Prejšnja stran
Obsedenost s sladkarijami

Biskvit z limonino kremo in jagodami

Ta slasten recept uporabite za dosego takojšnjega okusa limonine kreme … izredno lahka in s polnim okusom.

Začni kuhati

Pripomočki

Stoječi mešalnik

Stoječi mešalnik

icon_Icons_precise-heat-mixing-bowl.png

icon_Icons_precise-heat-mixing-bowl.png

Podrobnosti

8

Sestavine

9

Koraki

Čas

20'

Priprava

12'

Kuhanje

32'

Skupaj

Sestavine

Koliko obrokov?

  • 2neškropljene limone
  • 100 gsladkor v prahu
  • 50 gmaslo
  • 2cela jajca
  • 1rumenjaki
  • 150 gbiskvit
  • 150 gjagode
  • 10 glisti mete
  • 4neškropljene limone
  • 200 gsladkor v prahu
  • 100 gmaslo
  • 3cela jajca
  • 2rumenjaki
  • 300 gbiskvit
  • 300 gjagode
  • 20 glisti mete
  • 6neškropljene limone
  • 300 gsladkor v prahu
  • 150 gmaslo
  • 5cela jajca
  • 3rumenjaki
  • 450 gbiskvit
  • 450 gjagode
  • 30 glisti mete
Naredi zdaj
  • 1. korak

    Operite limone, nato najprej naribajte lupino in stisnite sok.

  • 2. korak

    Na stoječi mešalnik namestite in priključite mešalno posodo z natančnim gretjem in metlico s prilagodljivim robom. Dodajte naribano limonino lupino, sok, sladkor in maslo.

  • 3. korak

    Temperaturo nastavite na 82 °C/180 °F in pritisnite tipko za vklop.

  • 4. korak

    Ročico za nastavitev hitrosti zavrtite na 1 in mešajte, dokler ni dobro premešano.

  • 5. korak

    Narahlo zmešajte jajca in rumenjake ter jih dodajte v limonino zmes. Pustite kuhati 10-12 minut oz. dokler ni zmes kremasta in dovolj gosta, da prekrije zadnjo stran žlice.

  • 6. korak

    Jagode narežite na četrtine, biskvit pa na majhne kocke.

  • 7. korak

    Biskvitne kocke naložite na dno posode, jih pokrijte z jagodami in dodajte polno žlico limonine kreme. Postopek zaporedoma ponavljajte: biskvit, jagode, limonina krema.

  • 8. korak

    Zgornji del okrasite z jagodami in listi mete.

  • NASVET

    Po enakem postopku lahko pripravite različne kreme s pomarančami, mandarinami ali limetami.

NAŠE NAJLJUBŠE JEDI

Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.

Biskvit z limonino kremo in jagodami

1. korak

Operite limone, nato najprej naribajte lupino in stisnite sok.

2. korak

Na stoječi mešalnik namestite in priključite mešalno posodo z natančnim gretjem in metlico s prilagodljivim robom. Dodajte naribano limonino lupino, sok, sladkor in maslo.

3. korak

Temperaturo nastavite na 82 °C/180 °F in pritisnite tipko za vklop.

4. korak

Ročico za nastavitev hitrosti zavrtite na 1 in mešajte, dokler ni dobro premešano.

5. korak

Narahlo zmešajte jajca in rumenjake ter jih dodajte v limonino zmes. Pustite kuhati 10-12 minut oz. dokler ni zmes kremasta in dovolj gosta, da prekrije zadnjo stran žlice.

6. korak

Jagode narežite na četrtine, biskvit pa na majhne kocke.

7. korak

Biskvitne kocke naložite na dno posode, jih pokrijte z jagodami in dodajte polno žlico limonine kreme. Postopek zaporedoma ponavljajte: biskvit, jagode, limonina krema.

8. korak

Zgornji del okrasite z jagodami in listi mete.

NASVET

Po enakem postopku lahko pripravite različne kreme s pomarančami, mandarinami ali limetami.

Moj seznam želja

Za možnost uporabe seznama želja morate biti prijavljeni.

Vpišite svoj račun

Izberite drug izdelek

Primerjaj

Primerjaj izdelke

Ne morete kupiti več kot 3 izdelke. Odstranite en izdelek, preden dodate naslednjega.