Prejšnja stran
Testenine z omako

Bučni njoki z žajbljevim maslom

Ti bučni njoki z žajbljevim maslom so jesenska različica tradicionalnih italijanskih testenin.

Začni kuhati

Podrobnosti

9

Sestavine

5

Koraki

Čas

15'

Priprava

35'

Kuhanje

50'

Skupaj

Sestavine

Koliko obrokov?

  • 91,7 gmaslenka
  • 66,7 gmokast krompir
  • 1/3rumenjak
  • 1/6 čajne žličkemleti muškatni orešček
  • 1/3 čajne žličkesol
  • 100 gvsenamenska moka
  • 2/3 jušne žlicemaslo
  • 1.7listi žajblja
  • 1/6 čajne žličkepoper
  • 183,3 gmaslenka
  • 133,3 gmokast krompir
  • 2/3rumenjak
  • 1/3 čajne žličkemleti muškatni orešček
  • 2/3 čajne žličkesol
  • 200 gvsenamenska moka
  • 1,3 jušne žlicemaslo
  • 3.3listi žajblja
  • 1/3 čajne žličkepoper
  • 275 gmaslenka
  • 200 gmokast krompir
  • 1rumenjak
  • 1/2 čajne žličkemleti muškatni orešček
  • 1 čajna žličkasol
  • 300 gvsenamenska moka
  • 2 jušni žlicimaslo
  • 5listi žajblja
  • 1/2 čajne žličkepoper
Naredi zdaj
  • 1. korak

    Maslenko olupite in narežite na kocke. Krompir olupite in narežite na kocke. Kuhajte na pari 20 minut. Dajte v skledo kuhinjskega robota z nameščenim stepalnikom z mehkimi robovi in mešajte 2 minuti pri hitrosti 2. Dodajte rumenjak, mleti muškatni orešček in 1/2 čajne žličke soli. Dodajte jušno žlico moke. Začnite mešati pri hitrosti 2 in postopoma dodajte preostalo moko. Mešajte 2 minuti.

  • 2. korak

    Testo prestavite na pomokano površino. Testo posujte z malo moke. Razvaljajte testo v svaljke premera 1,5 cm, nato razrežite na približno 3 cm dolge kose.

  • 3. korak

    Pomokajte deščico za njoke in s palcem povaljajte njok po deščici, da naredite črtast vzorec. V vdolbino, ki ostane za palcem, se bo ujela omaka.

  • 4. korak

    V velikem loncu zavrite vodo, nato v vodo dajte njoke in jih kuhajte nekaj minut. Njoki so kuhani, ko se dvignejo na površino. Njoke odcedite.

  • 5. korak

    V ponvi stopite maslo in dodajte liste žajblja. V ponev dodajte kuhane njoke in jih premešajte v maslu. Začinite s poprom in soljo.

NAŠE NAJLJUBŠE JEDI

Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.

Bučni njoki z žajbljevim maslom

1. korak

Maslenko olupite in narežite na kocke. Krompir olupite in narežite na kocke. Kuhajte na pari 20 minut. Dajte v skledo kuhinjskega robota z nameščenim stepalnikom z mehkimi robovi in mešajte 2 minuti pri hitrosti 2. Dodajte rumenjak, mleti muškatni orešček in 1/2 čajne žličke soli. Dodajte jušno žlico moke. Začnite mešati pri hitrosti 2 in postopoma dodajte preostalo moko. Mešajte 2 minuti.

2. korak

Testo prestavite na pomokano površino. Testo posujte z malo moke. Razvaljajte testo v svaljke premera 1,5 cm, nato razrežite na približno 3 cm dolge kose.

3. korak

Pomokajte deščico za njoke in s palcem povaljajte njok po deščici, da naredite črtast vzorec. V vdolbino, ki ostane za palcem, se bo ujela omaka.

4. korak

V velikem loncu zavrite vodo, nato v vodo dajte njoke in jih kuhajte nekaj minut. Njoki so kuhani, ko se dvignejo na površino. Njoke odcedite.

5. korak

V ponvi stopite maslo in dodajte liste žajblja. V ponev dodajte kuhane njoke in jih premešajte v maslu. Začinite s poprom in soljo.

Moj seznam želja

Za možnost uporabe seznama želja morate biti prijavljeni.

Vpišite svoj račun

Izberite drug izdelek

Primerjaj

Primerjaj izdelke

Ne morete kupiti več kot 3 izdelke. Odstranite en izdelek, preden dodate naslednjega.