Prejšnja stran
Iz shrambe

Brioš

Slasten domač brioš je odličen zajtrk.

Začni kuhati

Podrobnosti

7

Sestavine

9

Koraki

Čas

120'

Priprava

20'

Kuhanje

140'

Skupaj

Sestavine

Koliko obrokov?

  • 40 mltoplo mleko
  • 1 jušna žlicasladkor
  • 2 ginstant kvas
  • 100 gvsenamenska moka
  • 1/3jajce
  • 2 gsol
  • 40 gmaslo, mehko
  • 80 mltoplo mleko
  • 2 jušni žlicisladkor
  • 4 ginstant kvas
  • 200 gvsenamenska moka
  • 2/3jajce
  • 4 gsol
  • 80 gmaslo, mehko
  • 120 mltoplo mleko
  • 3 jušne žlicesladkor
  • 6 ginstant kvas
  • 300 gvsenamenska moka
  • 1jajce
  • 6 gsol
  • 120 gmaslo, mehko
Naredi zdaj
  • 1. korak

    V manjši skledi zmešajte toplo mleko, polovico sladkorja in kvas. Pustite stati 5 minut.

  • 2. korak

    V skledo kuhinjskega robota dajte moko, jajce, preostali sladkor, sol in mešanico mleka.

  • 3. korak

    Na kuhinjskega robota namestite kavelj za testo. Ročico za nadzor hitrosti premaknite na hitrost 2 in mešajte toliko časa, da se začne oblikovati testo. Zvišajte na hitrost 4 in mešajte toliko časa, da se testo sprime v kepo.

  • 4. korak

    Hitrost znižajte na 2 in postopoma dodajte mehko maslo. Mešajte toliko časa, da se vmeša vso maslo. Mešajte še 2 minuti. Testo je v tem trenutku še lepljivo.

  • 5. korak

    Skledo pokrijte z vlažno krpo in pustite vzhajati testo na toplem 45 minut.

  • 6. korak

    Roke premažite z malo olja in testo prestavite na pomokano površino. Testo razdelite na 3 dele in vsak del oblikujte v svaljek.

  • 7. korak

    Tri dele testa spletite v kito. Ponovno pokrijte z vlažno krpo in pustite vzhajati na toplem še 45 minut.

  • 8. korak

    Brioš lahko premažete tudi s stepenim jajcem.

  • 9. korak

    Pecite 20 minut na 200 °C.

NAŠE NAJLJUBŠE JEDI

Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.

Brioš

1. korak

V manjši skledi zmešajte toplo mleko, polovico sladkorja in kvas. Pustite stati 5 minut.

2. korak

V skledo kuhinjskega robota dajte moko, jajce, preostali sladkor, sol in mešanico mleka.

3. korak

Na kuhinjskega robota namestite kavelj za testo. Ročico za nadzor hitrosti premaknite na hitrost 2 in mešajte toliko časa, da se začne oblikovati testo. Zvišajte na hitrost 4 in mešajte toliko časa, da se testo sprime v kepo.

4. korak

Hitrost znižajte na 2 in postopoma dodajte mehko maslo. Mešajte toliko časa, da se vmeša vso maslo. Mešajte še 2 minuti. Testo je v tem trenutku še lepljivo.

5. korak

Skledo pokrijte z vlažno krpo in pustite vzhajati testo na toplem 45 minut.

6. korak

Roke premažite z malo olja in testo prestavite na pomokano površino. Testo razdelite na 3 dele in vsak del oblikujte v svaljek.

7. korak

Tri dele testa spletite v kito. Ponovno pokrijte z vlažno krpo in pustite vzhajati na toplem še 45 minut.

8. korak

Brioš lahko premažete tudi s stepenim jajcem.

9. korak

Pecite 20 minut na 200 °C.

Moj seznam želja

Za možnost uporabe seznama želja morate biti prijavljeni.

Vpišite svoj račun

Izberite drug izdelek

Primerjaj

Primerjaj izdelke

Ne morete kupiti več kot 3 izdelke. Odstranite en izdelek, preden dodate naslednjega.