Ta recept bo popolno presenečenje! Gre za star, a bogat recept z žlahtno gladko in kremno maso, ki jo je zelo preprosto zmešati. Težko boste uganili, da je pripravljena na veganski osnovi, brezglutenska, brez jajc in mleka. Je ravno pravšnja za lahko poslastico po večerji ali za zdravo malico.
Sestavine
1. korak
Čokolado stopite v toplotno odporni skledi, ki jo potopite v kozico z vročo vodo.
2. korak
Čokolado občasno premešajte, medtem ko se mehča.
3. korak
Odstavite, da se ohladi pri sobni temperaturi.
4. korak
Medtem v blenderju zmešajte mehki tofu in datlje ali sladkor.
5. korak
Zatisnite pokrov in pustite delovati, dokler se vse zmiksa v gladko zmes.
6. korak
Dodajte stopljeno čokolado in pustite, da se vse dobro zmiksa.
7. korak
Zmes prelijte v skledice ali kozarce in pustite hladiti 30 minut, preden jih postrežete.
NAŠE NAJLJUBŠE JEDI
Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.
1. korak
Čokolado stopite v toplotno odporni skledi, ki jo potopite v kozico z vročo vodo.
2. korak
Čokolado občasno premešajte, medtem ko se mehča.
3. korak
Odstavite, da se ohladi pri sobni temperaturi.
4. korak
Medtem v blenderju zmešajte mehki tofu in datlje ali sladkor.
5. korak
Zatisnite pokrov in pustite delovati, dokler se vse zmiksa v gladko zmes.
6. korak
Dodajte stopljeno čokolado in pustite, da se vse dobro zmiksa.
7. korak
Zmes prelijte v skledice ali kozarce in pustite hladiti 30 minut, preden jih postrežete.