1. korak
V manjši skledi zmešajte toplo mleko, polovico sladkorja in kvas. Pustite stati 5 minut.
2. korak
V skledo kuhinjskega robota dajte moko, jajce, preostali sladkor, sol in mešanico mleka.
3. korak
Na kuhinjskega robota namestite kavelj za testo. Ročico za nadzor hitrosti premaknite na hitrost 2 in mešajte toliko časa, da se začne oblikovati testo. Zvišajte na hitrost 4 in mešajte toliko časa, da se testo sprime v kepo.
4. korak
Hitrost znižajte na 2 in postopoma dodajte mehko maslo. Mešajte toliko časa, da se vmeša vso maslo. Mešajte še 2 minuti. Testo je v tem trenutku še lepljivo.
5. korak
Skledo pokrijte z vlažno krpo in pustite vzhajati testo na toplem 45 minut.
6. korak
Roke premažite z malo olja in testo prestavite na pomokano površino. Testo razdelite na 3 dele in vsak del oblikujte v svaljek.
7. korak
Tri dele testa spletite v kito. Ponovno pokrijte z vlažno krpo in pustite vzhajati na toplem še 45 minut.
8. korak
Brioš lahko premažete tudi s stepenim jajcem.
9. korak
Pecite 20 minut na 200 °C.
NAŠE NAJLJUBŠE JEDI
Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.
1. korak
V manjši skledi zmešajte toplo mleko, polovico sladkorja in kvas. Pustite stati 5 minut.
2. korak
V skledo kuhinjskega robota dajte moko, jajce, preostali sladkor, sol in mešanico mleka.
3. korak
Na kuhinjskega robota namestite kavelj za testo. Ročico za nadzor hitrosti premaknite na hitrost 2 in mešajte toliko časa, da se začne oblikovati testo. Zvišajte na hitrost 4 in mešajte toliko časa, da se testo sprime v kepo.
4. korak
Hitrost znižajte na 2 in postopoma dodajte mehko maslo. Mešajte toliko časa, da se vmeša vso maslo. Mešajte še 2 minuti. Testo je v tem trenutku še lepljivo.
5. korak
Skledo pokrijte z vlažno krpo in pustite vzhajati testo na toplem 45 minut.
6. korak
Roke premažite z malo olja in testo prestavite na pomokano površino. Testo razdelite na 3 dele in vsak del oblikujte v svaljek.
7. korak
Tri dele testa spletite v kito. Ponovno pokrijte z vlažno krpo in pustite vzhajati na toplem še 45 minut.
8. korak
Brioš lahko premažete tudi s stepenim jajcem.
9. korak
Pecite 20 minut na 200 °C.