Prejšnja stran
Iz shrambe

Bela pica

Najboljša bela pica, ki ste jo kdaj koli pripravili.

Začni kuhati

Podrobnosti

12

Sestavine

16

Koraki

Čas

75'

Priprava

20'

Kuhanje

95'

Skupaj

Sestavine

Koliko obrokov?

  • 150 gmoka tipa 00
  • 17 gmoka semola (semolina)
  • 1 jušna žlicaolivno olje
  • 2 ginstant kvas
  • 1/3 čajne žličkesladkor
  • 1/4 čajne žličkesol
  • 100 mlmlačna voda
  • 80 grikota
  • 66 gribana mocarela
  • 16 gribani parmezan
  • 25 gparmska šunka
  • 8 grukola
  • 300 gmoka tipa 00
  • 34 gmoka semola (semolina)
  • 2 jušni žliciolivno olje
  • 4 ginstant kvas
  • 2/3 čajne žličkesladkor
  • 1/2 čajne žličkesol
  • 200 mlmlačna voda
  • 160 grikota
  • 132 gribana mocarela
  • 32 gribani parmezan
  • 50 gparmska šunka
  • 16 grukola
  • 450 gmoka tipa 00
  • 50 gmoka semola (semolina)
  • 3 jušne žliceolivno olje
  • 6 ginstant kvas
  • 1 čajna žličkasladkor
  • 3/4 čajne žličkesol
  • 300 mlmlačna voda
  • 240 grikota
  • 200 gribana mocarela
  • 50 gribani parmezan
  • 75 gparmska šunka
  • 25 grukola
Naredi zdaj
  • 1. korak

    V skledo kuhinjskega robota dajte kvas. Prelijte ga z mlačno vodo. Mešajte z vilicami, da se kvas raztopi in speni.

  • 2. korak

    V skledo dodajte moko, semolo, sladkor, sol in olivno olje.

  • 3. korak

    Na kuhinjskega robota namestite kavelj za testo.

  • 4. korak

    Mešajte 1 minuto pri hitrosti 2, dokler ne nastane lepljivo testo.

  • 5. korak

    Gnetite testo pri hitrosti 2 še 8 minut. Testo mora biti gladko in rahlo.

  • 6. korak

    Testo prestavite na pomokano površino. Razdelite testo na 2 enaka dela.

  • 7. korak

    Vsak kos oblikujte v kroglo tako, da sredino nežno potisnete navzgor, spodnji del pa stisnete skupaj.

  • 8. korak

    Položite ga na pomokano površino in pokapajte z malo olivnega olja.

  • 9. korak

    Pokrijte z vlažno krpo in pustite vzhajati 45 minut.

  • 10. korak

    Primite testo in ga nežno položite čez členke obeh rok. Obračajte testo in pustite, da ga gravitacija raztegne v krog. Testo dodatno raztegnite po površini, nato s konicami prstov naredite centimetrski rob. 

  • 11. korak

    V majhno skledo kuhinjskega robota dajte rikoto, parmezan in polovico ribane mocarele.

  • 12. korak

    Namestite ploski stepalnik. Mešajte 30 sekund pri hitrosti 1.

  • 13. korak

    Pripravljeno mešanico sira razporedite do roba pice.

  • 14. korak

    Dodajte parmsko šunko. Po vrhu potresite preostalo ribano mocarelo.

  • 15. korak

    Robove pice premažite z malo olivnega olja. Pecite 15–20 minut na 200 °C.

  • 16. korak

    Dodajte rukolo in takoj postrezite.

NAŠE NAJLJUBŠE JEDI

Delite radost z osebami, ki so poskušali in testirali recepte. Domači kuharski mojstri uživajo ob zadovoljnih, nasmejanih obrazih za mizo, prav tako kot obožujejo okuse.

Bela pica

1. korak

V skledo kuhinjskega robota dajte kvas. Prelijte ga z mlačno vodo. Mešajte z vilicami, da se kvas raztopi in speni.

2. korak

V skledo dodajte moko, semolo, sladkor, sol in olivno olje.

3. korak

Na kuhinjskega robota namestite kavelj za testo.

4. korak

Mešajte 1 minuto pri hitrosti 2, dokler ne nastane lepljivo testo.

5. korak

Gnetite testo pri hitrosti 2 še 8 minut. Testo mora biti gladko in rahlo.

6. korak

Testo prestavite na pomokano površino. Razdelite testo na 2 enaka dela.

7. korak

Vsak kos oblikujte v kroglo tako, da sredino nežno potisnete navzgor, spodnji del pa stisnete skupaj.

8. korak

Položite ga na pomokano površino in pokapajte z malo olivnega olja.

9. korak

Pokrijte z vlažno krpo in pustite vzhajati 45 minut.

10. korak

Primite testo in ga nežno položite čez členke obeh rok. Obračajte testo in pustite, da ga gravitacija raztegne v krog. Testo dodatno raztegnite po površini, nato s konicami prstov naredite centimetrski rob. 

11. korak

V majhno skledo kuhinjskega robota dajte rikoto, parmezan in polovico ribane mocarele.

12. korak

Namestite ploski stepalnik. Mešajte 30 sekund pri hitrosti 1.

13. korak

Pripravljeno mešanico sira razporedite do roba pice.

14. korak

Dodajte parmsko šunko. Po vrhu potresite preostalo ribano mocarelo.

15. korak

Robove pice premažite z malo olivnega olja. Pecite 15–20 minut na 200 °C.

16. korak

Dodajte rukolo in takoj postrezite.

Moj seznam želja

Za možnost uporabe seznama želja morate biti prijavljeni.

Vpišite svoj račun

Izberite drug izdelek

Primerjaj

Primerjaj izdelke

Ne morete kupiti več kot 3 izdelke. Odstranite en izdelek, preden dodate naslednjega.