Prejšnja stran

Espresso macchiato

Za nežno razvajanje izberite ta posebni espresso s kančkom mlečne pene.

Začni kuhati

Pripomočki

Podrobnosti

4

Sestavine

6

Koraki

Čas

5'

Priprava

5'

Skupaj

Sestavine

  • 20 mlmleko
  • 25 ml (1 merica)espresso
  • Po okusukakav v prahu
  • Po okususladkor
Naredi zdaj
  • KAJ JE ESPRESSO MACCHIATO?

    Espresso macchiato v italijanščini pomeni "zaznamovan" ali "obarvan" espresso. V kozarec najprej nalijete espresso, kateremu sledi majhna količina uparjenega mleka in pene. Odličen napitek za ljubitelje bogatega in krepkega okusa.

  • 1. korak

    S cevko za paro spenite mleko v "mikro peno", ki je skoraj dvakrat večja od prvotnega mleka.

  • 2. korak

    V svoji najljubši skodelici pripravite merico espressa.

  • 3. korak

    Na vrh espressa dodajte malo spenjenega mleka.

  • 4. korak

    Po okusu potresite z manjšo količino kakava in postrezite.

  • Nasvet

    Če želite popolnoma rastlinski napitek, uporabite ovseno mleko.

NAŠE NAJLJUBŠE JEDI

Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.

Espresso macchiato

KAJ JE ESPRESSO MACCHIATO?

Espresso macchiato v italijanščini pomeni "zaznamovan" ali "obarvan" espresso. V kozarec najprej nalijete espresso, kateremu sledi majhna količina uparjenega mleka in pene. Odličen napitek za ljubitelje bogatega in krepkega okusa.

1. korak

S cevko za paro spenite mleko v "mikro peno", ki je skoraj dvakrat večja od prvotnega mleka.

2. korak

V svoji najljubši skodelici pripravite merico espressa.

3. korak

Na vrh espressa dodajte malo spenjenega mleka.

4. korak

Po okusu potresite z manjšo količino kakava in postrezite.

Nasvet

Če želite popolnoma rastlinski napitek, uporabite ovseno mleko.

Moj seznam želja

Za možnost uporabe seznama želja morate biti prijavljeni.

Vpišite svoj račun

Izberite drug izdelek

Primerjaj

Primerjaj izdelke

Ne morete kupiti več kot 3 izdelke. Odstranite en izdelek, preden dodate naslednjega.