1. korak
V skledo nalijte toplo vodo. Dodajte kvas in premešajte. Pustite stati 5 minut.
2. korak
V skledo kuhinjskega robota z nameščenim kavljem za testo dajte moko, sol in sladkor. Ročico za nadzor hitrosti premaknite na hitrost 2 in mešajte 30 sekund.
3. korak
Dodajte mešanico kvasa, mleko, stepena jajca in stopljeno maslo. Gnetite 5 minut pri hitrosti 2.
4. korak
Testo pustite vzhajati 40 minut v skledi, pokriti z vlažno krpo.
5. korak
Testo dajte na pomokano površino in ga na hitro pregnetite z rokami.
6. korak
Razdelite na 8 enako velikih delov.
7. korak
Oblikujte v krogle in položite na pekač, obložen s peki papirjem. Pustite vzhajati 90 minut.
8. korak
Bombetke premažite z rumenjaki, zmešanimi z malo vode, in posujte s sezamovimi semeni.
9. korak
Pecite 15–20 minut v predhodno segreti pečici na 180 °C.
10. korak
Ohladite na rešetki.
NAŠE NAJLJUBŠE JEDI
Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.
1. korak
V skledo nalijte toplo vodo. Dodajte kvas in premešajte. Pustite stati 5 minut.
2. korak
V skledo kuhinjskega robota z nameščenim kavljem za testo dajte moko, sol in sladkor. Ročico za nadzor hitrosti premaknite na hitrost 2 in mešajte 30 sekund.
3. korak
Dodajte mešanico kvasa, mleko, stepena jajca in stopljeno maslo. Gnetite 5 minut pri hitrosti 2.
4. korak
Testo pustite vzhajati 40 minut v skledi, pokriti z vlažno krpo.
5. korak
Testo dajte na pomokano površino in ga na hitro pregnetite z rokami.
6. korak
Razdelite na 8 enako velikih delov.
7. korak
Oblikujte v krogle in položite na pekač, obložen s peki papirjem. Pustite vzhajati 90 minut.
8. korak
Bombetke premažite z rumenjaki, zmešanimi z malo vode, in posujte s sezamovimi semeni.
9. korak
Pecite 15–20 minut v predhodno segreti pečici na 180 °C.
10. korak
Ohladite na rešetki.