Sestavine
1. korak
Toplotno odporen kozarec napolnite z vročo vodo in ga s pomočjo cevke za paro segrejte.
2. korak
Izlijte vodo ter dodajte 1 čajno žličko svetlo rjavega sladkorja (Demerara) in 1 čajno žličko temno rjavega sladkorja (Muscovado).
3. korak
Merico espressa vlijte v kozarec.
4. korak
Prelijte z vročim espressom, da se sladkor raztopi, nato pa dodajte viski.
5. korak
V ločeni skledi z mešalnikom ali ročno stepajte smetano, dokler se ne oblikujejo mehki vrhovi. Smetana mora biti gosta, a še vedno dovolj tekoča, da omogoča ulivanje. S toplo žlico jo počasi vlivajte na kavo, pri tem pa pazite, da ne ločite oz. poškodujete površine kave.
6. korak
Okrasite z malo naribanega muškatnega oreščka.
NAŠE NAJLJUBŠE JEDI
Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.
1. korak
Toplotno odporen kozarec napolnite z vročo vodo in ga s pomočjo cevke za paro segrejte.
2. korak
Izlijte vodo ter dodajte 1 čajno žličko svetlo rjavega sladkorja (Demerara) in 1 čajno žličko temno rjavega sladkorja (Muscovado).
3. korak
Merico espressa vlijte v kozarec.
4. korak
Prelijte z vročim espressom, da se sladkor raztopi, nato pa dodajte viski.
5. korak
V ločeni skledi z mešalnikom ali ročno stepajte smetano, dokler se ne oblikujejo mehki vrhovi. Smetana mora biti gosta, a še vedno dovolj tekoča, da omogoča ulivanje. S toplo žlico jo počasi vlivajte na kavo, pri tem pa pazite, da ne ločite oz. poškodujete površine kave.
6. korak
Okrasite z malo naribanega muškatnega oreščka.