Prejšnja stran
Iz shrambe

Čebulna juha

Ta okusna čebulna juha s kruhom s sirom je ena naših najljubših juh.

Začni kuhati

Pripomočki

Podrobnosti

10

Sestavine

8

Koraki

Čas

15'

Priprava

80'

Kuhanje

95'

Skupaj

Sestavine

Koliko obrokov?

  • 2,5 velikečebula 
  • 3 jušne žlicemaslo 
  • 90 mlbelo vino 
  • 1/2 lgoveja jušna osnova 
  • 1/2 čajne žličkesol 
  • 1/2 čajne žličkečrni poper 
  • 1,5 vejicesvež timijan 
  • 1sveži lovorjevi listi 
  • 75 ggrojer
  • 1/2bageta
  • 5 velikihčebula 
  • 6 jušnih žlicmaslo 
  • 180 mlbelo vino 
  • 1 lgoveja jušna osnova 
  • 1 čajna žličkasol 
  • 1 čajna žličkačrni poper 
  • 3 vejicesvež timijan 
  • 2sveži lovorjevi listi 
  • 150 ggrojer
  • 1bageta
  • 7,5 velikečebula 
  • 9 jušnih žlicmaslo 
  • 270 mlbelo vino 
  • 1,5 lgoveja jušna osnova 
  • 1,5 čajne žličkesol 
  • 1,5 čajne žličkečrni poper 
  • 4,5 vejicesvež timijan 
  • 3sveži lovorjevi listi 
  • 225 ggrojer
  • 1.5bageta
Naredi zdaj
  • 1. korak

    Z nastavkom multipraktika z nameščeno ploščo za rezanje narežite čebulo na tanke rezine.

  • 2. korak

    V večjem loncu stopite maslo in dodajte čebulo. Premešajte čebulo, da je popolnoma prekrita z maslom. 

  • 3. korak

    Na majhnem ognju počasi karamelizirajte čebulo. Lonca ne pokrivajte pazite, da ne boste čebule preveč mešali. Ta postopek traja do 45 minut. 

  • 4. korak

    Dodajte belo vino, povečajte ogenj in kuhajte 5 minut. 

  • 5. korak

    Dodajte jušno osnovo, sol, poper in sveža zelišča. Pokrijte s pokrovko in pustite počasi vreti 30 minut. 

  • 6. korak

    V multipraktiku z nameščeno ploščo za strganje naribajte grojer.

  • 7. korak

    Narežite kruh in ga posujte s sirom. Kruh postavite v pečico za toliko časa, da sir rahlo porjavi in se začnejo delati mehurčki. 

  • 8. korak

    Juho postrezite v globokih skodelicah in pokrijte z rezinami kruha.

NAŠE NAJLJUBŠE JEDI

Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.

Čebulna juha

1. korak

Z nastavkom multipraktika z nameščeno ploščo za rezanje narežite čebulo na tanke rezine.

2. korak

V večjem loncu stopite maslo in dodajte čebulo. Premešajte čebulo, da je popolnoma prekrita z maslom. 

3. korak

Na majhnem ognju počasi karamelizirajte čebulo. Lonca ne pokrivajte pazite, da ne boste čebule preveč mešali. Ta postopek traja do 45 minut. 

4. korak

Dodajte belo vino, povečajte ogenj in kuhajte 5 minut. 

5. korak

Dodajte jušno osnovo, sol, poper in sveža zelišča. Pokrijte s pokrovko in pustite počasi vreti 30 minut. 

6. korak

V multipraktiku z nameščeno ploščo za strganje naribajte grojer.

7. korak

Narežite kruh in ga posujte s sirom. Kruh postavite v pečico za toliko časa, da sir rahlo porjavi in se začnejo delati mehurčki. 

8. korak

Juho postrezite v globokih skodelicah in pokrijte z rezinami kruha.

Moj seznam želja

Za možnost uporabe seznama želja morate biti prijavljeni.

Vpišite svoj račun

Izberite drug izdelek

Primerjaj

Primerjaj izdelke

Ne morete kupiti več kot 3 izdelke. Odstranite en izdelek, preden dodate naslednjega.