajati 30 minut.
4. korak
S prsti naredite luknje v testo. Foccacio posujte s preostalo čajno žličko soli in timijanom ter pokapajte z malo olivnega olja. Pecite 20 minut v predhodno segreti pečici na 250 °C.
5. korak
Pokapajte s še malo olivnega olja.
NAŠE NAJLJUBŠE JEDI
Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.
1. korak
V skledo kuhinjskega robota z nameščenim kavljem za testo dajte moko in instant kvas. Mešajte 20 sekund pri hitrosti 1, da se vse suhe sestavine dobro premešajo.
2. korak
Dodajte vodo, olivno olje in sol. Gnetite 4 minute pri hitrosti 2. Gnetite testo z roko še eno minuto. Testo oblikujte v kroglo, premažite z olivnim oljem in pokrijte z vlažno krpo. Pustite vzhajati 1 uro.
3. korak
Testo razvaljajte na debelino 1 cm. Prenesite na pekač, premazan z olivnim oljem. Po potrebi robove obrežite. Pokrijte z vlažno krpo in pustite vzhajati 30 minut.
4. korak
S prsti naredite luknje v testo. Foccacio posujte s preostalo čajno žličko soli in timijanom ter pokapajte z malo olivnega olja. Pecite 20 minut v predhodno segreti pečici na 250 °C.
5. korak
Pokapajte s še malo olivnega olja.