Prejšnja stran

Brezglutenski kruh

Začni kuhati

Podrobnosti

9

Sestavine

7

Koraki

Sestavine

  • 120 gsirkova moka
  • 180 grjava riževa moka
  • 100 gbrezglutenska ovsena moka
  • 40 gtapiokina moka
  • 7 gsol
  • 35 gpsilium
  • 10 gaktivni suhi kvas
  • 650 mlvoda, mlačna
  • 2 jušni žlicimed
Naredi zdaj
  • 1. korak

    V majhni skledi zmešajte toplo vodo, kvas in med. Pustite stati 10 minut. Dodajte psilium, temeljito premešajte in pustite stati še 5 minut.

  • 1. korak

    Skledo za kruh segrejte tako, da jo napolnite z vročo vodo, vodo odlijete in skledo osušite. Skledo za kruh namestite na KitchenAid kuhinjskega robota. Namestite metlico za mešanje in zaklenite glavo na mesto. V skledo dodajte moke in sol.

  • 2. korak

    Dodajte mešanico kvasa in mešajte toliko časa, da se testo sprime.

  • 3. korak

    Testo odstranite s kavlja in odstranite skledo za kruh. Testo naoljite in ga položite v skledo za kruh. Skledo pokrijte s pokrovom in testo pustite vzhajati 60 minut.

  • 4. korak

    Skledo odkrijte in testo nežno odstranite iz sklede. Oblikujte kepo, tako da testo nežno povlečete proti sredini.

  • 5. korak

    Pokrov sklede za kruh obložite s peki papirjem. Testo položite na pokrov in pokrijte s skledo za kruh. Testo pustite vzhajati še 15 minut.

  • 6. korak

    Medtem ko testo drugič vzhaja, segrejte pečico na 230 °C. Skledo za kruh postavite v pečico. Pecite 30 minut. Skledo previdno odstranite z rokavicami za pečico in pecite še 10 minut oziroma toliko časa, da skorjica postane zlatorjave barve. Prestavite na rešetko za ohlajanje in pustite, da se ohladi, preden ga razrežete.

NAŠE NAJLJUBŠE JEDI

Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.

Brezglutenski kruh

1. korak

V majhni skledi zmešajte toplo vodo, kvas in med. Pustite stati 10 minut. Dodajte psilium, temeljito premešajte in pustite stati še 5 minut.

1. korak

Skledo za kruh segrejte tako, da jo napolnite z vročo vodo, vodo odlijete in skledo osušite. Skledo za kruh namestite na KitchenAid kuhinjskega robota. Namestite metlico za mešanje in zaklenite glavo na mesto. V skledo dodajte moke in sol.

2. korak

Dodajte mešanico kvasa in mešajte toliko časa, da se testo sprime.

3. korak

Testo odstranite s kavlja in odstranite skledo za kruh. Testo naoljite in ga položite v skledo za kruh. Skledo pokrijte s pokrovom in testo pustite vzhajati 60 minut.

4. korak

Skledo odkrijte in testo nežno odstranite iz sklede. Oblikujte kepo, tako da testo nežno povlečete proti sredini.

5. korak

Pokrov sklede za kruh obložite s peki papirjem. Testo položite na pokrov in pokrijte s skledo za kruh. Testo pustite vzhajati še 15 minut.

6. korak

Medtem ko testo drugič vzhaja, segrejte pečico na 230 °C. Skledo za kruh postavite v pečico. Pecite 30 minut. Skledo previdno odstranite z rokavicami za pečico in pecite še 10 minut oziroma toliko časa, da skorjica postane zlatorjave barve. Prestavite na rešetko za ohlajanje in pustite, da se ohladi, preden ga razrežete.

Moj seznam želja

Za možnost uporabe seznama želja morate biti prijavljeni.

Vpišite svoj račun

Izberite drug izdelek

Primerjaj

Primerjaj izdelke

Ne morete kupiti več kot 3 izdelke. Odstranite en izdelek, preden dodate naslednjega.