Prejšnja stran
Zdrava

Cvetačna kremna juha

Odkrijte to slastno cvetačno kremno juho, ki se bo prilegla v mrzlih zimskih večerih!.

Začni kuhati

Podrobnosti

13

Sestavine

12

Koraki

Čas

10'

Priprava

25'

Kuhanje

35'

Skupaj

Sestavine

  • 54 golivno olje
  • 1 srednja (110 g)bela čebula, narezana na kocke
  • 9 gstroki česna, olupljeni in stisnjeni
  • 72 gkorenje, narezano na centimetrske kocke
  • 80 gstebla zelene, narezana na centimetrske kocke
  • 600 gcvetača, razdeljena na posamezne cvetke
  • 550 mlizbrana jušna osnova
  • 1 čajna žličkasol
  • 1 čajna žličkapoper
  • ½ čajne žličkelimonina lupinica
  • ⅛ čajne žličkemuškatni orešček
  • 120 mlsmetana za stepanje s 36 % maščobe
  • 15 gsveži italijanski peteršilj, mleti
Naredi zdaj
  • 1. korak

    Na srednjem ognju segrejte litoželezni lonec in dodajte olivno olje, ko se lonec segreje.

  • 2. korak

    Dodajte čebulo, česen, korenje in zeleno. Stalno mešajte in pražite, da čebula zastekli, približno štiri minute.

  • 3. korak

    V lonec dodajte cvetačo in jušno osnovo. Sestavine dobro premešajte, zmanjšajte ogenj na srednjo temperaturo in pokrijte lonec.

  • 4. korak

    Pustite, da počasi vre 15–20 minut oziroma toliko časa, da lahko cvetačo nabodete na vilice.

  • 5. korak

    Ugasnite ogenj ter dodajte smetano, sol, poper, muškatni orešček in limonino lupinico.

  • 6. korak

    Na mešalno palico akumulatorskega paličnega mešalnika KitchenAid® namestite ščitnik za posodo in palico pritrdite na ohišje motorja.

  • 7. korak

    Mešalno palico potopite v juho pod rahlim kotom in za 2 sekundi pritisnite stikalo za nadzor spremenljive hitrosti.

  • 8. korak

    Mešalno palico potopite v drug del lonca pod rahlim kotom in pritisnite stikalo za nadzor spremenljive hitrosti za še 2 sekundi.

  • 9. korak

    Nadaljujte z miksanjem juhe v 2-sekundnih intervalih, dokler juha ne postane kremasta in v njej ne ostane nekaj cvetkov cvetače za teksturo.

  • 10. korak

    Mešalnik odstranite iz juhe.

  • 11. korak

    Vmešajte mleti peteršilj in postrezite vroče.

  • NASVET

    To juho lahko zmiksate do želene konsistence, vključno do popolnoma gladke juhe.

NAŠE NAJLJUBŠE JEDI

Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.

Cvetačna kremna juha

1. korak

Na srednjem ognju segrejte litoželezni lonec in dodajte olivno olje, ko se lonec segreje.

2. korak

Dodajte čebulo, česen, korenje in zeleno. Stalno mešajte in pražite, da čebula zastekli, približno štiri minute.

3. korak

V lonec dodajte cvetačo in jušno osnovo. Sestavine dobro premešajte, zmanjšajte ogenj na srednjo temperaturo in pokrijte lonec.

4. korak

Pustite, da počasi vre 15–20 minut oziroma toliko časa, da lahko cvetačo nabodete na vilice.

5. korak

Ugasnite ogenj ter dodajte smetano, sol, poper, muškatni orešček in limonino lupinico.

6. korak

Na mešalno palico akumulatorskega paličnega mešalnika KitchenAid® namestite ščitnik za posodo in palico pritrdite na ohišje motorja.

7. korak

Mešalno palico potopite v juho pod rahlim kotom in za 2 sekundi pritisnite stikalo za nadzor spremenljive hitrosti.

8. korak

Mešalno palico potopite v drug del lonca pod rahlim kotom in pritisnite stikalo za nadzor spremenljive hitrosti za še 2 sekundi.

9. korak

Nadaljujte z miksanjem juhe v 2-sekundnih intervalih, dokler juha ne postane kremasta in v njej ne ostane nekaj cvetkov cvetače za teksturo.

10. korak

Mešalnik odstranite iz juhe.

11. korak

Vmešajte mleti peteršilj in postrezite vroče.

NASVET

To juho lahko zmiksate do želene konsistence, vključno do popolnoma gladke juhe.

Moj seznam želja

Za možnost uporabe seznama želja morate biti prijavljeni.

Vpišite svoj račun

Izberite drug izdelek

Primerjaj

Primerjaj izdelke

Ne morete kupiti več kot 3 izdelke. Odstranite en izdelek, preden dodate naslednjega.