Sestavine
1. korak
V majhni skledi zmešajte toplo vodo, kvas in med. Pustite stati 10 minut. Dodajte psilium, temeljito premešajte in pustite stati še 5 minut.
1. korak
Skledo za kruh segrejte tako, da jo napolnite z vročo vodo, vodo odlijete in skledo osušite. Skledo za kruh namestite na KitchenAid kuhinjskega robota. Namestite metlico za mešanje in zaklenite glavo na mesto. V skledo dodajte moke in sol.
2. korak
Dodajte mešanico kvasa in mešajte toliko časa, da se testo sprime.
3. korak
Testo odstranite s kavlja in odstranite skledo za kruh. Testo naoljite in ga položite v skledo za kruh. Skledo pokrijte s pokrovom in testo pustite vzhajati 60 minut.
4. korak
Skledo odkrijte in testo nežno odstranite iz sklede. Oblikujte kepo, tako da testo nežno povlečete proti sredini.
5. korak
Pokrov sklede za kruh obložite s peki papirjem. Testo položite na pokrov in pokrijte s skledo za kruh. Testo pustite vzhajati še 15 minut.
6. korak
Medtem ko testo drugič vzhaja, segrejte pečico na 230 °C. Skledo za kruh postavite v pečico. Pecite 30 minut. Skledo previdno odstranite z rokavicami za pečico in pecite še 10 minut oziroma toliko časa, da skorjica postane zlatorjave barve. Prestavite na rešetko za ohlajanje in pustite, da se ohladi, preden ga razrežete.
NAŠE NAJLJUBŠE JEDI
Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.
1. korak
V majhni skledi zmešajte toplo vodo, kvas in med. Pustite stati 10 minut. Dodajte psilium, temeljito premešajte in pustite stati še 5 minut.
1. korak
Skledo za kruh segrejte tako, da jo napolnite z vročo vodo, vodo odlijete in skledo osušite. Skledo za kruh namestite na KitchenAid kuhinjskega robota. Namestite metlico za mešanje in zaklenite glavo na mesto. V skledo dodajte moke in sol.
2. korak
Dodajte mešanico kvasa in mešajte toliko časa, da se testo sprime.
3. korak
Testo odstranite s kavlja in odstranite skledo za kruh. Testo naoljite in ga položite v skledo za kruh. Skledo pokrijte s pokrovom in testo pustite vzhajati 60 minut.
4. korak
Skledo odkrijte in testo nežno odstranite iz sklede. Oblikujte kepo, tako da testo nežno povlečete proti sredini.
5. korak
Pokrov sklede za kruh obložite s peki papirjem. Testo položite na pokrov in pokrijte s skledo za kruh. Testo pustite vzhajati še 15 minut.
6. korak
Medtem ko testo drugič vzhaja, segrejte pečico na 230 °C. Skledo za kruh postavite v pečico. Pecite 30 minut. Skledo previdno odstranite z rokavicami za pečico in pecite še 10 minut oziroma toliko časa, da skorjica postane zlatorjave barve. Prestavite na rešetko za ohlajanje in pustite, da se ohladi, preden ga razrežete.